Топ-5 книг великого француза

16.01.2016

Переглядів: 1739

http://chytay-ua.com/

Про нього писали різне. То він був пияком і прихильником жінок не найкращої репутації, то прикладом для наслідування. Романами, які він написав або захоплювалися, або засуджували, а автора звинувачували в плагіаті. Його самого публіка один день боготворила, а іншого зневажала. Але це не завадило йому стати одним із символів Франції.

Читай.ua пропонує вам топ-5 книг французького письменника Олександра Дюма (батька). Усі ці романи були екранізовані.

1. “Граф Монте - Крісто”, 1844 рік.

Роман багато разів екранізували, знімали за його сюжетом серіали, але давайте визнаємо – це суцільний примітивізм. Ніхто не зумів з екрану передати навіть маленьку частинку задуму письменника. Це книга про бажання відвоювати своє щасливе місце в цьому жорстокому світі. І що найважливіше, зрозуміти де і з ким це місце. Книгу потрібно читати, а не дивитися її екранізацію.

2. “Три мушкетери”, 1844 рік.

«Любий друже, я тим більше пристаю на вашу думку, назвати роман „Три мушкетери“ з огляду на те, що їх чотири, назва буде абсурдом, а це обіцяє роману більший успіх»
І це був колосальний успіх. Книга публіці одразу сподобалася. Та й зараз вона не втрачає своєї популярності. Головна ідею твору – Дружба понад усе. І звичайно ж забагато кохання не буває.
Продовження пригод чотирьох друзів можна прочитати в книгах: "Двадцять років потому" і "Віконт де Бражелон, або Десятть років потому". 

3. “Королева Марго”, 1845 рік.

Роман розриває нам усі таємниці придворної еліти Франції. Зрада і підступність витають в холодних коридорах палаців, а вічне почуття притаїлось в кімнатах коханок герцогів і графів. Сюжет книги тримає в напрузі читача до кінця. Що ж переможе добро чи зло?
Продовження любовних переживань можна прочитати в книгах: "Графиня де Монсоро" і "Сорок п'ять". 

4. “Дві Діани”, 1846 рік.

Криваві розправи, дуелі, боротьба за трон, придворні інтриги – усе це присутнє в сюжеті роману. Розбавляє усю цю страшну і трагічну історію, звичайно ж кохання. Таке, що захоплює подих і важко повірити в його існування. Книга розказує про усі можливі маніпуляції, до яких вдаються зрадники для отримання своїх жалюгідних трофеїв.

5. “Чорний тюльпан”, 1850 рік.

Безкомпромісна відданість. Ось головна тематика роману. Відданість справі, коханій людині і країні. Це те, заради чого можна і померти. Головні герої  цієї книги доводять нам, що це аж ніяк не пусті слова. Просто потрібно навчитися довіряти людям.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster