Еріх Марія Ремарк. Що почитати?

13.03.2017

Переглядів: 8490

http://chytay-ua.com/

Еріх Марія Ремарк – відомий автор у світовій літературі, про що говорять тиражі та кількість перекладів його романів. Письменник, який на сторінках своїх книг вміло поєднує дві реальності – жорстоку та романтично-чуттєву. Кожний твір – це безсонні ночі з потоками думок про такі важливі в житті питання. На сторінках його книг, в героях, можна впізнати самого Ремарка. Пропонуємо список для знайомства з творчістю класика німецької літератури.

 

«На західному фронті без змін».

Роман, за який автора почали переслідувати на батьківщині і в результаті він був змушений стати емігрантом. За який так і не отримав Нобелівської премії у 1931 році, через спротив німецьких політиків. Однак, саме в таку війну найбільше віриться, без пафосу та високих ідеалів. Коли вона є синонімом смерті, втрат та вбивства собі подібних.

 

«Три товариші»

Напевно найпопулярніша книга автора, ще одна історія з життя «втраченого покоління» до якого належав сам Ремарк. Історія дружби та кохання, сильнішого за саме життя. Сюжет не залишить вас байдужими і навчить цінувати ближніх тут і зараз, не відкладаючи.

 

«Тріумфальна арка»

Інший Париж. Інша любов, двох абсолютно різних особистостей на фоні міжвоєнної Європи. Випадкове знайомство, яке повертає бажання жити і відчувати життя.

 

«Іскра життя»

Хроніки німецького концтабору, точніше його найстрашнішої частини. Про тих, в кого від людей майже нічого не залишилося. Чи можливо вижити в такій ситуації? Тільки якщо віднайти в цій темряві «іскру життя».

 

«Тіні в раю»

Роман про тих, кого війна змусила почати все спочатку. Вони вибралися з її смертельних лап. Вони вижили і «обітованою» земля стане лише тому, що на ній немає війни, яка залишила свій відбиток на кожному. Емігранти з усього світу рятуються, перетинаючи океан, і потрапляють туди, де все по-іншому. Намагаючись почати з нуля, кожного з них чекає не простий шлях.

Слава Славський

Головний редактор, книжковий пропагандист

Сторінки автора у соцмережах: Facebook , Twitter , Instagram

author photo
poster