6 викликів тому, хто наважився читати "бестселер вчорашнього дня"

23.10.2016

Переглядів: 2585

http://chytay-ua.com/

У всіх нас є такі книжки, які ми щиро обіцяли собі прочитати, можливо, навіть купили, коли ці видання розліталися в книгарнях, як гарячі пиріжки, і було у всіх на слуху. Ну а потім… то часу не було, то купили, поставили на полицю, взялися за іншу книгу, а за цю якось забули, то на обрії новий книжковий бестселер появився… Словом, про книгу всі поговорили, майже всі ваші близькі і друзі її прочитали, обговорили і вже навіть потроху почали забувати, аж тут ви раптом знайшли ЙОГО – той самий екземпляр, що вже давно обіцяв бути прочитаним!

І що ви робите? Як правило, починаєте читати. Одна сторінка, друга, десята… Можливо, книга вас захопить і ви просто не зможете від неї відірватися. Можливо, здивовано знизаєте плечима, щиро не розуміючи, з чого ж оце раптом було стільки галасу?

А проте, найчастіше під час такого «читання» з запізненням (хоча і не можна так казати: справді хороша книжка терміну давності не має), люди найчастіше стикаються з парочкою викликів, які не всім вдається з честю подолати)

1. Спойлери!!!

Уникнути спойлерів в епоху інтернету – це справжній дар і майстерність рівня майстра Йоди! Фейсбук, Твіттер, меми, огляди, шоу найрізноманітніших ґатунків – аби проманеврувати між ними і не дізнатися, чим же там все закінчиться в книжці, треба або бути страшенно везучим, або читати книгу в бункері.

2. А поговорити?

Оскільки книгу прочитали практично всі, а значить, обговорити її встигли без вас, то часто доводиться натикатися на жорстоке «Та я давно читав, не пам’ятаю вже добре» або «Нічого собі! Я думав, ти її ще років п’ять тому читав!» Ну і що тут робити? Доводиться обговорювати книгу з самим собою. Що, може, не так вже і зле)

3. Хто що писав?

З попереднього логічно випливає, що якщо особливо немає з ким обговорити книгу, то можна полізти в інтернет і почитати, що про неї думають інші. Трапляється, що читаючи старі пости, відгуки, статті та огляди, на багато епізодів, мотивів і вчинків можна почати дивитися по-новому.

4. А кіно вже зняли?

В час, коли знайти в Голлівуді фільм за оригінальним сценарієм стає все важче, існує величезна ймовірність, що те, що для вас – нова книжка, для режисерів всіх мастей вже відзнятий матеріал. Тож не сильно дивуйтеся, якщо раптом виявиться, що те, про що тільки почали читати, виявиться тим, що минулого року дивилися з друзями в кінотеатрі.

5. Клянусь, наступного разу...

Так-так, ми знаємо: наступного разу ви не будете відкладати книгу в довгий ящик, а почнете читати, щойно повернетеся з книгарні. І відгук про неї напишете, і з друзями обов’язково обговорите!

6. … от тільки цю дочитаю, і зразу новою займуся!

А коли дочитаєте, то виявиться, що ще одна почата є, або що часу не вистачає, бо терміново потрібно зайнятися новим проектом чи присвятити більше часу сім’ї / навчанню / роботі, чи… Словом, все не завжди виходить так, як ми задумали)

Але одне ми знаємо точно: хороші книги нікуди від вас не дінуться! Вони обов’язково прийдуть в ваше життя, іноді спеціально, іноді настільки несподівано, що годі було б і уявити.

Підготовлено за матеріалами сайту Bustle

poster