Стівен Кінг "Сяйво"

07.01.2016

Переглядів: 3

http://chytay-ua.com/

Чи відчували ви колись безумовний жах? Такий, який застигає всередині людини і розвиває параною. А чи відчували ви такий жах від читання книги? Якщо ні, але бажаєте, тоді швидше біжіть в книгарню і купуйте роман Стівена Кінга “Сяйво”.

Недарма Кінга називають королем жаху. Адже тільки він може у свої 28 років написати роман, котрий навіть через 30 років буде лякати людей. Книга, яка на перший погляд розкриває тему домашнього насильства, виходить далеко за рамки простого жанру жахи.

Закрийте двері, виключіть телефон, візьміть до рук книгу і пориньте в атмосферу неспокою, котрий поступово переросте у відчуття жаху. Це своєрідний адреналін, для тих хто не наважується стрибати з парашутом, але хоче відчути на собі це наростаюче почуття паніки і переживання.

Завдяки цій книзі ви повірите, що якщо поглянути в дзеркало, то можна побачити зображення, через яке не зможете заснути вночі. І знову, як у дитинстві, будете боятися опустити ногу з ліжка – можливо там ховаються монстри. Банальний похід вночі від одної кімнати в іншу, у вашій власній квартирі здаватиметься вам надзвичайним подвигом. Адже усюди можуть чекати ті, котрі приносять тільки страхіття.

Щоб зрозуміти “Сяйво” потрібно співпереживати персонажам. Тоді ви краще розкриєте характер Джека Торренса, з його маніакальним бажанням вбити усю сім’ю. Відчуєте на собі увесь його жах, коли на лічені хвилини до нього повертався здоровий глузд. Коли  Джек  дивився на свої закривавлені руки і задавав сам собі питання: “Кого я вбив на цей раз?”

Тільки повністю віддавшись цій книзі, ви зможете зрозуміти усі переживання і страхи маленького Денні. Самі будете відчувати льодяний жах бачачи, як садові кущі будуть затягувати вас у підземні проходи. Ніколи більше не зможете заходити спокійно до своєї ванни, зустрівшись з жінкою в номері 217.

Ви будете співпереживати Венді, коли вона зустрінеться з людиною, котру любить до безтями і водночас ненавидить понад усе. Відчуєте увесь її розпач від почуття безвиході. Проаналізувавши усі її вчинки, ви зрозумієте, що ці 10 хвилин суцільного жаху вона повинна була пройти. Що її надприродна фізична біль була спокутою від…а це ви уже взнаєте, тільки прочитавши роман.

Стівен Кінг визнає, що “Сяйво” він писав опираючись на свої власні переживання, страхи і поразки. Тема алкоголізму йому дуже добре знайома, тому напевно вона так правдоподібно зображена в романі. В цій книзі автор створив неабияку напругу, котру вам потрібно відчути. Ця книга залякає вас до напівсмерті. Будьте до цього готові.
“І всі ми сяємо, яскравіше і яскравіше”. Та чи це знак святості?

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті  

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster