Маргарита Сурженко "Квартира київських гріхів"

14.04.2017

Переглядів: 4860

http://chytay-ua.com/

Про автора

Маргарита Сурженко – сучасна українська письменниця. Народилася у Луганську, у 2006 році переїхала до Києва на навчання. У 2012 році повернулася до рідного міста, але уже влітку 2014 році була змушена покинути місто. У статусі переселенки проживала у Луцьку, Кривому Розі, селі Головно на Волині, Києві. Авторка трьох книжок – “АТО. Історія зі Сходу на Захід”, “Нове життя” та “Квартира київських гріхів”.

На даний момент Маргарита Сурженко проживає у Києві. Втілює власні проекти, працює копірайтером і активно займається саморозвитком.

“Коли я приїхала в Київ з статусом переселенки і сумочкою з речами, то мала два шляхи. Перший – піти в центр допомоги переселенців, знайти там собі речі, піти в соц.захист і оформити для себе статус переселенки, щоб отримувати 400 грн в місяць на себе і 800 на дитину. Другий – працювати. Тобто відкрити ноутбук і писати тексти. У першому випадку потрібно було день або два провести в черзі, де люди жалілись би на владу і життя. У другому випадку я отримую досвід, я роблю так, щоб моїх замовників знаходили в інтернеті і купляли їхні товари, отримую гроші. Окинувши оком перший варіант, я пішла другим…”, - пише Маргарита Сурженко на власній сторінці у Facebook.

Про книжку

“Квартира київських гріхів” – уже третя книжка письменниці, видана літературною агенцією “Discursus” у 2017 році. Вона відрізняється від двох попередніх, адже тут розповідається про киян, котрі ведуть різноманітний спосіб життя. Про їхні переживання, спокуси. Це книжка про вибір, перед яким ми завжди опиняємось.

Історія переносить нас до сучасного Києва, де задоволений життям Саша проходить випробування гріхами великого міста. Їх аж сім. І усі вони спокушають кожну людину. Це – Лінь, Жадоба, Ревність, Ненаситність, Лють, Насолода, Хтивість. Зустрічі з гріхами відбуваються щоденно – зло завжди чатує на тих, хто збився з шляху. Але зло чудово маскується й часто залишається непомітним.

У книжці Маргарити сім київських гріхів зображені як красиві й містичні дівчата. Їхня врода заворожує, їхні усмішки обіцяють насолоду. Коли вони говорять, людина забуває як дихати та повністю віддається гріховним почуттям.

Саме так і вчинив головний герой. Він повірив і опинився в пастці, у квартирі з сімома спокусливими й підступними гріхами. А чи піддасться він їхнім чарам, чи залишиться вірним своїм переконанням і принципам – це уже головна інтрига роману.

Про Київ

Якщо ви очікуєте опис архітектурної краси міста і його мальовничих парків, то тут цього немає. Натомість, у романі ви знайдете любов до Києва. Авторка дуже проникливо і щиро відчуває це місто. Вона прекрасно описала характер столиці через поведінку і вчинки його мешканців. Так, це місто примхливе, хтиве, розбещене, брехливе і подекуди огидне. Але водночас, воно дуже ніжне і красиве душею.

Місто просто всіяне усілякими гріхами, але знаходяться люди, котрі своїми вчинками розфарбовують сірість зла яскравими барвами. Це можуть бути маленькі перемоги, коли хлопець переборює себе та йде в спортзал, незважаючи на те, що йому нашіптує Лінь. Або ж дівчина нарешті розуміє, що це не кохання, а просто Хтивість, і придивляється до того, хто насправді заслуговує на її щирі почуття. Той, хто не буде вимагати, а буде щиро дарувати. Because all you need is love.

Про відчуття від читання

Такі романи дарують свободу від буденності. Адже є можливість зануритися в цікаву і драматичну історію з життя великого міста. Сюжетна лінія вимощує шлях між «легкістю бути спокушеним» та «трудністю триматися власних принципів». Життя героїв «Квартири київських гріхів» доводить, що лінія між двома протилежностями дуже тонка.

P.S.

Роман Маргарити Сурженко було б цікаво екранізувати, адже він насправді показує сучасне життя людей у великому місті.

Також радимо прочитати уривок з роману: Маргарита Сурженко "Квартира київських гріхів"

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster