Не тільки Марк Твен. Добірка американської прози

24.01.2016

Переглядів: 1827

http://chytay-ua.com/

Патріархом американської літератури вважається Марк Твен. Саме завдяки його творам ми відкрили для себе Америку і американців. Але не тільки одним Марком Твеном ця література багата. Пропонує розпочати знайомство з видатними американськими письменниками, з таких топ 5 новел:

1. Френсіс Скотт Фіцджеральд “Повернення до Вавилону”
Фіцджеральд на декількох сторінках розповів історію людини, котра не втрачає надії. Страждає і вірить в майбутнє. Щасливе майбутнє, не зважаючи на жахливе минуле. Час в якому було присутнє повне розчарування в мріях. Це історія про віру в людей, навіть якщо, на перший погляд ця людина викликає у вас тільки відразу.

2. Ернест Хемінгуей “Сніги Кіліманджаро”
Це суд над втратою сил до боротьби за своє я і свій талант. Автор показує нам що може статися з людиною, коли вона припиняє внутрішню боротьбу. Її окутує страх, котрий сковує усі дії. І людина, як той леопард, намагається піднятися на засніжену вершину. Хоча порятунок так близько, варто лише простягнути руку.

3. Ірвін Шоу “Сонячні береги річки Лети”
Коли ти розумієш, що це кінець, вороття немає, приходить усвідомлення того, що ти так і не пожив насправді. Просто існував. Кудись кожного ранку біг, робив те, що не подобається, тільки тому що так вимагає суспільство. І усе закінчиться, так і не почавшись.

4. Трумен Капоте “Діти в день народження”
Одна людина може змінити життя багатьох. Змінити в кращу, або гіршу сторону. І тільки від нас залежить чи приймемо ми цей вплив. Та й чи взагалі помітимо його.

5. Курт Воннеґут “Брехня”
Деколи очікування не співпадають з реальністю. І це нас розчаровує. А деколи навіть спонукає відступитися від своїх принципів. Адже ми так цього прагнули. Але чи справді це були наші очікування, чи так було написано правилами цього світу, суспільства, спільноти. Можливо ми просто не вміємо висловлювати власні бажання, а сліпо виконуємо чужі.  

Читайте також: Топ-5 весняних книг

Підтримати проект

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
Рецензій: 1

Руслан 2016-02-05

Гарні роботи та автори, але Америка - це Фолкнер, як не крути. Достатньо прочитати "Старий", "Крадії" та "Світло в серпні" для того, щоби зрозуміти, чому США стала такими, якими стали, і які величні можуть бути люди
poster