Улюблені книги: Анна Хома

01.04.2017

Переглядів: 2676

http://chytay-ua.com/

Українська письменниця Анна Хома живе і пише у Львові. Любов’ю до цього міста пронизані всі її книги: і роман "Лемберг. Під знаменами сонця", і оповідання, що ввійшли до збірок "Львів. Смаколики. Різдво" та "Львів. Вишні. Дощі", і "Провина" та "Заметіль", що отримали дипломи "Коронації слова", і "Репетитор", який зробив письменницю лауреатом цього ж конкурсу.

Авторка вже з першого роману радує глибоким психологізмом в розкритті персонажів, тонким самобутнім гумором та вмінням чудово закрутити інтригу, змусивши читача з жалем усвідомлювати, що непрочитаних сторінок залишається все менше. Тож сьогодні Читай.ua говорить про улюблені книги з Анною Хомою – талановитою письменницею і цікавим співрозмовником.

 

Книга: паперова чи електронна?  Паперова. Я кінестетик і сприймаю світ на дотик, тому отримати задоволення від читання електронної книжки мені ніяк не вдається.

Книга, з якою асоціюєте себе?  Можу асоціювати себе лише з власними творами, де кожен мій герой має у собі частинку моєї сутності

Книги, котрі читати НЕ будете:  Антиукраїнські.

Недочитані книги:  Був такий випадок: потрапили мені до рук вже давніше досить гарно написані історичні романи одного російського автора про князівські часи. У ті часи я ще читала російську літературу.  Прочитавши запоєм про  Ольгу та Ігоря, я з радістю взялася за князя Володимира. Так ось, читаю я, читаю, і дочитала  до того моменту, коли князь вирішив придумати герб для своєї держави. Який, як ви вважаєте, герб міг прийти на думку київському князю Володимиру Великому? Правильно – двоголовий орел.  З того моменту мені ця книга не пішла зовсім. Не буду називати книгу та автора, щоб не робити промоції.

А загалом не дочитую книжки з однієї причини: не знайшла там нічого цікавого для себе.

Особистість, котра надихає:  Є постаті в історії та сучасності, якими я захоплююсь, але надихає мене до творчості, руху вперед і розвитку моя донька:)

Музика, що створює настрій:  Будь-яка, що резонує в ту мить із моїм внутрішнім станом.

Фільм, що вразив:  "Ігри розуму" та "Втеча з Шоушенку"

Життєве кредо:  "Ніколи, ніколи, ніколи не здавайтесь!"Взяла на озброєння у сера Уінстона Леонарда Спенсера Черчилля, якого дуже поважаю. Сподіваюся, він не образивсяJ

Александр Дюма "Граф Монте-Крісто". Класика, перечитана в дитинстві вздовж і впоперек, найулюбленіша з улюблених того часу. Досі не знаю, чи ще хтось про пригоди і любов зміг написати так захопливо і просто.

Шарлотта Бронте "Джейн Ейр". Теж родом із дитинства. Про кохання і віру в чудеса.

Марина та Сергій Дяченки "Шрам". Після його прочитання в далеких дев’яностих я полюбила фентезі  назавждиJ

Анн і Серж Голон "Анжеліка". Улюблена історична сага дитинства, захоплива з першої до останньої сторінки.

Саллі Грін "Напівлихий".  Для мене це один з найкращих фентезійних романів останніх років. Відкрила навмання в книгарні, прочитала кілька рядків, одразу ж придбала – і не пожалкувала. 

Стівен Кінг "Талісман".  Чудова книжка про підлітка, який проходить багато випробувань у паралельному світі, щоб знайти для своєї мами ліки від смертельної недуги.

Гарольд Роббінс "Камінь для Денні Фішера" Пронизливо щемка життєва історія чоловіка від дитячих років до смерті з крутими поворотами долі і детективною складовою, історія дорослішання, загартування характеру, любові і прощення.     

poster