Третій етап. Читай з OVO: четвертий тиждень

02.06.2021

Переглядів: 680

http://chytay-ua.com/

Третій етап челенджу «Читай з OVO» добігає кінця.

Проєкт, заснований Літературною агенцією OVO для промоції читання, покликаний привернути увагу читачів до книжок сучасних авторів.

Книги третього етапу челенджу:

  1. «Три сторони щастя», Святослав Беш (видавництво «Сполом»);
  2. «Твоя М.», Ірина Жураковська (Видавництво 21);
  3. «Тадуш», Артем Поспєлов (Видавництво 21).

Вашій увазі пропонуємо нову порцію читацьких відгуків.

iryna_and_books

Святослав Беш "Три сторони щастя. Подорож із власної глибини"

Видавництво: @spolom_lviv

Кількість сторінок: 252

З перших сторінок книги я помітила схожість з творами Лоран Гунеля: мінімум сюжетних ліній та максимум роздумів, та й їхні погляди багато у чому перегукуються.

Читача зустрічає лише два персонажі - молодий чоловік у пошуках себе, Святослав та академік наук України - Володимир Вікторович.

У них одразу зав'язується розмова. Спершу банальна - знайомство, власна історія життя.

Але згодом теми стають серйознішими - теорії змови, ЗМІ, економічне становище населення,  промивання мізків, виховання і т.д і т.і.

Не буду лукавити, не всі теми мені були достоту цікавими. Але досвід цієї "розмови" незабутній. Корисність затраченого часу на читання досягнув максимальної шкали.

"Три сторони щастя" читала довго. Відкладала текст, щоб осмислити прочитане, переглянути власне життя, знайти свій шлях.

Я гадаю, усі ми різні. І не має універсального  QR - коду для пошуку щастя, але старт завжди одинаковий і основні компоненти "рецепту" не підлягають корегуванню.

Друзі, щиро рекомендую "Три сторони щастя" Святослава Беш - це чудова подорож на пошуки себе для себе та себе у цьому світі.

Влаштуємо перекличку, які три аспекти у вашому житті роблять вас щасливими?

#читай_з_ovo

#вигравай_з_ovo

#святославбеш #тристоронищастя @lit_agency_ovo

#укрліт_не_нудно_iryna_and_books2021 #укрліт_не_нудно @ilatanka

#іра_читає #світмаєзнатищоячитаю #читаюукраїнське #читай #читайбільше #щастя #роздуми #книжковаполиця #книголюб #книгоман #bookblogger #booksbooksbooks

Bogdana Gaivoronska

"У світі дорослих дуже мало зрілих". ©

#Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo

"Три сторони щастя"/ Святослав Беш

Ця книга прийшла до мене вчасно.

Я помічаю, що це трапляється часто: ти стаєш на шлях роздумів, ставиш запитання, шукаєш відповіді. І вони приходять у вигляді людей, ситуацій, книг.

На цих сторінках я знайшла багато сентенцій, співзвучних з моїми здогадами та власним емпіричним досвідом.

Я вже читала подібні книги зарубіжних авторів, і дуже радію з того, що філософський нон-фікшн з'являється в Україні.

Сюжет є тільки каркасом для висловлення авторської концепції, тому він доволі простий. Академік Володимир Вікторович знайомиться з молодим хлопцем Святославом (тобто з автором) і розказує йому історію свого життя та філософію пошуку щастя не зовні, а зсередини.

Для мене тут є щось кастанедівське - вчитель розмовляє з учнем про те, як можна змінити світ, змінивши своє сприйняття. Ця ідея для мене глобальна і абсолютно не фантастична. Ідеї реструктуризації власної свідомості мені дуже близькі.

У першій частині книги дуже докладно розкривається причина наших страждань. Суспільство програмує нас бажати певних речей, а якщо ми не можемо їх досягти, то змушує почуватися нікчемами.

І дійсно, ми страждаємо через те, що не маємо машини, квартири, стосунків, гарного одягу чи грошей для мандрівок, через зайву вагу чи недостатньо гарне обличчя... Але чому? Це - тільки установки суспільства. Якби ці установки були іншими, ми б страждали через відсутність слона чи неможливість поцілувати свій лікоть.

(Я вже уявила собі ситуацію, як тисячі людей роблять собі операції, завдяки яким вдасться поцілувати лікоть. Смієтеся? А хіба операція зі збільшення грудей чи вставка силіконових сідниць не така ж абсурдна?)

І парадокс в тому, що отримуючи все більше і більше, ми не наближаємося до щастя, а віддаляємося. Воно зовсім не там, де ми шукаємо його. Воно вже є, і не потрібно колосальних зусиль, щоб наблизитися до нього. Просто відкрийте очі й побачте його, зупиніться, звільніть думки і відчуйте.

Щастя - у способі мислення. Щастя - це спосіб мислення.

Мені добре зрозуміла ідея автоматизації думок, яку висловлює автор. Дійсно, багато регулярних дій переходять у розряд навичок, а потім звичок. Це економить час і сили. Але це ж відбувається і з мисленням - ми випрацьовуємо багато шаблонів, і часто не здатні вийти за їх межі. Я й сама борюся з цим все життя.

Автор багато говорить про суспільство, економіку та політику, про те, що вже давно окреслили словом з металевим брязкотом у звуці: система.

Капіталізм - по суті фінансова піраміда, яка базується на циклічному споживанні.

І ми в цій системі - функція. Споживачі.

Капіталізм приречений на крах, адже в основі його існування лежить постійний розвиток, постійне збільшення споживання. На фоні обмеженості ресурсів колапс невідворотний. Є над чим задуматися.

О, ні, ця книга не про всесвітню змову мільярдерів. Тут є й про історію виникнення людини, і про релігію, і про розвиток науки, і про відмінності виховання дітей від "дресирування", про алкоголь, про любов, про Батьківщину. Багато що відгукується в мені згодою.

Насамкінець автор приходить до висновку, що у щастя є три основні компоненти, три сторони: здоров'я, стосунки (передусім із собою) і діяльність.

Якщо ви (як і я), маєте багато запитань і шукаєте пояснень - ця книга для вас.

Погоджуватися з тим, що в ній написано, чи ні - ваш вибір. Але прочитати, думаю, варто.

І трохи цитат:

***

З розуму люди сходять натовпом, а оговтуються повільно і поодинці.

***

У цьому світі у тебе є два способи стати нещасним: перший – не отримати бажаного, другий – отримати все бажане.

***

Злочинність, тероризм, війни для сучасної системи – це благо для економіки. Це генерує нові робочі місця. Військова промисловість складає дуже значну частину ВВП багатьох країн і є високодохідним бізнесом. Також результатом воєн стають контракти на мільярди доларів.

***

Нас привчають з дитинства сприймати матеріальні речі як підтвердження свого статусу. Компанії часто тратять більше грошей на рекламу, ніж на саме виробництво. Вони наполегливо намагаються створювати в головах людей відчуття необхідності в задоволенні потреб, які самі ж нав’язали. І їм це вдається!

***

... саме інформація є основним

інструментом управління. Хтось розумний сказав:

“Якщо ти не дивишся новини, то ти не інформований, а якщо дивишся, то дезінформований”. Треба усвідомлювати, що ЗМІ – це також бізнес. Їхнім товаром є інформація.

***

Головний ворог правди - не невігластво, а ілюзія знання.

Читайте також: Третій етап. Читай з OVO: третій тиждень

myroslava_pingvin

"Твоя М."⠀

Після прочитання "По той бік війни" я була впевнена, що читатиму наступну книжку @irynazhurakovska "Твоя М." потрапляє у перелік найкращих книг року. І хоча вона зовсім не схожа на першу, я анітрохи не розчарована цим фактом.

Це сучасна, актуальна і захоплива книга, і тішить, що сучасна українська література на такому високому рівні.⠀

Про що?

Українка Марина у свої 18 років їде у Париж працювати. Її ровесниця німкеня Марія приїхала у це місто навчатися. Її пристрасть - фізика. І скрипка. Життя дівчат різне: одна багато працює за мізерну платню, інша навчається у чужій країні. Але вони в оспіваному поетами місті кохання і їм по 18. Їх чекають нові знайомства, дружба і закоханість. І страждання.⠀

А далі авторка показує нам дорослішання і життя цих дівчат. Пошуки свого призначення і боротьба за своє право цим займатися. Нові міста, навчання, друзі, робота, кохання.⠀

Якщо про Марію ми дізнаємося через її особисте життя, то на історію Марини накладається історія України. Революція Гідності, війна і волонтерство. Марина працює, ходить на акції, жертвує гроші. І докоряє собі за недостатність зусиль.⠀

Це книжка про сучасних жінок і пошук себе: через біль і втрати, бо іншого шляху нема.

#твоям #жураковська #укрліт_не_нудно #укрліт_не_нудно_pingvin_2021 @vydavnytstvo21 @lit_agency_ovo #читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #читатимодно #читайукраїнське #люблюкниги #люблючитати #прокниги #книгиіквіти #дівчинаякачитає #відгуки #світмаєзнатищоячитаю #книголюб #українськалітература #book #readingtime #bookchallenge_ua2021 #ilovebook #readingtime

julia.bookland

Ірина Жураковська "Твоя М."

Видавництво: "Книги XXI"

400 cторінок

Зізнаюсь чесно, книга Ірини Жураковської захоплює в полон не одразу, а поволі. Як на мене, найкращий темп читання помірний, аби сповна насолодитися сюжетом.

Це історія про непрості жіночі долі Марини та Марії, які заради навчання подалися за кордон. Одна – щоб здобути освіту, інша – на мізерні заробітки, аби згодом оволодіти омріяною професією. Проте, якщо вірити життю – легко не буває. Кожну з героїнь спіткав певний травматичний досвід. Тут багато жіночих сліз, болючих стосунків та дитячих комплексів. А ще в драматичну історію вплетені насильство, одностатева закоханість та шлюб з великою різницею у віці.

Географічна складова досить розмаїта: від романтичного Парижу до революційного Києва.

Книга варта уваги хоча б заради того, щоб винести урок з досвіду інших, бо хтось впевнено і цілеспрямовано наступає на власні ґаблі. І так, чим більше сліпо довіряти – тим болючішим буде падіння.

Дякую авторці, що занурила в тенета досить майстерного і карколомного сюжету.

Окреме спасибі за обкладинку, вона неймовірна!

#Читай_з_OVO #Вигравай_з_OVO #Читайлик #litagencyovo #ТвояМ #Ірина_Жураковська #juliabookland #рецензії #відгуки #Books #Writersofukraine

iryna_and_books

Святослав Беш "Три сторони щастя. Подорож із власної глибини"

Видавництво: @spolom_lviv

Кількість сторінок: 252

З перших сторінок книги я помітила схожість з творами Лоран Гунеля: мінімум сюжетних ліній та максимум роздумів, та й їхні погляди багато у чому перегукуються.

Читача зустрічає лише два персонажі - молодий чоловік у пошуках себе, Святослав та академік наук України - Володимир Вікторович.

У них одразу зав'язується розмова. Спершу банальна - знайомство, власна історія життя.

Але згодом теми стають серйознішими - теорії змови, ЗМІ, економічне становище населення,  промивання мізків, виховання і т.д і т.і.

Не буду лукавити, не всі теми мені були достоту цікавими. Але досвід цієї "розмови" незабутній. Корисність затраченого часу на читання досягнув максимальної шкали.

"Три сторони щастя" читала довго. Відкладала текст, щоб осмислити прочитане, переглянути власне життя, знайти свій шлях.

Я гадаю, усі ми різні. І не має універсального  QR - коду для пошуку щастя, але старт завжди одинаковий і основні компоненти "рецепту" не підлягають корегуванню.

Друзі, щиро рекомендую "Три сторони щастя" Святослава Беш - це чудова подорож на пошуки себе для себе та себе у цьому світі.

Влаштуємо перекличку, які три аспекти у вашому житті роблять вас щасливими?

#читай_з_ovo

#вигравай_з_ovo

#святославбеш #тристоронищастя @lit_agency_ovo

#укрліт_не_нудно_iryna_and_books2021 #укрліт_не_нудно @ilatanka

#іра_читає #світмаєзнатищоячитаю #читаюукраїнське #читай #читайбільше #щастя #роздуми #книжковаполиця #книголюб #книгоман #bookblogger #booksbooksbooks

Читайте також: Третій етап. Читай з OVO: другий тиждень

svitlana_asi

М еланхолійно.

М елодійно.

М олодіжно.

М айстерно.

Ця книжка мене не відпускала.

Я з нетерпінням чекала моменту, коли зможу дізнатися що ж чекало тих дівчат з іменем на М.

Діти, робота, чоловік (порядок можна міксувати), а вже потім час на цю історію.

Я казала вам, що мене зараз переслідують книжки, де події відбуваються в Парижі?

Знову той випадок.

Та тут ширша географія. Є навіть мій улюблений Сімеїз. Ідеальне поєднання кримського моря і гір. Ще Київ, багато німецьких міст, трохи швейцарських курортів...

Це не просто гарно написана історія про двох дівчат, що випадково пересікаються двічі в Парижі з різницею в часі.

Насправді їх поєднує не тільки Париж.

В них спільна травма.

Глибока.

Вона заважає любити, бути коханою, бути впевненою в собі та в своїх силах.

Породжує багато комплексів, які заважають жити повним життям.

Стосунки з батьками, з колегами, друзями. Це ж непросто, правда?

Нас ніхто не вчив цього ні в школі, ні в Виші.

Знання як правильно, без знущання над собою, завойовувати місце під сонцем даються нам з власним досвідом. Мудрі вчаться на досвіді інших. Тут його багато.

Не буду спойлерити. Читайте самі.

@irynazhurakovska, браво.

@lit_agency_ovo

@vydavnytstvo21 #літературнийунівер_17 #літературнийунівер_asi @iryna_and_books @tachynska #веселковічитання #веселковічитання #веселковічитання_asi #твоям #Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo #іринажураковська

prosto_gavrik

"Три сторони щастя" Святослав Беш

Три сторони - це здоров'я, діяльність, стосунки. На думку автора саме на ці аспекти скеровують енергію і час щасливі люди. І у книзі Святослав Беш, ділиться своїм досвідом шляху до щастя.

Сказати, що я прочитав у книзі щось нове і незнане досі, що відкрило мені очі на життя і через це я став більш цілісним, усвідомленим і щасливим? Точно ні. У книзі доволі прості і зрозумілі ідеї, які мені часто зустрічалися на сторінках інших книг, блогів і т.д. Інформація, судження і роздуми справді доволі цікаві і можливо стануть корисними молодим людям, які прагнуть жити, а не проживати життя. Ідея, яка сподобалася мені найбільше, про яку задумався і зафіксував - це бути щасливим зараз, в цей момент. Не очікувати щастя завтра, або коли з'явиться певний набір матеріальних речей. Також гарна думка полягає у тому, що кожній людині важливо намагатися дивитися на життя і сприймати себе без надбудови закоренілих у свідомості стереотипів, суджень, шаблонів, нав'язаних суспільством, релігією, вихованням і т.д - це дає більш цілісне і усвідомлене сприйняття світу.

В цілому книга цікава і читається легко. Також з неї дізнався багато цікавих фактів з багатьох сфер (наука, економіка, природоохорона, реклама і т.д). Загалом не шкодую витрачений на прочитання книги час - але і головної своєї задачі (що оголошена в назві й анотації) книга не виконала. Принаймні для мене.

#читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #святославбеш #тристоронищастя

prosto_gavrik

Любов не обов'язково означає жити довго і щасливо.

Персонажі є, а імен нема. Але це нічого. Відчувай вібрації, вбирай світ. Імен нема, але це на краще. Тому є Мама, Дід, Ба, Дядько і Малюк. А ще є Велика Жінка, Незнайомець, Нога, Свин, а також є Заручник і є Загублений.

"Дружба" - дивне слово.

Бути точним необхідно, якщо хочеш вправно брехати.

Ім'я лише одне. Воно схоже на крик. Зоїк (мені чомусь здається, що це крик про допомогу, який, на жаль, ніхто не чує). Він його вигадав сам і йому чотири тисячі днів.

Йому теперішньому. Бо є ще минулий.

Любов не обов'язково означає жити.

Можна йти за сюжетом, а можна просто йти за ім'ям схожим на крик.

Відчувати вібрації, вбирати світ, палити суху траву, пити воду на кухні на зламі травня і червня, чути запахи (а тут їх ой як багато), лежати на ліжку під грушею, розуміти і не розуміти страхи, їсти, що дадуть, нариватися до Старшака, побувати у таборі, зустріти Її, блукати Великим містом (впізнати там знайомі місця).

Любов не обов'язково означає жити довго.

Я вже казав, що у автора крутий власний стиль?

Як на мене, одного прочитання не достатньо, щоб повністю осягнути твір, багато прихованих образів, прихованих смислів, багато з них трактуються легко, деякі потребують розшифрування (або мені хотілося їх скрізь бачити).

Особливо, якщо брешеш собі.

Прекрасно пропрацьовані персонажі, нестереотипні (виняток - трохи клішований Старшак - хлопець без матері з жорстоким батьком), неймовірно живі і справжні, у кожного своя мова, свої, притаманні лише йому слівця і репліки.

Ламать не строїть, казав дід.

І сміх, і гріх, сказала б Ба.

Любов не обов'язково означає жити.

Дуже смачні описи - більш, ніж впевнений, що дуже багато з них - це образи з дитинства автора (як по-іншому пояснити такі деталізовані і атмосферні мазки?).

Любов не обов'язково означає.

Текст апелює до багатьох проблем - сім'я та виховання, насилля і жорстокість, самотність, екологія та інші. Але найкрутіше тут - що вони проговорються вустами хлопця, якому 4000 тисячі днів. Йому теперішньому. Тому виглядає все це максимально гармонійно і ненав'язливо. Він спостерігач, і просто показує, що діється навколо нього. Висновки і судження за вами.

Любов. #читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #артемпоспєлов #тадуш

nasya4444

«Ммм, красивий...» - подумала я, побачивши ззаду на обкладинці автора. Красивий і молодий. А тут книга про глибину самопізнання? Стало цікаво.

«Три сторони щастя» - філософія в комфортній для непідготовленого читача обгортці. Інструмент, який автор використав, мені нагадав Юстейна Гордера «Світ Софії». Але тут не листи, а такі дружні бесіди молодого чоловіка з солідним літнім професором. Святослав знайомиться з Володимиром Вікторовичем у парку біля червоного корпусу університету Шевченка. Між двома чоловіками зав'язується тепла розмова, в якій Володимир Вікторович розповідає особисті життєві трагедії, що змусили його прийти до усвідомленого і цілісного сприйняття власного життя. А далі чоловіки зустрічаються час від часу, гуляють Києвом, і щоразу мають тривалі і серйозні розмови. В цій книзі є роздуми про все: як особисті страждання можуть бути корисними, як влаштована і працює економіка та політика, про дослідження всесвіту, еволюцію та можливості нашого мозку, обдумування про релігію та віру. Не сказати, що книга вражає свіжими ідеями, але читати її легко і можна дізнатись щось нове. Мені, н-д, було неймовірно цікаво читати про Едварда Бернейса, який створив технологію масового переконання споживачів. От ви знали як виникла мода на куріння серед жінок? Моментами книга сприймається як повчання. Але ж головна ціль автора була передати своє бачення і досвід синові. Тому навіть ця дидактика тут виправдана. Ну і власне щодо трьох сторін щастя - це Здоров'я, Стосунки і Діяльність. Те, на що дійсно варто скеровувати свій час і зусилля. А найцінніше нагадування з цієї книги: МИ ЖИВЕМО ЗАРАЗ, і щастя треба ловити в цей момент, а не шукати його в майбутньому, яке не настало. "Щастя та любов - це не пункт призначення, а спосіб світобачення, коли ми максимально цілісні".

#читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #святославбеш #тристоронищастя

nasya4444

Хочу писати як Артем Поспєлов. Ця думка була в голові вже після перших 10 сторінок. В моєму читацькому досвіді було багато хороших книг, але тільки 3 витягали з мене подібні емоції самим текстом: «Страшенно голосно і неймовірно близько» Дж.С. Фоєра, «Те, що падає з неба» С.Агави і «Тадуш» А. Поспєлова. І це дебют автора! Я смакувала, насолоджувалась, мене розривало від речень і фраз, які зачіпали найглибші почуття і не пускали далі читати. Такі книги ти просто береш з полиці, відкриваєш на будь-якій сторінці, читаєш по кілька абзаців, сторінок і ловиш такі рефлексії і бурю емоцій, що не інакше, як доза наркотику для книгомана.

Щодо сюжету. Хлопчик Зоїк, якому близько 4 тисяч днів, намагається справитись зі смертю Діда. Зоїк тільки фрагментарно все пам'ятає. Не дає йому повністю забутись Малюк. Він знає, що минуле важливе і змушує нашого головного героя весь час відновлювати спогади. Для цього вони забираються на горище і переглядають старі діафільми.

Признаюсь, що сам образ Малюка в мене досі викликає багато питань. Хто він? Просто уявний друг, галюцинації шизофреника чи дисоціативний розлад і це одна з особистостей розколотої душі Зоїка? Малюк це теж хлопчик, в самих шортах з подертими ногами (таким був Зоїк у той момент, коли його Ба сповістили про смерть Діда і саме в цей момент Зоїк чує Малюка: «Не зважай»), от тільки голова у нього собача, з такими вухами, як у пса, який колись у них був. Малюк немов поєднав у собі дві найбільші втрати: спочатку пес, а потім Дід. Окрім того, Малюк пам'ятає ВСЕ, він наче архіватор пам'яті хлопчика.

А потім були галюцинації, коли він бачить, що всі довкола у нашийниках і прикуті ланцюгами (не хочу аж надто спойлерити, тому не деталізуватиму). Але в фіналі нам відкривається правда і хлопчик вже не здається душевно хворим. «Бо душі не ламаються. Душі гнуться. Вони виснажуються і більше себе не картають». Те, що зробив Зоїк, це НАЙВИЩИЙ, НАЙВАЖЧИЙ і НАЙСТРАШНІШИЙ прояв любові. Тадуш! Табір для понівечених душ, з якого Зоїку довго не вдавалось втекти, але зрештою він це робить.

Передати всю ту атмосферу, ту потужність тексту у звичайному відгуку НЕМОЖЛИВО. Це просто треба читати і пропускати через себе.

«Любов не обов'язково означає жити довго та щасливо».

«Любов не обов'язково означає жити довго».

«Любов не обов'язково означає жити».

«Любов не обов'язково означає».

«Любов не обов'язково».

«Любов». #читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #артемпоспєлов #тадуш

Читайте також: Третій етап. Читай з OVO: перший тиждень

prosto_gavrik

Очікування після анотації справдились. Типова жіноча література, моментами аж надто сентиментальна. Занадто багато кліше, банальних фраз, думок. Читається легко, швидко, сторінка за сторінкою перегортується непомітно, але я так і не почав співпереживати головним героїням. Від початку цікавішою була історія Марії-німкені (тут і згвалтування, й одностатеве кохання, і стосунки з чоловіком, старшим на 12 років). Але далі вся її історія... Ну все це вже було!

З Мариною навпаки. Від початку нудно, банально, аж до сказу бісила її дурість. Але її історія далі розвивалась цікавіше. Тут тема Революції гідності, волонтерства. Було і кохання. Але якраз Марія з Вінниці розвивалась, знаходила себе. А Марія з Мюнхена застрягла в колесі буденного і від цього викликає тільки жаль.

Загалом читання такої літератури стало цікавим досвідом. Але все-таки книгу раджу любителям романів Люко Дашвар, Світлани Талан, Олени Печорної. Та й читацька аудиторія цієї книги суто жіноча, на мою думку.

#читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #твоям #іринажураковська

nasya4444

'Твоя М." - це книга про двох жінок: українку Марину, яка у 18 років їде до Парижу працювати офіціанткою/покоївкою та німкеню Марію, скромну тихеньку скрипальку, яка обожнює фізику і приїжджає до Парижу на навчання. Історія Марини - це пошуки себе і того, що приносить задоволення, розвиток кар'єри, участь в Революції Гідності і волонтертво, а поруч з цим стосунки з чоловіками, які завжди закінчуються нічим, лише спустошують душу Марини. Історія Марії - це згвалтування, одностатеве кохання, потім шлюб та досить рання вагітність, яка заганяє дівчину в депресію і змушує забути все те, чим вона жила раніше. Шляхи обох жінок постійно десь пересікаються через спільних знайомих, хоча це не зводить їх одну з одною.

Головний посил книги такий: кожен має знайти своє щастя і свою любов, а не примирятись з обставинами і терпіти.

Оформлення книги, кольори, верстка - прекрасні. За це окреме спасибі видавництву @vydavnytstvo21. Це непогана книжка в дорогу, на пляж, або просто на вечір, аби переключитись. Я зовсім не прихильник такої надто жіночої, сентиментальної прози, з героями, яким не завжди віриш, тому для мене ця книга одноразова і, на жаль, не піде на поличку до улюблених, або тих, які емоційно порвали. Але така література теж має велике коло читачів, тому любителям душевних життєвих історій раджу новий роман Ірини Жураковської.

#читай_з_ovo #читайки #вигравай_з_ovo #іринажураковська #твояМ

vertola.svitlana

Святослав Беш "Три сторони щастя. Подорож із власної глибини"

Видавництво: @spolom_lviv

#vertola_книжковівідгуки

Жанр бесіди - це чудова можливість одночасно показати і спільність, і відмінність думок. У дискусії народжується істина, і ця книжка - своєрідний концентрат ідей, сентенцій та думок.

Саме тому, читаючи "Три сторони щастя", ти теж невільно стаєш учасником бесіди, адже можеш погоджуватися з ходом ідей, які викладені на сторінках, або ж оскаржити їх, прислухаючись до аргументів свого внутрішнього "Я".

Почну з того, що рамкою цієї книжки є зустріч головного героя - Святослава, та мудрого академіка Володимира Вікторовича. Фактично, за будовою це нагадує "Тисячу та одну ніч" - розділ починається із зустрічі чоловіків, які встигли потоваришувати. А от замість казок читач отримує довгі бесіди на філософські теми.

Тут тобі і про глобальні проблеми, і про співіснування різних релігій, і про екологію. Фактично, зрештою читач має дійти до висновку, що лише у співіснуванні усіх цих факторів і відбувається власне життя. А здоров'я, діяльність та стосунки - це основні аспекти, які і будують людині шлях до щастя.

Здавалося б, ну і що тепер читати, якщо я вже розповіла вам сюжет усієї книжки?

Але фішка в тому, що тут важливо не лише ЩО написано, а і ЯК це зроблено. А написана книжка справді цікаво! Із задоволенням дібрала для вас кілька цитат, які влучили у саме серденько (гортайте слайдер!).

Звісно, це не та книжка, яку можна легко "проковтнути" за один вечір. Цю я читала майже два місяці, бо мені потрібен був час, аби осмислити ті речі, які написані у книжці.

Найбільше сподобався розділ про "Релігійну науку та наукову релігію" - дуже відгукнулося!

І це #yakaboobingospring2021 #yakaboobingospring2021_Vertola @#yakaboobingospring2021_18 @yakabooua

#літературнийунівер #літературнийунівер_13 #літературнийунівер_vertola

#читай_з_ovo @lit_agency_ovo #вигравай_з_ovo #читайки

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster