"Читай.Молодь": Ігор Ганненко

29.08.2016

Переглядів: 1883

http://chytay-ua.com/

[Часто можна почути про освітню гуманітарну кризу в Україні. Також є нарікання на молодь, яка не читає та не розвивається культурно. Редакція Читай.ua вирішила відкласти в сторону всі суперечності та упередження і вивідати літературні смаки української молоді.

Ми вирішили, що цікаво буде дізнатися про книжкові вподобання молодих українців, саме тих, які народилися за часів незалежності. Тому підготували для вас спецпроект "Читай.Молодь", в рамках якого ми публікуватимемо розмови з цікавими, творчими та начитаними молодими людьми з різних куточків України.

Ми віримо, що Україна – читаюча країна, а приклади людей із серії наших інтерв’ю будуть чудовою мотивацією для кожного, щоб читати більше та розширювати коло власних інтересів.]

Ігор Ганненко, 23 роки, м. Суми, депутат Сумської обласної ради, студент, стартапер і просто креативний хлопець.

Про атмосферу для читання

В моєму житті був період, який тривав близько року, коли за тиждень я читав 2-3 книжки. Зараз, на жаль, часу зовсім мало і, зазвичай,  читаю лише перед сном, лежачи у ліжку. Так швидше засинаю та і сни цікавіше. Проте, як на мене, ідеальна атмосфера – зручне крісло, свіже повітря і бажано подалі від міста.

Про улюблений жанр

Складно вказати жанр, читаю все, що на перший погляд здається цікавим – це і автобіографічні книжки, і історія, і подорожі. На мою думку, книжка сама тебе обирає. Зайдіть до книгарні, пройдіться залом та самі зрозумієте це відчуття. 

Про останні прочитані книжки

З останнього – книга-біографія «Молодий Сталін» Саймона Монтефіоре. Враження складно описати двома реченнями. Був би час – написав би повноцінний відгук сторінок на 10, адже в книзі вдало викладене життя одного з найжорстокіших диктаторів світу. Його злети та падіння, шлях від звичайного грузинського хлопчика до світового лідера.

Богдан Гаврилишин «До ефективних суспільств». Краще один раз прочитати, аніж сто раз почути. Книга одного з найвидатніших українців нашого часу у якій викладено бачення ефективного майбутнього України та українців.

З улюблених – «Шантарам» Грегорі Робертса. З розряду автобіографій, які потім сам бажаєш пережити. Книгу варто прочитати всім шукачам пригод. Я і себе відношу до цієї категорії, тому впевнено називаю її своєю улюбленою.

Про сучасну українську літературу

Україні є чим і ким пишатись. Нинішня когорта українських постмодерністів впевнено завоювала свою аудиторію. Читав багато кого: Дереша, Андруховича, Жадана, Забужко, але особливо хотів би виділити Шкляра, його «Залишенця. Чорного ворона» перечитував не один раз і впевнений, ще перечитаю.

На жаль(чи на щастя), молодь з сучасних знає лише Леся Подерев’янського, хоча теж письменник, теж сучасний, так що мають право. 

Про недочитані книги

Багато разів починав читати різного роду «бізнес»-книжки типу «Як заробити мільйон» і т.д. Але на середині такої типової книжки розумієш: поки ти сидиш і читаєш теорію, хтось заробляє, тому відкладаєш її до кращих часів і йдеш займатись «манімейкінгом».

Розмовляли Слава Славський та Катя Буяльська.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster