Яким був книжковий рік: Видавництво «Клуб сімейного дозвілля»

17.12.2018

Переглядів: 1508

http://chytay-ua.com/

Що видали і що видадуть? У видавництві «Клуб сімейного дозвілля» розповіли про найуспішніші проекти минулого року і те, на які новинки вже можна починати чекати. 

Рік, що минає, для видавництва видався складним, але вельми цікавим. Було видано велику кількість цікавих проектів, які користувалися попитом у читачів. Нові книжки від українських авторів Люко Дашвар, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Володимира Лиса перебували та перебувають зараз у топах продажів книгарень. 

Цікаві нон-фікшн проекти – книжка Міка Вікінга «Маленька книга люке», історичний проект «Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель», книжка Річарда Докінза «Ілюзія Бога» ставали топами продажів на щорічних виставках. Серед цьогорічних тенденцій у видавництві зазначили суттєвий попит на якісний нон-фікшн. 

Традиційно користуються попитом переклади світових бестселерів, так, наприклад, нова книжка Дена Брауна «Джерело» перебуває у топах продажів вже вісім місяців. Ну і звичайно особливою популярністю користувалися романи від українських письменників. 

Серед нових книжок, які КСД готують до видання у 2019 році, – автобіографічна книжка подорожей легендарного Пауло Коельйо «Хіпі». Також вийде четверта книжка циклу «Дім дивних дітей» Ренсома Ріггза – «Карта днів», активно готується український переклад нової роману Стівена Кінга «Аутсайдер». 

Ближче до осені очікуються нові романи від українських письменників – Василя Шкляра, Макса Кідрука та Володимира Лиса, а у Кідрука, до того ж, весною вийде книжка оповідань. Нон-фікшн буде представлений величезною кількістю новинок – вже у січні та лютому вийдуть книжки Еріха Фромма «Втеча від свободи» та Річарда Докінза «Сліпий годинникар», також у видавничому плані переклади світових бестселерів: Ірвін Ялом «Коли Ніцше плакав» та Лоран Гунель «День, що навчив мене жити».

poster