Улюблені книги: Аня Архитко

07.05.2017

Переглядів: 1972

http://chytay-ua.com/

Зовсім недавно, 12 квітня, український Пласт відзначив 105-ту річницю з Дня першої пластової присяги. Трохи більше ніж 105 років тому у Львові зародилася організація, яка охопила своїми традиціями і поглядами десятки тисяч українців. Багато хто з них своїми руками творив історію нашої країни, багато хто творить її зараз. І не є таємницею факт, що окрім любові до України, пластунів завжди вирізняла ерудованість, освіченість, прагнення рухатися вперед і, звісно, любов до книг.

Тож сьогодні Читай.ua говоритиме про улюблені книги з Анею Архитко – студенткою-пластункою з Тернополя. Спілкуватися з нею дуже легко і приємно. Аня постійно прагне вносити у життя якнайбільше радості, танців і співів, працює над тим, щоб завжди бути у гармонії з собою та світом.  Окрім участі в житті свого куреня дівчина займається акторською майстерністю, східними танцями, веде невеликий блог, пише вірші і прозу та дуже любить море, гори і Джамалу)

Книга: паперова чи електронна? Електронна. Останній рік читаю в такому форматі, хоча задоволення від паперової книги з цим не порівняти. То чому ж електронна? Це зручніше, дешевше і можна всюди носити свою бібліотеку.

Книга, з якою асоціюєш себе. Насправді я не асоціюю себе з жодною з прочитаних книг. Я можу асоціювати себе з піснею чи днем тижня, фруктом або овочем, погодою, але щоб аж з книгою - це занадто. Можу сказати, що я більше папір, на якому пишуться книги або історії.

Книги, котрі читати НЕ будеш. Не буду читати книги з тайм-менеджменту чи психології, які кажуть: "зробіть це або це і  будете безмежно щасливі\успішні\задоволені". Зрозуміло, що "це або це" не діє.  Безглуздо витрачати час на "пусті" книги. Не люблю книги, в яких мало змісту, а багато непотрібних, складних слів.

Недочитані книги. Це книга "5 мов кохання", забула навіть, хто написав, але точно знаю, що не дочитала її,  не пішла мені. 

Особистість, котра надихає. Найперша людина – це неймовірна жінка та успішний керівник компанії, в якій я працюю. Нічого надзвичайного, просто безмежна любов до людей, а та сила, яка в ній є, зачаровує. Мені здається, що вона несе у світ одну істину: "ніколи не опускати руки, завжди є надія на краще".

Також дарують натхнення друзі, родичі і знайомі. Одного разу я так надихнулась успіхами друга у спорті, що і сама почала ходити в спортзал. А ще, коли слухала історії про те, як класно виступати на сцені, записалась на курси акторської майстерності. Тепер думаю над етюдами, як показати рослинку, тваринку та предмет за одну хвилину)

Завжди надихаюсь своїми "пластовими" друзями, про  це взагалі можна розповідати день і ніч.

Якщо з авторів - то Дж. К. Роулінг, жінка, що вплинула на культуру дитячих книг (і не тільки). Вдячна їй за неймовірні бестселери і за дитинство.

Музика, що створює настрій. Якщо говорити про весняну пору - це звуки лісу, птахів, дерев та води. Я люблю просто розчинитись в цьому безмежному просторі, загубитись і знайти себе.

Обожнюю живі концерти! Бачити і чути, переживати кожну хвилину разом з виконавцем - безцінно.

Обожнюю Джамалу! Її виступ у Тернополі перевернув моє житття. Серед улюблених – Ляпис Трубецкой, Бумбокс, ТНМК, Крихітка Цахес, ОЕ, Pur:Pur, Lykke Lі, John Legend, Sia, Kadebostanу, Balthazar, Coldplay, Hurts, Blooms Corda (як я мрію потрапити на їхній живий виступ!) і, звичайно, ще ДахаБраха та Damon Albarn.

Я вважаю, що кожна нова мелодія чи виконавець, що тобі дійсно подобається, приходить у потрібний час, щоб змінити твоє сприйняття світу та пізнати себе по-новому, у зовсім іншому світлі.

Фільм, що вразив. Ох, тут є незмінний фаворит - "Форест Гамп", з якого я зрозуміла, що потрібно завжди любити те, що робиш, і робити те, що любиш.

Вразив мене ще фільм "Анна Кареніна" (2012) з Кірою Найтлі. Я побачила, наскільки руйнівним у стосунках є почуття ревності.

Я люблю мелодрами і корейські дорами. Мої улюблені - "Поміж небом і землею", "Пелюстки надії", "Дім біля озера", "Дружина мандрівника у часі", "Ла-ла-ленд", "Мулен Руж", "Молодість" і чудесний фільм "Таємне життя Волтера Мітті"!

Життєве кредо. Воно постійно змінюється та доповнюється, зазнає впливу прочитаного, побаченого та відчутого. Зараз сформую його якось так: я вірю, що кожна людина - неймовірна і неповторна. Я вірю і точно знаю, що все відбувається не просто так, що у кінцевому результаті все буде добре. І тому не потрібно витискати з каменя воду, не потрібно ламати себе, а приймати і любити себе. Головне - це любити себе.

Відколи себе пам'ятаю, завжди любила читати. Тепер можу подякувати за цю любов. Читати - це круто!

Мирослав Дочинець "Многії літа, благії літа". Мені аж дух перехоплює, коли думаю про неї. Така кількість порад, роздумів та історій, що допомагали мені пробачати, приймати і просто радіти. Люблю цю книжку і так само те, що вона несе з собою. Це маленькі краплинки з більшої книжки, яка називається "Вічник".

Ще я обожнюю читати Анатолія Некрасова, Луізу Хей. Це такі скарби  духовного життя, розвитку стосунків з собою та оточуючими.

Це був вступ до... Ніл Дональд Уолш. "Бесіди з Богом" та "Коли міняється все, зміни все". Про цього автора почула випадково(?), і це, без сумніву, одна з найбільш заспокійливих та добрих книг, які мені траплялись.

"Бесіди з Богом" - це нотатки-записки самого автора про його відчуття світу та ролі людини. Тут я підтвердила свою думку про те, Хто Я Є Насправді, чому я тут, і що не в мене однієї є думки стосовно релігії та Любові, моєї любові до Світу.

"Коли міняється все, зміни все" перечитую і зараз. Це про зміни і про те, які вони класні, чесно. Пам'ятаю, читала її вперше і казала: "Чому, чому мені цього ніхто не казав?!!" Якщо у вас відбуваються зміни, обов'язково прочитайте. Чудова книжка, що пояснює багато суперечливих моментів, і допомагає пройти через будь-які ситуації.

"Та, що біжить з вовками. Жіночий архетип в міфах і оповідях" Кларисса Пінкола Естес. Ця книга - щось неймовірне! В ній стільки мудрості і сили, що вистачить для всіх жінок на світі.

"Викинь мотлох із життя" Марія Кондо. Викинула все. Три мішки сміття. Залишила те, що подобається, що люблю і що приносить мені радість. І прийшла магія. Я  почала більше цінувати ті речі, які в мене є, ті моменти життя, які відбуваються саме зараз. І на моє велике здивування побачила людей, які навколо мене, їхні справжні обличчя, зрозуміла своє ставлення до них і роль, яку вони займали в моєму житті. Думати, так само як і  жити, стало легше.

"Уроки мадам Шик. 20 секретів стилю, які я дізналася, поки жила в Парижі" Дженніфер Л. Скотт. Про те, як жити красиво, смачно, яскраво та кожен (!) Божий день. Люблю цю книжку і відчуття після неї. Це просто скарб знань та порад для щоденного використання. І люблю кумедні історії про піжаму та високі стелі.

Джулія Кемерун "Шлях художника". Їі просто потрібно вводити в обов'язкову програму в навчальних закладах. Після роботи над книжкою, цікавими завданнями та порадами я стала більше прислуховуватись до того, чого насправді хочу - писати. Не дивитись корейські дорами, не їсти, не читати, а писати, писати і ще раз писати. Можна ще і малювати. Обов'язково малювати і писати)

poster