theUKRAINIANS II: Історії успіху

05.07.2017

Переглядів: 1607

http://chytay-ua.com/

theUKRAINIANS II: Історії успіху. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 272 с. 

Успіх – явище не випадкове. Він не є синонімом удачі, адже йому передують непересічні ідеї, важка праця, недоспані ночі. Проте, коли людина досягає певної висоти, нехай це ще й не вершина, вона усвідомлює власну значущість та потребує поділитися власними досвідом, досягненнями та вміннями. Саме такими ініціативними, успішними, впевненими в собі, готовими ділитися навиками є співрозмовники інтерв’юерів онлайн-журналу «theUKRAINIANS», який  орієнтується на активну українську молодь.

Саме з двадцяти цікавих, мотивуючих розмов з такими людьми і складається опублікована у 2015 році «Видавництвом Старого Лева» книжка «theUKRAINIANS: Історії успіху». Якісна та цікава, вона з прихильністю була зустріта читачами. Відповідно, абсолютно недивно, що минулого року була опублікована друга частина: «theUKRAINIANS II: Історії упіху». Упорядкували книжку – Тарас Прокопишин, Володимир Бєглов та Інна Березніцька, вони ж автори короткої передмови. До цього видання, як і до попереднього, увійшли двадцять інтерв’ю записаних упродовж 2014-2016 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волтер Айзексон "Інноватори: як група хакерів, геніїв та ґіків здійснила цифрову революцію"

Героями книжки «про успіх, ініціативу та відповідальність» стали: письменник та перекладач Юрій Андрухович, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, правозахисник та релігієзнавець Мирослав Маринович, співачка-переможниця Євробачення-2016 Джамала, дизайнерка Оксана Караванська, режисер, засновник фестивалю «ГОГОЛЬFEST» та центру сучасного мистецтва «Дах» Владислав Троїцький, митець та іконописець Лев Скоп, архітектор та засновник міжнародного архітектурного фестивалю «CANactions» Віктор Зотов, пожежник та герой-рятівник Юрій Іванів, доктор медичних наук, професор Олександр Лоскутов, фотограф Саша Маслов, кінорежисер Мирослав Слабошпицький, теле- і радіоведучий, співзасновник «Громадського радіо» Андрій Куликов, засновниця громадської організації «Дивовижні» Марія Насєдкіна, вчений-філософ Мирослав Попович, настоятель храму та військовий капелан Степан Сус, спортсмен, призер Літніх Паралімпійських ігор у Лондоні Антон Дацко, письменник та публіцист Тарас Прохасько, співзасновник проектів «Ecois.me», «Mapped in Ukraine», «Opir.org» Іван Пасічник, співзасновниця центру зайнятості вільних людей Ірина Коваль.

Як бачимо, попри те, що герої та героїні видання люди різного віку та фаху, їх поєднує професіоналізм, віра в себе, бажання працювати, патріотизм. Своїми думками, досвідом ці люди діляться охоче, а тому інтерв’ю вдалися розлогі, відверті та щирі.

Читаючи розмови, читач зможе ознайомитися з особистими прикладами тих людей, які не впадають у відчай та звикли рухатися вперед і перемагати. Їх досвід допоможе йому стати впевненішим в собі та дасть приклади для наслідування. З іншого боку, читач зможе переконатися, що ці успішні люди – звичайні, їм притаманні не тільки мрії, але й сумніви, які вони, щоправда, вміють долати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерв'ю з Володимиром Рафєєнком

Прикметною рисою є професійна та якісна робота журналістів, які прекрасно розуміють, що співрозмовник добре пізнається під час тривалої та вдумливої розмови, вміло її підтримують, влучними запитаннями допомагають респондентам краще висловитися та ненав’язливо скеровували бесіду в потрібне русло. До кожного інтерв’ю вказані інтерв’юери та фотографи.

Варто зазначити, що яскрава та ошатна книжка друкована на крейдованому папері, оправлена в тверду палітурку, насичена кольоровими світлинами справляє надзвичайно приємне естетичне враження.

Слід очікувати, що читачами «theUKRAINIANS II: Історії упіху» будуть не тільки сучасні бізнесмени, журналісти, митці, літературознавці, науковці на яких ґрунтується сучасне українське суспільство, але й мрійники, які зроблять свій вклад в майбутньому.

Микола Петращук

Літературний оглядач

author photo
poster