Kharkiv BookFest - 2017: куди бігти і на що дивитися

15.05.2017

Переглядів: 1552

http://chytay-ua.com/

Вулиці міст забуяли розкішною зеленню, сонце вже не шкодує своїх палючих променів, парки і сквери заполонив спраглий свіжого повітря люд – маємо всі симптоми настання травня. А для нас, книголюбів, це місяць неабиякий. Адже у цей час на теренах країни особливо пишно квітне літературно-книжкове життя.

Найбільшою «книжковою» подією місяця є, безумовно, Книжковий арсенал, який незабаром відбудеться у Києві. Але не столицею єдиною. Так, тільки-тільки завершився Мистецький фестиваль «Ї», що відбувся у Тернополі, а на днях у літературно-книжкову (і мандрівну) атмосферу занурилося і місто Харків. З 14 по 28 травня тут уже втретє проходитиме книжковий фестиваль Kharkiv BookFest.

Провідною темою цьогорічного фестивалю будуть книжкові мандри. Організатори підготували чимало цікавих заходів, на які запрошуються всі бажаючі. Звернемо вашу увагу на деякі з них і розповімо, чому їх варто відвідати.

Літературний слем

Літературний слем – це відкритий майданчик, де кожен має можливість поділитися своєю літературною творчістю. Kharkiv BookFest запрошує молодих авторів винести на розсуд публіки свої вірші та прозу, а любителів літератури – послухати їх і поділитися враженнями.

Кому варто відвідати? Тим, хто пише і має що сказати своїми творами, а також усім, хто залюблений в літературу і бажає познайомитися з новими авторами.

Чому варто відвідати? Щоб обмінятися творчими флюїдами, на інших подивитися і себе показати, поринути в літературну атмосферу, відкрити для себе нових авторів, поспілкуватися з цікавими, талановитими людьми.

Коли? 16 травня о 19.00.

Де? Клуб «Akuna matata», вул. Пушкінська, 5.

Графіті-екскурсія з Гамлетом Зіньковським

Гамлет Зіньковський – харківський художник, знаний своїми чисельними стріт-арт роботами. Його полотно – стіни будинків і споруд. Його стиль – лаконічний  і впізнаваний. Його роботи завжди несуть певний зміст і мають авторське послання. На графіті-екскурсії Гамлет Зіньковський проведе відвідувачів місцями своєї творчості і розповість, як народжувалися його творіння.

Кому варто відвідати? Тим, кому імпонують різні вияви творчості і хто любить активно-пізнавальні прогулянки.

Чому варто відвідати? Щоб доторкнутися до проявів сучасного мистецтва, побувати в  галереї під відкритим небом, побачити Харків з незвичної сторони, поспілкуватися з митцем і, можливо, зазирнути у власну душу через усвідомлення непересічних робіт автора.

Коли? 20 травня о 14.00.

Де? Центр міста.

Збори зіркових мам

Питання виховання дітей завжди гостро стоїть перед свідомими батьками. І одна з задач, яку їм належить вирішити, - привчання дітей до читання. На «зльоті» зіркових мам харківські письменниці, актриси, художниці та культурні діячки разом із професійним дитячим психологом говоритимуть про цінності сімейного читання і шукатимуть відповідь на хвилююче запитання: «як прищепити дітям любов до книжок і зробити книгу частиною процесу виховання дитини?».

Кому варто відвідати? Батькам, реальним і потенційним, бажаючим покращити свої читацько-виховні навички чи озброїтися знаннями на майбутнє.

Чому варто відвідати? Щоб дізнатися поради щодо сімейного читання від досвідчених матусь, озброїтись новими читацько-виховними фішками, послухати коментарі професійного дитячого психолога.

Коли? 21 травня о 15.00.

Де? ART AREA «ДК», вул. Чернишевська, 13.

Творчий вечір Антона Фрідлянда

Антон Фрідлянд – письменник, сценарист, журналіст, блогер та мандрівник. Про подорожі він знає не з чуток і з радістю ділиться своїм досвідом мандрівника з іншими. На своєму творчому вечорі Антон Фрідлянд розповість про цікаві маршрути для подорожей і невідомі для більшості з нас куточки планети, а також поділиться творчими цікавинками зі світу літератури.

Кому варто відвідати? Тим, хто цікавиться подорожами і літературою і хоче дізнатися про них щось нове.

Чому варто відвідати? Щоб відкрити для себе нові горизонти для мандрів, розширити кругозір, дізнатися літературні цікавинки від автора.

Коли? 21 травня о 19.00.

Де? Інтелектуальний бар «Lacan», вул. Пушкінська, 74.

«Натхнення для авторів»

За цією інтригуючою назвою приховується відкрита зустріч такої харківської літературної спільноти, як Клуб анонімних письменників. Правити бал буде письменниця Таїс Золотковська. Мета цієї зустрічі – дати своєрідний майстер-клас письменницької майстерності. Тут навчать розуміти різницю між такими важливими інструментами письменника, як Розказати та Показати, і продемонструють на конкретних прикладах, як їх використовувати. А отримані знання ви зможете застосувати на практиці, написавши власну історію.

Кому варто відвідати? Тим, хто мріє почати писати, письменникам-початківцям і навіть тим, хто у письменницькій справі вже давно не новачок.

Чому варто відвідати? Щоб отримати знання з написання якісного художнього тексту, здобути/покращити «письменницькі» навички і просто гарно провести час у компанії однодумців.

Коли? 23 травня о 18.00.

Де? Книгарня «Vivat», вул. Квітки-Основ’яненка, 2.

Книжковий ярмарок «День в саду»

Вишенькою на торті фестивалю традиційно стане книжковий ярмарок у міському саду ім. Т. Г. Шевченка. Він обіцяє цікаву програму з безкоштовними майстер-класами, флешмобами, «парадом бороданів», живою музикою та іншими цікавинками для дітей і дорослих. А головне – тут кожен зможе придбати книги за спеціальними цінами.

Кому варто відвідати? Тим, хто любить веселощі і книжечки.

Чому варто відвідати? Щоб активно і весело провести час, поєднати приємну прогулянку парком із розслаблюючим книгошопінгом, взяти участь у цікавих флешмобах.

Коли? 27 – 28 травня.

Де? Центральна алея саду ім. Т. Г. Шевченка.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Наталія Чернишова

Редакторка розділу Мистецтво, адмін Telegram.

Сторінка автора в Facebook.

author photo
poster