5 весняних книг

10.03.2016

Переглядів: 4078

http://chytay-ua.com/

Весна прийшла, красу принесла. Можливо фраза і банальна, але правдива. Бо разом з приходом цієї пори року, оживає усе живе. Котики висувають свої вусаті мордочки до сонця, травичка починає зеленіти, а дерева, без зайвої скромності, сміливо стають барвистими. Такими собі деревами-розмальовками. Весна заявляє про свої права.

Але таке ми бачимо не з перших днів весни. Спочатку нас зустрічають дощі, а деколи і сніги. Потім вітри і похмурі дні. Деколи немає сил чекати сонечка. І ми сумуємо. Сидимо біля вікна і важко зітхаємо. Вдивляємось у небо, чекаючи цієї весни.

Читай.ua пропонує вам не стояти біля вікна, а разом з цікавою книгою відволіктись від сумних думок. Ми відібрали для вас тільки сонячні і весняні книги. Такі, які допоможуть вам пережити чекання і відчути радісні емоції, вписані на папері.

Топ-5 весняних книг від редакції Читай.ua:

1. Андре Моруа “Фіалки по середах”
Невеликі новели дарують чисту насолоду від читання. Усе на одному диханні. Так легко і затишно відчуваєш себе після прочитання «Фіалок» французького письменника, що хочеться тільки усміхатися.

Як читати? – з чашкою м’ятного чаю.

Де читати? – в улюбленій кав’ярні.

2. Герман Гессе “Нарцис і Гольдмун”
Весна пора подорожей і розваг. А ця книга саме про це. Там ви знайдете справжні, деколи небезпечні, але чаруючі пригоди. Не відмовляйте собі в можливості подорожувати світом, придуманим Гессе.

Як читати? – з чашкою міцної чорної кави.

Де читати? – в саду біля вишні.

3. Пітер Мейл “Рік у Провансі”
Усі ми думаємо про втечу від проблем і переживань. Усі ми бажаємо, хоча б рік, пожити в райському куточку. В цій книжці ви його знайдете.

Як читати? – з бокалом терпкого вина.

Де читати? – в потягу Париж-Ніцца.

4. "Не сподівайтеся позбутися книжок" (діалог Умберто Еко з Жаном-Клодом Кар’єром)
Книжка – розмова про…та про усе, що забажаєте. Про книги, подорожі, вино і любов. Весела, динамічна і розслаблююча книжка.

Як читати? – з лимонадом.

Де читати? – на літній терасі ресторану.

5. Орхан Памук “Біла Фортеця”
Знову подорож і знову прекрасні описи. Це книжка з цікавим сюжетом, і не менш цікавими роздумами. Це як турецька казка на яву.

Як читати? – з чаєм з корицею.

Де читати? – вдома.

Підтримати проект

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster