Тиждень з Читай.ua: Фелікс Австрія, Джамала і Дитячий форум

16.05.2016

Переглядів: 1334

http://chytay-ua.com/

Оксана Пелюшенко: 

Цей робочий тиждень був на день коротшим – це плюс! Виявилося, що гарячої води в мене не буде до 23-го числа – це мінус. Дочитую «Фелікс Австрія», аж тепер до неї добралася – це плюс, бо це ще одна книга з тих, які мені так подобаються: про милі і рідні мені старі галицько-австрійсько-западенські міста (там навіть раз камінь з майже моєї Теребовлі згадується!) Встигла купити більш-менш нормальні квитки додому на День конституції – це плюс. А це остаточно визначилася, куди поїду далі. То буде Станіславів! Звісно, не думаю, що доберуся далі Івано-Франківська, але точно спробую – навіть карту нині прикупила – а це вже точно плюс!

Саша Доморосла: 

Перемога Джамали на Євробаченні - це найдоречніша кульмінація цього тижня з усіх можливих. І справа не лише у гідному виступі на головному пісенному майданчику Європи. Багато речей, що мали місце в нашій історії, ми звикли формалізувати та ігнорувати, мовляв, це було дуже давно і зовсім не з нами, даремно сподіваючись, що можна почати з нової сторінки, лишень відмежуємось від минулого. Сьогодні пісню «1944» слухає весь світ і якби це дивно не звучало, але кращого способу розповісти про депортацію кримських татар не вигадати. “Soft power” у дії, тому далі розкажемо про безкінечний для нас сталінський 1937-ий рік, втрати, які неможливо не те що усвідомити, а навіть обрахувати, ну і на конкретних прикладах із сьогодення продемонструємо як у ХХІ столітті із кровожерливих катів намагаються брати приклад. Джамала виборола не просто перемогу, вона підтвердила наше право на історичну правду.

Станіслав Бондар:

Побував на Дитячому форумі видавців у Львові. Добре, що своєму синові придав кілька книжечок за день до цього, бо в таких місцях великий ризик не зупинитися купуючи книжки. А от вибирати було з чого. Більше того видавці схитрували і завбачливо продавали цілком дорослу літературу, щоб батьки прикупали щось і для себе. Після відвідування таких форумів перебуваю ще довго на позитиві - класно коли люди витрачають гроші на книжки. А коли довкола багато дітей і всі вони галасують, тоді сам піддаєшся настрою свята дитинства та безтурботності. І безжурно йдеш оглядати нові атласи, енциклопедії про космос, а також радієш популярності Всеволода Нестайка. Прогрес у видавничій справі в Україні очевидний. Впевнений, що такий літературний калейдоскоп переросте у якість. Нове покоління буде більш освіченим, начитаним та культурним. Тому читайте самі та даруйте дітям хорошу літературу.    

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster