Василь Піддубний "Слово про війну"

08.07.2018

Переглядів: 1629

http://chytay-ua.com/

Нещодавно побачила світ збірка оповідань-розповідей з перших вуст про війну на Сході України, що називається «Слово про війну». Редактор збірки, співавтор та генератор ідеї - Василь Піддубний - зібрав правдиві історії бійців, добровольців, волонтерів, щоб донести їх до людей.  

Трагічні події Україна переживає вже майже п’ять років підряд, і здається, що всі все знають про війну, майже кожен якось дотичний до неї (у когось хтось із родичів чи знайомих військовий, хтось допомагає, в багатьох  неспокійна душа та тривога у серці). Новинні сюжети та зведення про події, покалічені та обірвані життя майже щодня не дають забути на мирній території, що війна триває, навіть тим, кому вона «нецікава», «хто втомився» (є й такі).

Але в цій книзі не тільки історії, але й емоції та почуття! Кожен автор не тільки сказав своє слово про війну, про прожите та побачене, але й вилив на папір те, чим переповнювалася його душа. Знайдете тут і біль, розчарування, розпач, і радість, наснагу, любов. Зрозумієте, як це - не бачити людини ніколи, але стати з нею рідною, що «лише на війні щохвилини відчуваєш, що живеш», і що на війні є також  мрії. Дізнаєтеся, як може дзвонити та говорити Щастя. Кожна розповідь дарує свої емоції та пробуджує різні відчуття, але усі вони пронизані любов’ю до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Чех "Точка нуль"

Як добре, що така книга з’явилася. ЇЇ впевнено можна віднести до розряду «must read» для всіх небайдужих щирих українців. Це тільки перша із запланованої серії. Восени вийде наступна. Редактор збірки Василь Піддубний (він же Stiven Roberts у мережі Facebook) запрошує усіх читати та ділитися своїми історіями у соціальній мережі Фейсбук на сторінці спільноти «Козацькі байки та історії АТО». Там, а також на сторінці пана Василя, і можна замовити книгу.

poster