Як ніколи не видати книгу

20.12.2016

Переглядів: 2267

http://chytay-ua.com/

Написати книжку легко! У всяких там інтернетах, блогах і посібниках стільки порад, що тільки встигай вирішувати, за які хапатися. І ми про це писали, і ще напишемо, і якось розповімо, скажімо, про такий спосіб, як метод сніжинки, що ним користується багато письменників, і… 

Але є в світі одна несправедливість: ніхто нічого не радить стосовно того, як книжку НЕ написати! Ми не можемо допустити, щоб так тривало і надалі, тому, читайки, даємо 10 безцінних порад, як НІКОЛИ НЕ ВИДАТИ книгу!

1. Шукайте ідеал! Маєте готовий рукопис? Прекрасно! Тепер потрібно відшліфувати його до досконалого блиску! Переписування, виправляння, зміна деяких сцен чи цілих розділів – то для аматорів і дилетантів! Ви вище цього! Вашому роману, аби досягти ідеалу, буде досить, якщо ви заміните одне, ну щонайбільше два слова! А потім вголос перечитаєте весь рукопис, аби переконатися, наскільки кращим став твір. Можна проводити такий сеанс вдосконалення, скажімо, раз в тиждень. Ну і що, що літературний редактор чи коректор видавництва більше навіть не намагається з вами зв’язатися? Яка різниця, ви ж творите еталонний зразок досконалості! 

2. Нікому не показуйте свою книгу! Друзі-критики? Колеги-письменники? Пруф-рідери? Та кому вони потрібні! Ви, ви і лише ви знаєте, що потрібно вашій книзі! Більше нічия думка значення не має!

3. Ігноруйте все, що було написано до вас! Читати все, що писалося у вашому жанрі раніше, – це лише псувати власну уяву. Яка вам різниця, наприклад, яка середня кількість слів має бути в творі, якщо серед ваших майже півмільйона всі критично важливі? 

4. Відтягуйте! Точніше, просто дайте ідеям настоятися. Найефективніший спосіб зробити це – почніть дивитися ТВ-шоу і серіали (мінімум на 5 сезонів) між кожними 2-3 написаними сторінками.

5. Дотримуйтеся виключно першої версії роману! Ніяких змін! То ваші перші інстинкти, перші поривання, які завжди вірні! Як ті, коли ви віддали півзарплати за пагінець тієї неймовірної тропічної рослинки, яка, вирісши, виявилася здичавілим мандарином.

6. Особисто принесіть роман видавцеві! Брехня, що редактори і видавці – страшенно зайняті люди, яким просто ніколи гомоніти зі всіма відвідувачами по півгодини з кожним. Додаткові бали отримаєте, якщо насипете в конверт з рукописом блискіток і конфетті.

7. Мерщій на форуми і починайте критикувати всі книги, написані у вашому жанрі. Всі вони жахливі! Жодна з них не варта уваги! І вам навіть не обов’язково їх читати, аби знати, що так воно і є!

8. Захищайте своє творіння від будь-якої критики. Якщо хтось посміє заявити, що у вашому безцінному шедеврі щось не так, нагадайте нечемі, що ви митець і творець, а він просто нічого не розуміє або недостатньо розумний, аби осягнути написане вами.

9. Будьте певні: ваша читацька аудиторія – весь світ! 80-річні бабці? Мамусі з колясочками у дворі? Сусідські хлопці-підлітки на скейтах? Гендиректор міжнародної корпорації? Ваш шедевр гарантовано стане улюбленим для них усіх!

10. Припиніть писати! Писати – це не легко. Тож для чого витрачати свій дорогоцінний час і зусилля? До того ж, у вас навіть ніякого контракту з видавцем немає. Одного дня до вас у метро обов’язково підійде якийсь чолов’яга і запропонує багатомільйонний контракт на щонайменше 7 книг. А до того просто розслабтесь, відпочивайте і насолоджуйтеся життям! Коли ви станете відомим на весь світ письменником, зробити це буде вже ой як непросто!

 

poster