Євгенія Артеменко, Олексій Смалько “Хороший вірус”

14.07.2017

Переглядів: 1978

http://chytay-ua.com/

У 2017 році в видавництві ОВК вийшла книжка Хороший вірус. Автори – Євгенія Артеменко і Олексій Смалько. Фантастична повість для дітей середнього шкільного віку.

…Планета Земля – лиш маленький човен у Всесвіті, і якщо він потоне – ми всі загинемо.

                                                                                                                       Пан Гі Мун

Сюжет книжки

Діти з різних частин Землі, не задумуючись про наслідки, смітили на вулицях, забруднювали водоймища і навіть не здогадувалися, що так робити не можна. Але погані вчинки завжди караються. І ці маленькі хулігани теж будуть покарані. Їх викрадають з їхніх рідних міст. Агенти чистоти (саме так у книжці називаються кіборги-викрадачі) з’являються то в Нью-Йорку, то в Сіднеї, то в Києві і забирають з собою маленьких порушників. Після того, як усі учасники цієї повісті усвідомлюють де вони знаходяться і за що їх покарано, їм дають завдання – допомогти іншим зрозуміти унікальність своєї планети і перестати нищити природу. І тут починаються безпосередні пригоди дітей. Вони мають боротися з агентами бруду, допомагати мешканцям одної планети правильно доглядати за планетою. І тільки виконавши усі доручення від кіборгів, вони зможуть повернутися додому. Але, це ж ще не кінець. Адже, на власній планеті теж є робота. І вона не припиниться ніколи.

Важливість книжки

Фантастичний твір Хороший вірус – казка для дітей, метою якої є донести до дітей, що природу потрібно берегти. У ній про складні речі говориться простою і доступною мовою. У ній закладене повідомлення, що саме ти безпосередньо відповідальний за Планету. Книжка виховує у дітей культуру екологічної поведінки.

Для кого книжка?

У ній зазначено, що це передусім твір для дітей середнього шкільного віку. Але, вона буде цікава і дорослим теж. Та й усім, хто хоче якось змінити екологічну ситуацію у своєму місті.

І звичайно, ця книжка буде хорошим подарунком для того, хто вважає, що екологічна доля Планети не залежить від нього. 

Ця книжка – це художній заклик до збереження природи. 

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster