ФОРУМ ВИДАВЦІВ 2018: на що чекати? (частина 4)

07.09.2018

Переглядів: 2138

http://chytay-ua.com/

Підпишіться на Телеграм-канал Читай і отримуйте цікаву інформацію першими.

ВИДАВНИЦТВО ФАБУЛА 

Щепан Твардох «Морфій»

Роман одного з найбільш багатообіцяючих польських письменників, твори якого відрізняються виразною і логічною, але при цьому незвичайно складною конструкцією,

Автор порушує у романі важливу для нас тему –  проблему національного самоототожнення.

Дія роману сучасного польського письменника відбувається восени 1939 року в щойно окупованій гітлерівцями Варшаві. Головний герой, син німецького аристократа й польської патріотки, захищав свою батьківщину Польщу — але країни і її армії неймовірно швидко не стало. Що далі? Поринути у вир наркотичних і сексуальних задоволень чи виконувати місію — і якщо останнє, то як її відшукати в зруйнованому місті і в собі? І хто взагалі тепер той, кого можна назвати «я»? Роман у неповторній стилістиці оповідає про пошуки героя: немотивовані вчинки, плутані думки, спалахи прив’язаності, промені любові, вир безглуздих подій і пошук сенсу. Це проза психологічно-історична в найповнішому значенні обох частин слова.

Збіґнєв Бжезінський «Велика шахівниця» 

Автор - американський політолог, державний діяч і великий друг України. Один з  найвпливовіших зовнішньополітичних стратегів США наряду з Генрі Кіссинджером, є видатним теоретиком політики, політичним стратегом і, не в останню чергу, політичним консультантом влади США в різні часи.

Співпрацював з американським Центром стратегічних і міжнародних досліджень, викладав у Школі сучасних міжнародних досліджень Пола Нітце при Університеті Джонса Гопкінса у Вашингтоні, входив до ради директорів організації Національної підтримки демократії, організації Freedom House, а також був почесним доктором Національного університету «Києво-Могилянська академія»;

«Велика шахівниця» - одна з найбільш резонансних книжок, яка з кінця ХХ ст. й по наш час притягує увагу читацької аудиторії – глобальний погляд на геополітичну картину світу.

Куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу? Якою може бути доля планети за того чи іншого перебігу подій? Такі питання ставив перед собою автор. Його відповіді на них вражають глибиною та проникливістю і збурюють дискусії та емоції. Бжезінського вивчають, його концепцію детально аналізують; одні захоплюються її довершеністю, інші демонізують і автора, і його твір. І, звісно, слід пам’ятати, що в концепції Бжезінського і, відповідно, у цій книжці вагоме місце належить Україні, тому що нам випало жити в одному з «геополітичних опорних пунктів» світу.

Вінстон Ґрем «Росс Полдарк», «Демельза»

 

Перші книжки популярної історичної саги - захоплююча оповідь з життя старовинного роду від видатного британського автора!

За свої літературні заслуги письменник отримав почесний титул офіцера ордена Британської імперії. «Полдарки» мають у сучасній Англії заслужену популярність і любов читачів, які називають їх англійськими  «Звіяні вітром».

Головні події цієї саги розгортаються наприкінці XVIII — у першій чверті XIX століття, місце дії — англійське графство Корнуолл. Головний герой роману «Росс Полдарк», що відкриває цикл, — молодий британський офіцер, який брав участь у війні за незалежність США, після смерті батька повертається до рідної домівки. За його відсутності родинний маєток прийшов у повне запустіння, а його наречена, вважаючи Росса загиблим, заручилася з його кузеном. Але одного дня, коли Росс випадково втручається у бійку підлітків-голодранців на ярмарку і виявляє, що один з них — зовсім юна дівчина, його життя кардинально змінюється. 

«Джеремі Полдарк» — третя книга саги про Полдарків, уже готується до друку!

Колм Тойбін «Будинок імен»

Колм Тойбін визнаний одним зі ста найбільш впливових британських інтелектуалів за версією газети Guardian. Його книги тричі входили до короткого списку Букерівської премії.

Останній роман ірландського метра заснований на історії царя Агамемнона та його непростого сімейства. У день весілля своєї дочки Агамемнон наказує принести її в жертву. І коли дочку ведуть на смерть, Агамемнон веде свою армію на битву, в якій здобуде славну перемогу. Через три роки, повернувшись додому, він виявить там справжнє пекло, спровоковане його убивчим вчинком. 

Тойбін по-новому розкрив міф про Клітемнестру, Агамемнона, Електру і Ореста, автор нарочито представляє цю історію не як трагедію (хоча, звичайно ж, орієнтується і на Есхіла, і на Софокла, і на Евріпіда), а як сімейну сагу, яка балансує між історією повсякденності і «Грою престолів».

По Бронсон, Ешлі Мерріме «Батьки в шоці» 

Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся із сусідами? А може, покладаєтесь на інтуїцію та життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання є хибними?

 

«Батьки в шоці» – книга від авторів бестселеру №1 the New York Times книги «What Should I Do With My Life?». Вони підняли питання про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. Дають відповіді на запитання, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Не просто відповідають,  а дають готові рецепти, які спираються на численні наукові дослідження! У цій книжці знайдуться  відповіді на найпоширеніші запитання, з якими стикається більшість батьків.

ВИДАВНИЦТВО ФОНТАН КАЗОК 

Сергій Куцан «Зюзя»

На день народження бабуся зробила Олесі несподіваний подарунок – унікального пацюка, вирощеного в секретній експериментальній лабораторії. І відтоді життя родини пішло шкереберть: безсонні ночі й насичені карколомними пригодами та битим посудом дні. А потім шкереберть пішло життя цілого будинку. А далі, можливо, й усього міста...

Неймовірно смішна повість Сергія Куцана «Зюзя» – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» з метою стимулювати українських письменників до створення книжок, у героях яких сучасні українські підлітки зможуть упізнати себе.

Олег Чаклун «Мікробот і Той, кого нема»

Четверта книжка пригод маленького робота Мікробота – справжнього супергероя сучасних українських дітей. Цього разу на нас чекають карколомні мандрівки в часі: від дня створення Робопланети до… кількох митей перед тим, як вона має загинути. Чи вистачить цих кількох митей Мікроботу і його друзям, роботам Веселки, для того, щоб урятувати рідну планету? Яку роль у всьому цьому відіграє Той, кого нема – і навіщо його нема, і як він є?

Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.

Павло Матюша «Вієчка»

Вієчка та її батьки, тато Жаринка і мама Талія, – дуже незвичайна родина. Вони такі доброзичливі й людяні, так люблять одне одного і весь світ навколо, що завдяки їм змінюється на краще все непривітне й самолюбиве гном'яче плем'я.

Дебютна книжка Павла Матюші «Вієчка» відкриває серію покетбуків «Казка під подушку», розрахованих на те, щоб дитина читала їх перед сном, брала з собою на прогулянку чи в подорож.

Сергій Товстенко «Пташка Пін на прізвисько Гвін»

Пінгвіненя Пін на прізвисько Гвін і його друг тюленя Тюкало – неабиякі вигадники й добрі розбишаки, які постійно втрапляють у цікавущі пригоди й при цьому винаходять чимало корисних речей для всього Пінгвінячого містечка. 

Повість-казка Сергія Товстенка «Пташка Пін на прізвисько Гвін» – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!» в номінації «Добрі пригоди».

 ВИДАВНИЦТВО НАШ ФОРМАТ 

 

Б'янка Боскер «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє»

 

Професійна журналістка Б’янка Боскер анічогісінько не розуміла у вині, аж поки не відкрила для себе цілий всесвіт, присвячений смаку, — роботу сомельє. Вражена їхніми надздібностями в орієнтуванні у смаку, жінка вирішила розібратися, чи зможе вона досягти такого ж рівня професіоналізму, та зрозуміти, що саме захоплює цих людей.

У цій історії, насиченій допитливістю, гумором та скептицизмом, Боскер відправляється у подорож, де зустрічається з підпільними групами дегустаторів, виробниками масмаркетного вина, нейронауковцями та сомельє найкращих ресторанів Нью-Йорка.

Б’янка Боскер — журналістка, що пише про їжу, вино, архітектуру та технології для найбільших світових видань: New Yorker online, Atlantic, New York Times Style Magazine, Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian і New Republic. Очолювала відділ технологій видання Huffington Post.

 Білл Барнет, Дейв Еванз «Дизайн-мислення. Спроектуй своє життя»

 

Диплом не гарантує, що ви любитимете свою роботу. Успішна кар’єра не визначає щастя. Ваші кар’єра, щастя та повсякденне життя — у ваших руках. Головне, поставити собі правильні питання та бути готовим втілювати відповіді у життя.

Як знайти роботу, яка по-справжньому подобатиметься? Як збудувати кар’єру, яка забезпечить хороше життя? Як відшукати життєвий баланс? Як зробити щось вартісне, що змінить цей світ?

Автори пропонують поглянути на своє майбутнє очима дизайнера і створити дизайн-проект вашого життя. Ця книжка дасть вам важливі інструменти, які допоможуть вийти із «замкненого кола» і спроектувати змістовне, наповнене задоволенням життя, у якому ваша особистість, ваші переконання та ваша робота не суперечитимуть одне одному. І коли вас запитуватимуть: «Як справи?» та «Що нового?», у вас завжди буде, що відповісти.

Білл Барнетт — виконавчий директор Дизайнерської програми у Стенфордському університеті, де раніше здобув магістерський ступінь з продуктового дизайну. Виконує роль радника у кількох технологічних стартапах.

Дейв Еванс — викладач курсу продуктового дизайну у Стенфордському університеті, консультант із менеджменту. Очолював відділ запуску продуктів одного напряму в компанії Apple. Співзасновник компанії зі створення відеоігор Electronic Arts.

  Мері Дірборн «Гемінґвей»

 

Ернест Гемінґвей, поза сумнівами, один із найвидатніших американських прозаїків. Він познайомив читачів з іншим Парижем, особливою Америкою, Африкою, Кубою. А головне — показав світ яскравішим, стихійнішим, пристраснішим та романтичнішим місцем.

На кожному етапі його життя ми бачили нового Гемінґвея — довготелесого хронікера «утраченого покоління», мужнього подорожувальника, що описував подвиги на арені для кориди, репортера на фронтах Громадянської війни в Іспанії і врешті-решт — бородату легенду повоєнних років на Кубі. Однак трагедію, що сталася з ним, до кінця так і не зрозуміли.

Детально аналізуючи листи, щоденники та архівні матеріали, Мері Дірборн намагається пояснити внутрішній світ надзвичайної та водночас недосконалої людини. Вона розкриває суть трагедії письменника, який змінив очікування від літератури, спосіб мислити та робити життєвий вибір для багатьох людей.

Мері Дірборн — американська письменниця й біографиня. Авторка життєписів письменника Генрі Міллера, галеристки Пеґі Ґуґенгайм.

 Ніл Штраус «Гірка правда про стосунки»

 

«Гірка правда про стосунки» — до болю щира розповідь про життєві кризи, які звалилися на автора через власну поведінку. Штраус досліджує питання, які хвилюють усіх чоловіків і жінок. Чи природно все життя зберігати вірність одній людині? Чи можуть альтернативи моногамії поліпшити стосунки й принести більше щастя? Що притягує нас до партнерів, яких ми обираємо? Чи можемо ми зберігати пристрасть і романтику впродовж тривалого часу?

Шукаючи відповіді на складні питання стосунків, відданості та сексу, автор побував у сучасних гаремах, спілкувався з передовими науковцями й навіть лікувався в клініках, щоб позбутися сексуальної залежності. Те, що він відкрив для себе, кардинально змінило його уявлення про кохання, секс, стосунки й навіть себе самого.

Ніл Штраус — американський письменник, журналіст і блогер. Публікується в журналі Rolling Stone і газеті New York Times.

 Ніл Ферґюсон «Площі та вежі. Соціальні зв’язки від масонів до фейсбуку» 

 

Традиційний опис історичних процесів подає історію людства як ієрархічну структуру, вершина якої — правителі у високих вежах. За цією концепцією, зміни відбулися з приходом технологій, які поставили на перше місце мережеве суспільство. Історик Ніл Ферґюсон переконує: мережі — не новий феномен нашого часу. Інтернет лише пришвидшив та підсилив їхню роль, ставши новим варіантом втілення громадських площ. У цій книзі Ферґюсон аналізує роль мереж в історії людства, споконвічне протистояння між мережами та ієрархічними структурами, а також пропонує засвоїти уроки, які дає історія поширення мереж.

Ніл Ферґюсон — британський історик, журналіст, старший науковий співробітник Гарвардського і Стенфордського університетів. Автор 14 книжок, зокрема бестселерів «Цивілізація», «Еволюція грошей» (обидва видав «Наш формат» у 2017 році) та «Імперія», редактор у Bloomberg Television, оглядач Newsweek. Лауреат відзнаки імені Бенджаміна Франкліна «За державну службу» 2010 року.

 Барбара Оклі «Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну»

 

Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над вирішенням математичної проблеми. Авторка пропонує різноманітні лайфхаки та інструменти, які допоможуть швидко й ефективно запам’ятовувати інформацію, засвоювати будь-які навички: від розуміння складних математичних формул чи наукових концепцій до подолання професійних викликів. А також вона покаже, як зробити навчання простим і захопливим.

Барбара Оклі —  професорка інженерних наук Оклендського університету, авторка популярного курсу на Coursera про те, як навчитися вчитися. Здобула диплом зі славістики у Вашингтонському університеті, служила в армії. Військова служба підштовхнула її до вивчення технічних наук, а згодом — розкриття таємниць мислення.

 ДИТЯЧЕ АРТ-ВИДАВНИЦТВО «ЧОРНІ ВІВЦІ»

Андрій Тужиков «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет»

Для більшості людей те, що відбувається під корпусом смартфона  –  справжнісінька  «магія».  Завдяки  цій  книзі  ви  зрозумієте, як ця «магія» працює.

Штучний  інтелект,  нейроінтерфейс,  біткоїни,  «розумний» будинок, Інтернет речей – історія цих ідей розпочалася дуже давно, коли людство вирішило спростити собі життя і навчитися швидше рахувати та зберігати багато інформації. У цій книзі  ми  пройдемо  цей  шлях  знову  –  від  азбуки  Морзе та радіохвиль до сучасного смартфона у вашій кишені, який має достатньо потужності, щоб спокійно керувати кількома космічними місіями. 

Оксана Лущевська «Папужка»

Вероніка випадково випустила папужку. І тепер, щоб знайти пташку, потрібна твоя допомога. Чи можеш ти впізнати папужку й подбати про неї за нагоди? Ця  книжка-гра  повнісінька  різних  загадок  і  цікавинок  про  різноманітних папуг. Книжка розважить усіх, хто має домашніх улюбленців.

 Юрій Винничук «Місце для дракона. Видання 2-е»

Що станеться, коли народові буде замало смерті змія, бо зло ним не  вичерпалось? Що буде, коли він кинеться шукати й інші джерела зла?  Одного дракона на всю державу замало. Де взяти ще стільки драконів, аби кожен мав кого розіп’ясти? Де взяти стільки юд, аби мали на кого перекласти провину? Коли народ не має кого проклинати – сили його підупадають. Боже! Пошли нам драконів!

 ВИДАВНИЧИЙ ДІМ «ШКОЛА»

  

Блокнот «Мотиватор» (чорна і м’ятна обкладинка)

Стильний, сучасний, цікавий блокнот, у який можна записувати що і як завгодно, жодних правил, шаблонів або застережень! Просто мрійте, фантазуйте, плануйте та здійснюйте! Якщо тобі не вистачає часу й натхнення, то унікальний блокнот-мотиватор саме для тебе. Організуйся, налаштуйся на позитив — і насолоджуйся життям!

 Нікола Кухарська «Тварини. Як це працює?» 

Ця розважально-пізнавальна книга художниці та письменниці Ніколи Кухарської зовсім незвичайна та неймовірно цікава. У ній розкривається чимало таємниць про тварин, що мешкають у нас удома, на фермі, у парку чи лісі. Тут ви знайдете різноманітні цікавинки про їхні звички (подеколи кумедні), особливості поведінки, внутрішньої будови й навіть мислення! Великий формат видання, детальні ілюстрації, дотепні малюнки, прикольні наукові факти в поєднанні з гумором — усе це захопить і маленького, й дорослого читача уже з першого слова! 

 «Тваринки-половинки. Ферма» 

Це розвивальна книга-гра з рухомими елементами для читання дорослими дітьми. Як і попередня, «Тваринки-половинки. Африка», книга сприятиме розвитку ерудиції та пам’яті, уяви та мовлення. У книзі будуть зібрані найпоширеніші свійські тварини, з половинок яких можна утворити понад 200 комбінацій! Як працювати з книгою: ознайомити дитину з реальними тваринами, прочитати їй віршики-описи та цікаву додаткову інформацію. Розказати, що ще ви знаєте про цих тварин. Створити казкових тварин-міксів, комбінуючи варіанти. Придумати для них назви та прочитати нові віршики-описи. Пофантазувати над тим, якими можуть бути ці тварини, де вони мешкають, чим харчуються, які в них особливості поведінки тощо. 

 Агнєшка Тишка «Зося з вулиці Котячої на відпочинку» 

«Зося з вулиці Котячої на відпочинку» — продовження серії «Зося з вулиці Котячої» польської письменниці Агнєшки Тишки. Цього разу Зося залишає вулицю Котячу і вирушає назустріч пригодам у дитячий табір чи, точніше, у зелену школу! А пригод на неї чекає чимало — Зося купуватиме гумові чоботи для метелика, якого звуть АГМІРАЛ ПИПЕК, отримає у подарунок кролика, вивчатиме біорізноманіття на Мазурських озерах, де зустріне Нічного Койота і ПРИВИДА, скупається у ВЕЛИЧЕНЬКІЙ калюжі та врятує усіх завдяки своїй РЯТУВАЛЬНІЙ ТОРБІ! 

 Аліс Пантермюллер, Даніела Коль «Лотта та її “катастрофи”: Останній цьомчик лося» 

«Останній цьомчик лося» — продовження серії «Лотта та її “катастрофи”» німецької письменниці Аліс Пантермюллер та Даніели Коль, шоста книга (з 10). 

Ура! Нарешті літні канікули! І Лотта з родиною їде до Швеції — та ще й на велетенському кораблі! Найпрекрасніше в цьому те, що її подружка Шаєн теж їде в подорож. Разом із нею Лотті навіть не страшно ночувати в наметі посеред дикої-предикої природи. Попри те, що в Швеції аж кишить ведмедями, вовками і тролями та водяться отаке-е-енні лосі, геть не схожі на плюшеву іграшку Лотти. Її брати-дурбецали досхочу награються у вікінгів, а Шаєн, можливо, зустріне найсправжнісінького королівського принца. 

Для дітей середнього шкільного віку.

 ВИДАВНИЦТВО “СВІЧАДО”

 

Джеймс Мартін «Ісус»

Книга-бестселер за версією The New York Times запрошує вирушити у мандри Святою землею у товаристві ерудованого та дотепного гіда — отця-єзуїта Джеймса Мартіна. 

Це і путівник, і духовні роздуми, і нове прочитання євангельських першоджерел, і  зустріч сучасного прочанина з  Ісусом.

Насолоджуйтеся цією подорожжю, але не дивуйтеся, коли вона змінить вас.

 Клайв Стейплз Люїс «Просто християнство»

Клайва Стейплза Люїса, який частину свого життя був атеїстом і лише згодом  навернувся, вважають одним із найкращих захисників християнської віри ХХ століття. Сьогодні жоден рейтинг кращих християнських авторів не є завершений без імені Клайва Люїса. 

У книзі автор розказує про основи християнської віри з елементарних речей, які будуть цікавими як для віруючих, так і для невіруючих людей. Для невіруючих — це чудова можливість отримати пояснення про все, у що вірують християни. Для віруючих — велика допомога в розумінні того, чому та в що ви вірите. Цю книгу варто читати кожному, хто хоче знати, що таке справжнє християнство.

 Діялог лікує рани. Блаженніший Святослав Шевчук у розмові з Кшиштофом Томасиком

У книзі-інтерв'ю Блаженніший Святослав вичерпно і щиро розповідає про деякі досі не відомі факти про минуле та сучасний стан Східної Католицької Церкви. Він ділиться історією свого життя: від моменту покликання до обрання його Главою УГКЦ. Розказує про можливості, які виникають внаслідок діалогу, а також про добрі, але часом і болісні відносини з  країнами-сусідами.

Під час Форуму видавців відбудеться презентація книги за участі Блаженнішого Святослава Шевчука та Миколи Княжицького.

 Записничок на щодень

Кожний день є унікальним. Щодня у нас нові пригоди, зустрічі, цікаві клопоти. Так хочеться залишити щось на згадку, а через деякий час пригадувати свої мрії, читати власні роздуми чи плани.

«Записничок на щодень» — це щоденник на навчальний рік, у якому поєднано цікаві факти, цитати, креативні завдання та місце для записів ваших планів. Зробіть ваші дні яскравими, а плани здійсненними.

 Ілюстрована Біблія

Ілюстрована Біблія для найменших дітей допоможе батькам розказати малечі про Бога. Біблійні історії написані простою мовою, а яскраві ілюстрації з чарівними тваринками ознайомлять її з світом.

Діти захоплено розглядатимуть пізнавальні ілюстрації і дізнаватимуться про створення світу, маленького Мойсея в кошику, Йону та велику рибу, народження Ісуса в бідній стаєнці та багато інших цікавих історій. Ця книга буде цікавою для діток від 4 років.

 ВИДАВНИЦТВО YAKABOO PUBLISHING

Брендон Вебб за участі Джона Дейвида Манна «Приціл: як приймати кращі рішення, коли весь світ проти тебе»

Розповсюджений вислів "колишніх не буває" цілком надається до автора цієї книжки. Бізнес та успіх у бізнесі — друга серія життя Брендона Вебба, колишнього морського піхотинця та снайпера-"морського котика", спецпризначенця з досвідом бойових дій в Афганістані та Іраку, фахівця з військового вишколу. Зараз він є автором бестселерів, гучних розслідувань та CEO багатомільйонного бізнесу Hurricane Group. У книжці "Приціл" Вебб розповідає, як навички та життєві уроки, здобуті під час навчання у війську та в бою, допомагали йому долати виклики у цивільній кар'єрі. Хоча досвід спецпризначенців є одним з найунікальніших та найскладніших можливих досвідів, Вебб розповідає, як використовував його, долаючи труднощі та негаразди у бізнесі.

 Сандра Навіді «Суперхаби: як фінансові еліти та їхні мережі керують світом»

Авторка «Суперхабів» Сандра Навіді є «своєю» в колах світової фінансової еліти, проте завдяки кільком обставинам її погляд залишається відстороненим: вона була однією з небагатьох жінок на Уолл-стрит, приїхала до США з Німеччини, і на відміну від більшості чоловіків свого середовища, не відвідувала одні школи та не мешкала в одних кварталах. Власне, однорідність вузького кола людей, які ухвалюють чільні фінансові рішення світового масштабу, й є однією з серйозних проблем, які Сандра Навіді порушує у цій книжці. Інколи цей текст може нагадувати статтю у гламурному журналі, інколи — серйозне академічне дослідження, і в цьому також унікальність «Суперхабів»: приватні, яскраво описані спостереження за лаштунками найважливіших світових подій і зустрічей найвищого рівня, поєднано з педантичним дослідницьким підходом. Сандра Навіді застосовує науку про мережі, щоби доступно пояснити надзвичайно складні взаємозв’язки між людьми, від яких залежить фінансове майбутнє кожного з нас.

 ВИДАВНИЦТВО «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

Ростислав Попський «Мене забули на Місяці» 

Привіт з Місяця! Цю книжку намалював і написав для тебе відомий український ілюстратор Ростислав Попський, у чиїй уяві народжуються найнеймовірніші історії. Сюжет справді незвичайний: інженера-астронавта посилають на Місяць відремонтувати деяку техніку і... забувають про нього. На тебе чекають справжні переживання за долю головного героя, несподівані відкриття і грандіозні звершення... Зрештою, ось-ось ти про все довідаєшся...

Юрій Косач «Сеньйор Ніколо» 

Сюжети опублікованих у цій книжці історичних повістей та оповідань Юрія Косача — одного з найзначніших письменників ХХ століття — розкинені в часі на 2500 років: від невдалого походу перського імператора Дарія І проти скіфів у VI ст. до н.е., крізь бурхливу добу давньоруських та козацьких воєн, через витончені епохи бароко та класицизму ХVII–XVIII століть і романтичне відродження ХІХ століття — аж до українських визвольних змагань 1917–1920 рр. Віртуозний майстер історичної белетристики, Косач зачаровує читача то незвичними ракурсами погляду на вузлові моменти української історії, то яскравими зображеннями маловідомих, а то й зовсім невідомих подій з нашого минулого.

Серед інших його талантів, Косач-прозаїк — ще й незрівнянний творець літературних портретів видатних історичних постатей і митців, які в його творах інтеґрально єднають Україну із загальноевропейським контекстом. Мабуть, ніхто інший в нашій літературі не зумів так написати про гетьманича Тимоша Хмельницького, про маляра-класициста Антона Лосенка, про українських декабристів чи про екстраваґантного і неповторного «сеньйора Ніколо» — Миколу Гоголя. Це вже четверта книжка історичної прози Юрія Косача (1908—1990) — цього чи не найбільш україноцентричного класика сучасної літератури.

Артур Конан Дойл «Шерлок Голмс: повне видання у двох томах. Том 1» 

1887 року в «Бітонському різдвяному альманасі» з’явилася друком повість «Етюд у багряних тонах» нікому тоді не відомого автора – лікаря Артура Конан Дойла. Упродовж чотирьох наступних десятиліть ім’я цього письменника стане одним із найпопулярніших не лише в рідній Британії, а й у цілому світі, а створені ним персонажі – геніальний детектив-аматор Шерлок Голмс і його простакуватий приятель доктор Вотсон – заживуть у свідомості читачів власним, часом навіть незалежним від волі автора, життям. А пізніше на скромній лондонській вулиці Бейкер-стріт навіть з’явиться будинок-музей Шерлока Голмса, який щороку прийматиме мільйони відвідувачів з усього світу…

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» пропонує читачам перший в Україні повний переклад циклу повістей і оповідань Артура Конан Дойла про пригоди славетного детектива у новому перекладі талановитого сучасного перекладача і вче­ного Володимира Панченка. І самі твори, і оригінальні ілюст­рації кінця XIX – початку XX століть, запозичені з прижиттєвих видань творів письменника, допоможуть вам по-справжньому зануритись у неповторну атмосферу вікторіанської Англії.

Льюїс Керрол «Аліса у Дивокраї» 

У світовій літературній скарбниці два найособливіші твори: у центрі всієї сучасної літератури стоїть шекспірівський «Гамлет», а керролова «Аліса» — головний твір дитячої літератури.

Сашко Дерманський «Мері» 

Нова книжка провідного українського дитячого письменника Сашка Дерманського не залишить байдужим нікого з читачів...

Сім'ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім'я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс...

Юрій Винничук «Цукровий Півник» 

Золотистий Цукровий Півник втікає з вітрини цукеркової крамниці, щоб потрапити до Хлопчика, якому він так сподобався. Але світ не завжди прихильний до наївних і трепетних героїв, тому на Півника чекає ціла навала непростих випробувань...

«Цукровий Півник», як і «Історія одного поросятка», — дві вершинні казки Юрія Винничука, які зробили б честь будь-якій із світових літератур. Намалював казку улюблений ілюстратор української малечі Кость Лавро.

ВИДАВНИЦТВО PABULUM

Юрій Андрухович, Олександр Бойченко та Орест Друль «Ворохтаріум: Літературний тріалог з діалогом і монологами»

«Ворохтаріум» — це неквапливі розмови трьох давніх друзів. Розмови настільки відверті та влучні, що хочеться сидіти поряд, слухати і долучатися — коментарем, посмішкою, мовчазним розумінням. Бо цю бесіду ведуть Юрій Андрухович, Олександр Бойченко та Орест Друль. 

Про народження книжок, про критиків і літературні премії, про навчання літературному ремеслу. Про ритм і чуття мови, про добрий текст, про поезію та прозу. Про російську літературу і про переклад Біблії. Про життя — своє і чуже. 

Підслухати ці бесіди — значить глибше пірнути у творчість митців, зазирнути у внутрішню кухню літературного процесу і, можливо, стати його учасником. Хай і дистанційно.

 ВИДАВНИЦТВО DISCURSUS

Олег Криштопа, Христина Бурдим «10 успішних компаній. Нова якість підприємництва в Україні»

Де одні шукають зраду, інші знаходять можливості. Історії героїв книжки «10 успішних компаній. Нова якість підприємництва в Україні» чудово ілюструють, як можна побудувати якісний та прибутковий бізнес в наших реаліях, попри війну, спадок «совка» та інші проблеми. Ми зібрали історії 10 компаній, розпитали керівників та працівників про побудову їхнього бізнесу — від появи ідеї до створення якісного українського продукту: 23 ресторани, Rosa, Ugears, Varvar, Vovk, Woodwerk, «Коник», «Покутська кераміка» і Taplap, «Селиська сироварня», «Чиста хата».

Анна Петрів «Несамовитий»

Софія тільки-но розпочала власну адвокатську практику, як зразу ж довелося захищати успішного актора, звинувачуваного у вбивстві.

Біда в тому, що вона зовсім не впевнена в невинності свого підзахисного. І те, що він рідний брат її чоловіка, узагалі не полегшує справи.

Слідчий Ігор Хорунжий після трагічного воєнного досвіду має багатьох демонів усередині, але всі ці роки йому добре вдавалося тримати все під контролем. Аж до того дня, коли в його відділення заходить незалежна й впевнена в собі Софія — колишня одногрупниця й кохана...

Цей роман про те, що, незважаючи на химерні ігри долі, треба завжди плекати в собі людяність, дотримуватися обіцянок та довіряти людям. Понад усе.

Олександр Корж «Криптолюбов»

Корж, як і кожен поет, пише вірші, щоб зупинити мить, бо весь секрет віршів полягає в тому, що вони можуть стати чимось більшим за наше життя тільки тоді, коли зуміють його зупинити. Вірші — це знерухомлений час, одна-єдина всеосяжна мить.

Степан Процюк «Руйнування ляльки»

«Руйнування ляльки» є революційним романом у тому сенсі, що стоїть в опозиції до будь-яких устроїв, режимів, установ. Ба більше, це анархістський роман, у якому розвивається ідея свободи. Але не фізичної чи суспільної, як ми звикли тлумачити цей іменник, а духовної. Не моральної, коли втрачаються будь-які цінності, а саме духовної свободи, для утвердження якої потрібне не беззаконня, а саме моральний закон.

Христина Лукащук «Микола Лемик»

Микола Лемик – уособлення боротьби з голодомором в Україні у 32-33 роках. Уособлення самозречення во ім’я любові до України. Уособлення сили духу, відчайдушності і холоднокровності водночас. Приклад яскравого самоусвідомлення і самоідентифікації яка дає силу раз по раз приймати властиві рішення у наважливіших моментах життя. Знаний на цілий світ і практично невідомий вдома. Країна має знати свої героїв. Цей арт бук познайомить читача з одним з них.

Христина Лукащук «Микола Сорока»

Постать Михайла Сороки - віхова постать в історії України. Не дивлячись на це  - несправедливо забута. Зявдяки цьому арт-букові читач зможе торкнутися до історії України в період УПА через призму одного з її героїв. Своїм життям Михайлові Сороці завдячуть не лише українці а й литовці, євреї, білоруси, поляки.  Без Михайла Сороки в сьогоднішньому дні не було б стільки сонця. Цей чоловік досі надихає і мотивує. Його життя переконує, що найскладніші моменти можна пройти якщо мати Любов у серці.

 

 Про новинки від видавництв Жупанського, Анетти Антоненко, «КСД», «Астролябія», TheWill, «АССА», «#книголав», «Артбукс» читайте тут.

 Форумні новинки від BookChef, Vivat, «НК-Богдан», «Джура», «Час майстрів», «Академія», «Кальварія» та Meridian Czernowitz шукайте за посиланням

 Тут  можна дізнатися про новинки від видавництв «КМ-Букс», «Комора», «Легенда», «Смолоскип», «Рідна мова», «Брайт букс» і «Ранок».

poster