Видавництво "Легенда": на що чекати?

16.02.2018

Переглядів: 2224

http://chytay-ua.com/

«Легенда» є дуже молодим видавництвом. Засновано його у липні 2017 року. Тоді ж ми анонсували нашим читачам три книжкові серії: Мисливу (філософсько-психологічної прози), Ефектну (гостросюжетної прози) та Барвисту (прози для старшого шкільного віку). 2017 року ми почали видавати Мисливу серію, а отже, найближчі наші кроки у 2018 – це відкриття двох інших. Зрозуміло, що у планах «Легенди» значно більше видань, однак не будемо квапити події і представимо власне ті книжки, якими наші серії стартують.

Барвисту серію розпочне позначена тонким гумором і водночас трішечки лірична повість із десятикласницького життя «Де ESC з моїх халеп?» Тетяни Стрижевської (художник Ольга Кузнецова).

Сніжці-Сніжані п’ятнадцять. Вона фарбує собі волосся синім, щоб не бути схожою на Рапунцель, іще майже не готується до ЗНО, захоплюється аніме та комп’ютерними іграми-стрілялками, уміє оновити прошивку на планшеті, шукає щирості й наразі мало тямить у коханні. А ще доволі рідко знаходить розуміння в дівчат, і по відверту пораду їй легше буває звернутися до друзів-хлопців. Такий ось портрет головної героїні книжки, а про події сюжету наразі розповідати не хочеться. Нехай залишається більше таємниць:)

Головний редактор «Легенди» Юрій Бедрик вірить, що повість «Де ESC з моїх халеп?» викличе не меншу цікавість читачів, ніж рік тому попередня книжка Тетяни Стрижевської «Файні товсті дівки, йо!» («Фонтан казок»), яка вже мала перевидання і встигла опинитися серед українських дитячих бестселерів.

Ефектна серія стартує детективом Лесі Демської «Літо психіатра» (художник Василина Білошицька)

Молодий, але відомий психіатр Андрій Левинський за порадою кардіолога перериває свою роботу у Львові й вирушає до нібито цілком спокійного села в Карпатах, де колись мешкали його дід і баба. Однак неспокій починається вже в дідівській хаті. Причому не той неспокій, котрий мали б лікувати психіатри. В Андрієвих сінях то поночі, то за відсутності господаря хтось вештається. До того ж, як з’ясовується, непрохані гості — це зовсім різні особи. Спершу Левинський намагається розгадати загадки сам. Потім кличе на поміч зі Львова свого приятеля — слідчого Ростислава Белея і викриває довжелезний ланцюг злочинних секретів.

Чудернацьке постає в цьому романі питання: чи може бути відпочинком від практики психіатра практика детектива?

Леся Демська є відомою письменницею, авторкою цілої низки книжок та володаркою літературних премій, але водночас «Літо психіатра» – її дебют у новому жанрі. І ми дуже втішені тим, що відкрити її читачеві у цьому образі судилося саме нам, «Легенді».

А ще заінтригуємо, що в Ефектній серії вийде цього року роман Роксолани Сьоми «Світи суміжні». Минулого року письменниця виклала уривок із майбутньої книжки у соціальній мережі Facebook і завдяки цьому її рукопис потрапив у щойно створене видавництво, наразі готується до видання.

«Ця містична історія розповіла себе сама, я тільки записала, - розповідає Роксолана Сьома. - «Світи суміжні» - текст про вчинки і наслідки; про тонку межу між добрим і злим; цим світом і тим; про любов, яка руйнує і рятує. Переконана, що кожен читач знайде в цій історії щось близьке і суголосне саме йому». 

poster