Липень і його новинки

03.08.2016

Переглядів: 2033

http://chytay-ua.com/

На календарі перші числа серпня, а це означає, що пора діставати з антресолей осінні пальта, міняти набійки на черевиках, вигулювати куплений цього сезону, але так і ні разу не вдягнений купальник, допивати останні мохіто і робити ще безліч речей, які у вас асоціюються з кінцем літа. А щоб той процес був не занадто сумним, ловіть від мене дайджест новин, якими книжковий світ жив минулого місяця. Отже, поїхали!

1. Світ побачила 8 книга про Гаррі Поттера. Починати наш дайджест з новин про Дж.К. Роулінг вже стає доброю традицією. Восьма книга «Гаррі Поттер та прокляте дитя» вийшла у світ 31 липня і вже побила рейтинги продажів усіх онлайн та офлайн магазинів Британії. Фоліант написаний у вигляді п’єси на 2 частини та має 300 сторінок, що дозволило 10-річному школяру з Великобританії, Тобі Лестренджу, встановити світовий рекорд і прочитати  книгу всього за 59 хвилин. А от українському читачеві доведеться почекати аж до листопада, саме тоді «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» обіцяє видати переклад книги.

2. Сергій Жадан отримав премію у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури". 30 липня на сайті Президента України був розміщений наказ про нагородження нею Сергія Жадана за роман «Месопотамія». Цією премією щороку відзначаються автори та видавці за популяризацію української книги та внесок у розвиток вітчизняного книговидавництва. Роман «Месопотамія» був надрукований КСД у 2014 році. 

 

3. У видавництві «Наш Формат» вийшла друком книга володарки Пулітцерівської премії Елізабет Колберт «Шосте вимирання: неприродна історія». В 2010 році книга про те, що може статися з нашим світом, якщо темпи вимирання прискоряться, очолила Топ-10 книг за версією New York Times та увійшла у сотню кращих нон-фікшн книг усіх часів за версією The Guardian. З липня вона доступна і українською мовою.

 

4. Завершені зйомки першого українського фентезі-фільму за книгою Володимира Рутківського «Сторожова застава». Вже в грудні цього року ми зможемо побачити у всіх кінотеатрах країни фільм про звичайного українського школяра Віктора, який магічним способом потрапляє у минуле, де пліч-о-пліч з билинними богатирями буде захищати Сторожову заставу від набігів половців. А ті, хто чекати не хоче, може знайти книгу автора у «Видавництві старого лева».

 

5. В американському видавництві Scholastic вийде друком серія книг 9-річної авторки. Хільде Лисяк всього дев’ять, а за її поки ще не до кінця написані книги змагались кращі видавництва США. Перша книга «Cracks the Case: Hero Dog!» має побачити світ у вересні 2017 року, а роком пізніше вийде і остання частини серії. Книжки розповідатимуть про дівчинку, яка працює в газеті та висвітлює події, що відбуваються у містечку в штаті Пенсильванія. На допомогу юній авторці прийде її тато Метью, а самі історії призначатимуться дітям від 6 до 8 років.

 

6. Ренсом Ріґґз випускає нову книгу із серії «Дому дивних дітей». У вересні вийде нова книга знаменитого автора про дивних дітей Міс Сапсан. «Tales of the Peculiar» - це збірка розповідей та легенд, в яких захована таємна інформація про місце знаходження часових петель, де, можливо, і зараз перебувають дивні та загадкові діти.

7. У Великобританії надрукують повість Саддама Хусейна. Вже цього року вийде англійський переклад повісті колишнього президента Іраку Саддама Хусейна. Книга, яку критики описують як суміш «Гри престолів» та «Карткового будинку», описує історію народу, що жив 1,5 тисячі років тому. Презентацію повісті планують на десяту річницю страти Хусейна. 

Ось такі новини турбували наші мізки минулого місяця. А ми з вами побачимось через 7 книжок та 30 днів. Читайте, воно того варте!

Завжди ваша,

Книжкова Відьма 

poster