Червень і його новинки

01.07.2016

Переглядів: 1639

http://chytay-ua.com/

Час – ще той невблаганний монстр. Наче тільки вчора ми святкували перший день літа (якщо ті дрібні перебіжки з парасолькою від будинку до будинку можна назвати святкуванням), а сьогодні календар вже гордо світить написом «липень». Тож окрім того, що бити байдики і грітися на сонці нам залишилось трошки більше 60 днів, це ще значить, що настав час новин, якими книжковий світ жив минулого місяця. Отже, поїхали:

1. Світ побачила прем’єра п’єси Дж.К. Роулінг «Прокляте дитя». О мій бог, це таки сталось! В червні найщасливіші з маглів мали змогу побачити допрем'єрні покази п’єси-продовження історії про хлопчика, який вижив-подорослішав-народив дітей-і-тепер-ці-діти-щось-чудять. Офіційно «Прокляте дитя» стартує на театральних підмостках лише 30 липня, а вже 31-го у продаж надійде повноцінна книга. Вдаватись у подробиці сюжету не буду, лише трішки натякну (ну, пробачте вже мене за це!), що міс Грейнджер таки добилась значних кар’єрних висот. Тож пропоную запастись терпінням та чекати, коли ж то А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га ощасливить нас звісткою про появу перекладу.

2. Фоззі випускає книгу про Гупало Василя. Олександр Сидоренко, більше відомий світу як Фоззі, фронтмен легендарного ТНМК, спільно з ВСЛ випустили книгу про українського супергероя. «Гупало Василь. П’ять з половиною пригод» розкаже нам про надзвичайні пригоди Василя та його друзів Левка Триндуна та Премудрої. Український супермен може перетворюватись на велетня і однією лівою мочити цілі полчища ворогів. А оскільки подейкують, що одного разу він навіть захистив Аргентину від чупакабри, то пригоди його мають бути надзвичайно захопливими. Книжка вже доступна на сайті ВСЛ. Проте, зверніть увагу на віковий ценз і не читайте її на ніч своїм малятам.

3. Кінокомпанія Film.ua зніме серіал про Львів за творами Коломійчука. Серіал «Лемберг» має з’явитися в 2017 році і буде розповідати історію молодого поліцейського Анджея Самковського. Пан Самковський – головний герой книг Богдана Коломійчука «В’язниця душ» і «Небо над Віднем», в яких відтворюються детективні історії, що траплялись у старому Львові до початку Першої Світової війни.

4. Юрія Андруховича нагородили медаллю Ґете. Класика сучукрліту було нагороджено медаллю інституту Ґете за "особливі заслуги у справі популяризації німецької мови та міжнародного культурного обміну" при перекладах творів німецьких класиків на українську мову. Вітаємо, маестро!

5. КСД видали переклад книги Донни Тартт «Щиголь». Починаючи з цього місяця ми всі отримали змогу дотягнути наші загребущі рученята до книги, що стала лауреатом Пулітцерівської премії, кращою книгою 2014 за версією Amazon.com, отримала Італійську літературну премію для іноземних авторів ну і ще пару-трійку медалей та статуеток. «Щиголь» - це історія про тринадцятирічного хлопчика Тео, чия доля після страшної трагедії тісно переплелась з шедевром фламандського майстра Карела Фабрициуса «Щиголь». Король жахів Стівен Кінг назвав роман книгою, яка написана «з розумом та душею». Не знаю як вам, а мені цієї рецензії досить, аби бігти у книгарню за своїм примірником.

6. Деніел Крейг зіграє у серіалі за романом Джонатана Франзера. Блакитноокий Бонд цього року має порадувати нас своєю грою у серіалі «Чистота», що знімається за однойменним романом автора декількох бестселерів Джонатана Франзера. Книга вийшла в 2015 р. і за короткий час стала справжньою сенсацією, не дивлячись на велику кількість критики за неправдоподібність постільних сцен (впевнена, що Крейг це неподобство у серіалі виправить). Роман розказує історію дівчини на ім’я Чистота, що в пошуках батька вв’язується у якісь дивні пригоди, різні секти та підпільні організації.  Точна дати виходу серіалу поки що, на жаль, невідома.

7. Брати Капранови спільно з ICTV випустять книгу до Дня Незалежності. Видавництво братів Капранових та телеканал ICTV запускають до двадцятип’ятирічного ювілею української Незалежності проект «Я like Україну», апогеєм якого має стати видання книги з творами про Україну. 25 окремих оповідань від найкращих українських письменників, серед яких Жадан, Кокотюха, Винничук, Роздобудько. Всі вони будуть об’єднані темою любові до нашої країни і показуватимуть її з різних боків. До збірки також увійшов твір вже загиблого письменника Андрія Миронюка, який віддав своє життя в боях за Донецький аеропорт.

Ось такі новини турбували наші мізки минулого місяця. А ми з вами побачимось через 7 книжок та 30 днів. Читайте, воно того варте!

Завжди ваша,

Книжкова Відьма 

poster