5 весняних книжок з присмаком смутку

05.05.2017

Переглядів: 3681

http://chytay-ua.com/

Українські видавництва радують своїх читачів книжками, які варто прочитати цієї весни. Ці книги бувають веселими, світлими, позитивними, а деколи меланхолійними, сумними і моторошними. Але і цьогорічна весна теж різна. То з’явиться сонечко і ніжно погладить обличчя своїми промінчиками. Або ж налетять хмари і шквальним дощем пройдуться вулицями, розганяючи людей по кав’ярнях. І тільки книголюби знають, що читати книжку можна при будь-якій погоді.

Пропонуємо вам перший топ-5 весняних книжок українських видавництв.

1. Дельфі де Віган “Ніщо не заперечить ночі”.

Книжка видавництва Vivat якраз з тих сумних весняних книг. Роман сповнений смутку, надії і прагнення знайти відповіді про наболілі питання. Ідеально підходить для читання вдома з чашкою ароматного міцного чорного чаю. Читаючи її ви відчуєте незрозумілу чарівливість від неї.

Це розповідь жінки, котра ніяк не може зрозуміти вчинку матері. І ці пошуки відповідей призвели до того, що життя головної героїні це суцільний пошук.

2. Еліонор Каттон “Світила”.

“Рідна мова” ще 2016 року видала цю чудову книжку. Сюжет моторошний і деколи серйозно лякає свого читача, але він напрочуд цікавий. Авторка вміло досліджує людські почуття і їхню поведінку. Буде чудовим доповненням до вашої ранкової кави.

Не лякайтеся кількості сторінок книги. Ви будете насолоджуватися кожною з 800 сторінок.

3. Герман Гессе “Сіддхартха”.

Як тільки на вулиці з’явиться сонце, беріть книжку видавництва Фоліо “Сіддхартха”, і прямуйте з нею у ваш улюблений парк. Але не забудьте про капучино. Без нього ніяк.

Книжка німецького письменника Германа Гессе відкриває нам дивовижний світ мандрів. Як подорожей по світу, такі і надзвичайної мандрівки у власний Всесвіт. Таке читання одночасно сприяє пошукам власного «Я», та пошукам відповідей на вічні запитання. Беріть до рук чудовий український переклад книжки Гессе, і проведіть час за читанням у повній гармонії з самим собою. 

4. Патрік Модіано “Щоб не загубитися у місті”. 

У книжці письменник розповідає нам пронизливо меланхолійні роздуми свого персонажа про своє особливе і забуте  почуття. А також про витерті з пам’яті обличчя, телефони, готелі, адреси…

Видавництво Жупанського подарувало книголюбам книгу, яка може бути водночас детективом і поемою про кохання. Це історія, яка з задоволенням читається в затишному кафе з чашкою трав’яного чаю, в той час, як за вікном звучить монотонна пісня дощу.

5. Рут Хоган “Хранитель забутих речей”.

2016 року КСД видало книжку англійської письменниці, котра прекрасно підходить для весняного читання, сидячи в потязі, який пряму до вашої мрії, попиваючи какао.

Історія про світле кохання, болючу втрату і надію на хороше життя. Книга сподобається усім романтикам і вічним шукачам прекрасного. Вона нас вчить, що потрібно завжди прямувати до добра і кохання. Це врятує кожного.

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster