Видавництво "Час майстрів": на що чекати?

22.02.2018

Переглядів: 1862

http://chytay-ua.com/

Даніель Пеннак «Око вовка»

«Око вовка» – дитяча повість відомого французького письменника Даніеля Пеннака. У ній в одній точці простору й часу – біля ґрат зоопарку на чужині – зійшлися, здавалося б, протилежності, які не мають геть нічого спільного між собою: спекотна Африка і морозна Аляска, той, хто втратив родину, і той, хто її віднайшов, людина і звір. Та чи такі вже вони різні? Чи може людина поводитися, як звір? Чи може звір бути людяним? І хто у нашому буремному та жорстокому світі хижак, а хто жертва? Поглянь на світ очима вовка – і вовк погляне на світ твоїми очима!

Книжка буде чорно-білою, із динамічними ілюстраціями Олега Петренка-Заневського.

Слава Курилов «Сам в океані»

«Сам в океані» – документальний роман Станіслава Курилова, реальна історія, у яку майже неможливо повірити. Талановитий океанограф не мав у СРСР можливості нормально працювати, тож йому довелося тікати з країни. 1974 року він вирушив у круїз на лайнері, що не заходив в жоден порт, і темної ночі стрибнув з його борту в безмежний океан. Більше двох діб без їжі, пиття і сну він плив близько 100 кілометрів до землі, якої навіть не було видно на горизонті. І доплив.

Кожна людина має мрію, та не кожна – сили і волю, щоб боротися за неї. Та Слава Курилов – це саме той провідник, що допоможе кожному пізнати себе, відчути себе частиною Всесвіту, знайти в собі силу і подолати власний океан на шляху до мрії.

Роман вийде з кольоровими ілюстраціями Надії Міцкевич, органічною частиною яких стали архівні світлини.

Пйотр Соха «Бджоли»

Якщо всі бджоли раптом зникнуть, вже через кілька років все людство почне потерпати від голоду – такий один із поширених сценаріїв кінця світу. Та книжка Пйотра Сохи «Бджоли» не про те, що наш величезний світ тримається на тендітних комашиних крильцях. Вона просто про бджолине життя-буття від часів динозаврів і до сьогодні. Перевірені наукові факти викладено доступно й цікаво, з безліччю кумедних ілюстрацій. Видання кольорове, яскраве, великого формату – воно буде чудовим подарунком для допитливої людини незалежно від віку.

Діана Амфт «Як полюбити павученят»

Мале допитливе павученя, яке вигадали Діана Амфт і Мартіна Матос, повертається, і не саме, а з друзями, родичами і новими враженнями! Тепер аж чотири казки під однією обкладинкою! Ви дізнаєтеся, чому люди бояться павуків, побуваєте на павучиному дні народження та почуєте цікаві історії про звірів далекої Африки, відвідаєте ферму та познайомитеся з тамтешніми тваринами, а також разом із героями та іншими мешканцями лісу відчуєте радість від того, що в родині з’являється ще одна дитина.

Тетяна Корнієнко «ESPRESSIVO»

"ESPRESSIVO" – щемлива історія про рідкісну зустріч таланту від Бога з учителем від Бога, про зіткнення щирості з підступністю, про те, що заздрість і байдужість можуть загасити іскру в серці, а життєві негаразди – роздмухати з неї полум’я, яке зігріє всіх навколо і освітить шлях тим, кому бракує власного світла надії. А ще це історія про музику і про людей, що живуть нею, дихають нею і відчувають її в кожному поруху Всесвіту. І почалася вона з того, що маленька дівчинка вирішила, ніби паличка диригента – чарівна...

Леонід Сапожніков "Дмитрик у Країні Синіх Троянд"

Дмитрик Метелко з новими друзями – капітаном Медіаном та роботом Кібриком – вирушає на жвачковозі «Карась» до країни Дивувандії, повної чудес і чарів. Чого вартий самий лише тамтешній Кролик, що об’їдає слова, або Бажальний Трамвай, який приїжджає до іменинників і здійснює їхні бажання! У Дивувандії є місто працелюбів і Королівство ледарів, яким править Байдик Лежень. Він прагне поневолити працелюбів, а Дмитрик намагається цьому завадити, але спочатку сам потрапляє в полон до ледарських піратів…

На Дмитрика Метелка і його друзів чекає безліч пригод – веселих, небезпечних, а часом і страшних. Але дивувандська Бабуся Грибуся, що живе на Дереві Добрих Справ, завжди допоможе нашим героям у скрутну хвилину.

Олег Симоненко, Марія Коваленко "Великий світ і Мала Мавка"

Ця книжка охороняє, рятує, береже в будь-яких ситуаціях, формує світогляд, спонукає до пізнання.

Вона розповість історію про пригоди доброї, безстрашної й кмітливої Малої Мавки та її друзів. Мала рятує зайченя від холоду, утікає з мишеням від підступної кішки. Їй допомагає випадковість, та, може, все в житті закономірне?

Наша Мавка відкриває великий світ з висоти пташиного польоту, відчуває його, сидячи на теплому камінчику, та усвідомлює, що мама завжди поряд.

Анастасія Шевердіна "Крамниця щастя"

У «Крамниці щастя» можна просто придбати те, чого вам бракує – сміливість, успіх, друзів. Та не кожен може впоратися з купленим другом, розважливо використати набір, який приносить успіх чи здійснює бажання, а краса та симпатія інших людей не завжди дарують радість... Той, хто відважився на таку покупку, має бути готовим до скандалів, непорозумінь із близькими, зустрічі з казковими тиграми, кохання заклятого ворога та карколомних пригод. Роман допомагає зрозуміти, чи готові ви насправді до здійснення ваших найзаповітніших мрій, і показує, що щастя – річ цілком буденна, і за нього варто боротися!

Валерій Горбачов "Пригоди Хрюші"

Ця книжка – оновлене і розширене перевидання улюблених кумедних та повчальних історій. Непосидючий Хрюша постійно завдає зайвих клопотів сусідам. Усе тому, що маленьке й нетямуще поросятко переповнене бажанням бути потрібним і корисним, тож хапається за будь-яку справу, не думаючи про наслідки. Хрюша наб'є чимало ґуль, перш ніж заслужить справжню похвалу. Зате його кумедні халепи й захопливі пригоди допоможуть малятам не повторювати Хрюшиних помилок. 

"Забавлянки: Віршотворені ігри для батьків і малят"

Ще наші прапрабабусі й прапрадідусі спілкувалися з немовлятами за допомогою коротеньких віршиків, які дістали назву забавлянки. Усі звичаї, що пережили століття, несуть у собі надзвичайну користь, навіть якщо вона не одразу очевидна. Нерозумно скарби, збережені для нас безліччю поколінь наших бабусь, залишати без ужитку.

Бавити дитину, гратися з нею – значить взаємодіяти на рівних, як це роблять друзі. Така форма спілкування суттєво відрізняється від інших взаємодій, пов’язаних із забезпеченням малюка здоровим харчуванням, безпечним життєвим простором, теплом, одягом та задоволенням решти його повсякденних потреб. Дружімо зі своїми дітьми!

poster