Йозеф фон Ейхендорф "З життя одного нероби"

16.04.2016

Переглядів: 1904

http://chytay-ua.com/

Йозеф фон Ейхендорф - представник німецького романтизму. Він вважається одним з найяскравіших німецькомовних ліриків. Це автор, що поєднує в собі поета та прозаїка, щоб він не писав, його твори просякнуті неймовірним чуттям, трепетом, уважністю до природи та ніжною мелодією любові. Тому не дивно, що численні вірші Ейхендорфа були покладені на музику найвидатнішими композиторами: Шуманом, Мендельсоном, Вольфом, Штраусом та іншими. Читай.ua пропонує вам увімкнути красиву музику та взяти до рук невеликий та дуже поетичний роман Ейхендорфа "З життя одного нероби".

Це буде мелодія поезії та романтики. Раптово з'явиться бажання піти і помандрувати світ за очі. Ловити під ногами дорогу, шукати поглядом горизонт. Адже ви тримаєте у руках роман-втечу, який ховає в собі мандрівну романтику. Це неймовірне відчуття разом з героєм вирушати до загадкової подорожі, йти збитими шляхами. Героой-мандрівник поєднує в собі чутливу людину, сміливця та мрійливого юнака. Бути легким та невагомим. Не шукати постійного місця. Широкі простори великого світу відкриті і таємничі.

Головний герой роману, ще й музикант, у своїй подорожі цілковито покладається на боже провидіння. Його вчинки та мрії такі ж легкі, як гра скрипки, якою він непогано володіє. Тому вся мандрівка просякнута веселою музикою та піснями. "Бог мій провідник" наспівуючи такі слова герой роману, готовий вийти за межі власного тісного світу та відкривати для себе нові міста та країни. А на шляху йому будуть траплятися дивні чужинці, друзі, веселі компаньйони, а головне - прекрасні панни. 

Тому важливим символом та місцем, де багато часу буде проводити і працювати герой - це сад. Квітів, запахів, ароматів, красивих букетів буде так багато, що ви відчуєте свіжість весни, яка з собою несе щире кохання. Ейхендорф, як справжній поет вміє передати найкраще людське почуття. Кохання не в'яне не зникає, воно навпаки заквітчується, як сад у теплу пору, і тягнеться до сонця розростаючись на землі.   

Таку книжку чудово читати для відпочинку. Коли дограватиме красива мелодія, а історія підходитиме до кінця, вам стане рідним та близьким головний персонаж роману "З життя одного нероби". До речі, герой такого самого типу, який веде сумбурне життя в подорожі, і який довго не сидить на одному місці, в XX ст. стане важливою темою в творчості Германа Гессе. Загалом - це невеликий за об'ємом роман для тих, хто вірить у молоду весну та справжнє кохання. Така історія цілком легко прочитується за один вечір, а по собі залишає приємні враження та легку ностальгію за пригодами.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

poster