"Читай.Молодь": Олeна Проскуровська

26.08.2016

Переглядів: 1625

http://chytay-ua.com/

[Часто можна почути про освітню гуманітарну кризу в Україні. Також є нарікання на молодь, яка не читає та не розвивається культурно. Редакція Читай.ua вирішила відкласти в сторону всі суперечності та упередження і вивідати літературні смаки української молоді.

Ми вирішили, що цікаво буде дізнатися про книжкові вподобання молодих українців, саме тих, які народилися за часів незалежності. Тому підготували для вас спецпроект "Читай.Молодь", в рамках якого ми публікуватимемо розмови з цікавими, творчими та начитаними молодими людьми з різних куточків України.

Ми віримо, що Україна – читаюча країна, а приклади людей із серії наших інтерв’ю будуть чудовою мотивацією для кожного, щоб читати більше та розширювати коло власних інтересів.]

Проскуровська Олeна, 22 роки, Київ. Читати любить з дитинства і з нeї завжди можна порадитись, якщо хочеш прочитати щось новe і цікавe.

Про атмосферу для читання

Читати дуже люблю, але, на жаль, на сьогоднішній день час на книгу можу виділити тільки в потязі, по дорозі додому, або у метро. Не сприймаю книги в електронному вигляді. Не знаю, чи то звичка, чи просто сентиментальність. Тому завжди таскаю з собою якусь книженцію (чи то 150 сторінок, чи 1500 ).

Про улюблений жанр

Обожнюю трилери. В основному це трилери зарубіжних письменників (сучасних чи класика, не важливо). Книги в такому жанрі легко читаються, витримана інтрига + завжди добре розкриваються моменти людської психології.

Про останні прочитані книжки

Даніел Кіз "Квіти для Елджернона", Мері Шеллі "Франкенштейн", Стівен Кінг "Під куполом", "11/22/63", "Країна розваг" ну і ще декілька романів Кінга, тому що обожнюю його стиль, а також детективи Агати Крісті.

"11/22/63" - думаю найкраща книга Кінга і взагалі одна з найкращих книг сучасності. Тема вбивства Кеннеді відкрита зовсім з іншого ракурсу, чим її звикли обговорювати.

"Квіти для Елджернона" - книга, яка здатна розчулити кожного.

 "Франкенштейн" - книга не сподобалась через стиль написання. Багато залежить від перекладу (наприклад, Кінга читаю тільки в російському перекладі), але в даному випадку думаю і в оригіналі ця книга мене не вразила б.

Про сучасну українську літературу

Знайома з українською літературою із шкільних часів. Сучасними українськими авторами не цікавлюсь, хоча потрібно було б. Вже довго на поличці чекає свого часу книга Кідрука "Твердиня", багато гарних відгуків про неї чула.

Про недочитані книги

У мене з книгами, як і з фільмами - рідко берусь читати/дивитись щось неперевірене (людьми, часом, смаками), бо не можу закинути на половині, навіть якщо зоооовсім не цікаво. На даний момент немає книги, яку я закинула і не дочитала.

Розмовляли Слава Славський та Катя Буяльська.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster