ФОРУМ ВИДАВЦІВ 2018: на що чекати? (частина 1)

04.09.2018

Переглядів: 6356

http://chytay-ua.com/

Вже зовсім скоро у Львові розпочнеться 25-ий Форум Видавців, а отже, час знайомити вас з новинками, якими книголюби зможуть себе потішити. Вибирати точно буде з чого! 

Підпишіться на Телеграм-канал Читай і отримуйте цікаву інформацію першими.

ВИДАВНИЦТВО КЛУБ СІМЕЙНОГО ДОЗВІЛЛЯ 

Люко Дашвар «Ініціація» 

Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було… Тим часом у Києві дівчина Меланія потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі — зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них — хоче він того чи ні — пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною…

Володимир Лис «Стара холера»

Єва була найвродливішою дівчиною в селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб… А на старість лишилася самотньою. Як і Адам, що все життя до нестями любив чужу дружину. Друзі Адама, колишні хулігани та відчайдухи, "дідусі-розбійники", вирішують одружити цих двох. Та як звести упертих самітників? Тим часом у великому місті Ліза, онука Павлини, будує своє життя разом із коханим Степаном. Однак, здається, вона втрапила у велику халепу… І тепер спалахне боротьба двох молодих за своє щастя, і несподівано в цю боротьбу втрутяться не такі вже й прості діди з поліського села…

Макс Кідрук «Де немає Бога»

Рейс 341. 

Пасажири займають свої місця. Жінки, чоловіки, діти заповнюють салон. Кожен думає про своє, трошки хвилюється, трошки боїться. Українка Анна згадує чоловіка-атовця, а росіянин Єгор — коханку, одну із жертв збитого над Донбасом Boeing 777. Німецький депутат Олівер Моргенштерн міркує про політичну кар’єру, гравець Національної футбольної ліги Лоуренс Грейс згадує свої матчі. А мала Лейла просто радіє подорожі. Усі ці люди — незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них  — рейс 341. Літак набирає висоту. За бортом уже починають розширюватися мікротріщини на обшивці.  Пасажири ще кілька хвилини перебуватимуть в приємному незнанні, бо потім — літак розіб’ється. Він як мертвий птах лежатиме серед гірських хребтів. З нього вибиратимуться ті, хто вижив… Їм буде здаватися, що найгірше — позаду. Але насправді — все ще попереду. Тут, де вони опинилися, немає нічого, тільки холодні верхівки гір. Так, вони вижили під час катастрофи. Але чи зможуть зашитися людьми там, де немає навіть бога? Де кожен сам собі бог… 

Іцхак Адізес «Управління життєвим циклом корпорацій»

В основу книжки автор поклав свій сорокарічний досвід праці з сотнями компаній. Протягом цього часу Іцхак Адізес розробив власний метод успішного управління. Його сенсаційна теорія ґрунтується на ототожненні будь-якої компанії із живим організмом. Відповідно кожна корпорація переживає різні періоди свого розвитку - від народження до занепаду. Автор дає відповіді на популярні запитання: чому одні компанії стають успішними, а інші банкрутують, як виявити проблеми у сфері управління та знайти ефективний розв'язок, чи існують методи профілактики "хвороб" усередині компанії. Ця книжка - еліксир вічної молодості та процвітання для будь-якої корпорації.

Іцхак Адізес - один із провідних світових експертів у сфері підвищення ефективності ведення бізнесу. Засновник та президент Інституту Адізеса у США, автор 27 книжок, він викладав у багатьох університетах, зокрема у Стенфордському, співпрацював із компаніями Bank of America, Coca-Cola Bottling, IBM та багатьма іншими у 52 країнах світу, а також посідає 28 позицію в рейтингу 100 найкращих консультантів у галузі лідерства.

Річард Докінз «Ілюзія Бога» 

Річард Докінз спонукає читача неупереджено поглянути на сенс релігії, не нав'язуючи власної думки, а заохочуючи до самостійних роздумів і висновків. Автор розглядає особливості так званої "ейнштейнівської релігії", за якою Бог - це метафора на позначення загадковості Всесвіту, критикує "гіпотезу про Бога", осмислює, чи дійсно релігія є регулятором моральності, розкриває значення еволюції та природного добору. Кожну свою тезу науковець підкріплює цікавими історичними фактами та посиланнями на достовірні джерела.

Річард Докінз - британський еволюційний біолог і відомий популяризатор науки. Лауреат численних літературних і наукових премій, зокрема премії Майкла Фарадея, премії Королівської наукової спільноти в галузі літератури та Міжнародної космічної премії. Його книжка "Егоїстичний ген" принесла авторові всесвітнє визнання. Докінз належить до сотні найгеніальніших людей, які живуть у наш час.

ВИДАВНИЦТВО TheWillProduction

"ВОЛЯ 2"

Читачів очікує безпосереднє продовження карколомних пригод улюблених героїв, а автори виправили всі недоліки першого тому!

Тож у новій книзі:

- Більший об’єм!

- Одна суцільна історія від одного художника!

- Увага до персонажів та їх взаємин!

 ВИДАВНИЦТВО "АСТРОЛЯБІЯ" 

 

Яцек Дукай «Крига»

Тунґуська катастрофа 1908 року обернулася тим, що терени Євразії опанували люті, які заморожують усе: від металів до історії. Велика війна не відбулася, а Росія залишилася імперією під Кригою, казково багатою на коштовні копалини з дивовижними якостями. Польські підпільники далі змагаються за незалежність, а один із них, потрапивши на каторгу, начебто навчився розмовляти з лютими і став героєм леґенд під іменем

Батька Мороза. Царська політична поліція, щоб використати Батька Мороза у власних цілях, виряджає на побачення з ним його сина — молодого математика і запеклого картяра Бенедикта Ґерославського. Мандрівка Транссибірським експресом перетвориться на небезпечну пригоду, а ще він зустрінеться з його великим коханням.

 Гаролд Ґ Мур, Джозеф Л. Ґелловей «Ми були солдатами… і молодими: Я-Дранґ — битва, що змінила війну у В’єтнамі»

Якщо битва на Соммі започаткувала еру танків, то битва у долині ріки Я-Дранґ випробувала вогнем теорію аеромобільних військ. Завдяки фаховим знанням генерала Гаролда Мура та літературному хисту журналіста Джозефа Ґелловея, учасників цієї битви, тактичні міркування, вплив політики на стратегію,

особливості застосування озброєння та інші аспекти мілітарної справи набувають зрозумілих форм, складаючись у виразну картину не лише окремої битви, але й війни у В’єтнамі загалом. Книга, за мотивами якої був створений однойменний фільм, адресована військовослужбовцям, волонтерам, дослідникам воєнної історії, усім, хто цікавиться військовою справою та вивчає вплив війни на наше життя.

 Дж. Р. Р. Толкін «Берен і Лутієн»

У цій книжці на основі низки прозових та поетичних творів Дж. Р. Р. Толкіна реконструйовано цілісний епос про Берена, сина Барагіра, і Лутієн Тінувіель — смертного й ельфійку, які, за Толкіновим легендаріумом, жили в Першу Епоху світу. Історію їхньої любови та подвигів, здійснених в її ім’я, письменник вважав головним сказанням «Сильмариліону». Першу зав’язь цього сюжету — «Сказання про Лутієн Тінувіель і Берена» — було створено 1917 року, невдовзі після повернення Толкіна з фронтів Першої світової війни та одруження з Едіт Мері Бретт. У сповнених високої поезії образах закоханих, які належать до різних світів — людей та ельфів, Дж. Р. Р. Толкін вбачав уособлення себе самого та своєї дружини, і за його заповітом на їхньому надгробку було викарбувано: «Берен» і «Лутієн». Крістофер Толкін, упорядник книжки, присвятив її своїй дружині Бейллі — і в такий спосіб засвідчив вірність батьковій поетичній візії ідеального шлюбу.

 ВИДАВНИЦТВО АНЕТТИ АНТОНЕНКО

Хуліо Кортасар «Усі вогні — вогонь»

Збірник «Усі вогні – вогонь» справедливо вважається однією з взірцевих книжок малої прози видатного аргентинського письменника Хуліо Кортасара (1914–1984).

До цього видання, присвяченого пам’яті першого перекладача Хуліо Кортасара українською Юрка Покальчука (1941–2008), ввійшли п’ять перекладених ним і вперше опублікованих у 1983 році видавництвом «Дніпро» оповідань у новій редакції Сергія Борщевського. Спеціально для цієї книги Сергій Борщевський переклав три оповідання зі збірника «Усі вогні – вогонь», які відсутні у виданні 1983 року.

Олег Драч «Пасажир» 

ВІД АВТОРА

Цю книжку я писав уривками впродовж кількох років. То ж на початку це були лише діалоги. Потім з’явилося бачення літературного твору. В процесі роботи випростувалося розуміння форми, яку можна було б не тільки читати, а й грати в театрі. Драматургічна природа тут усе ще присутня в діалогах, і твір цей напевно колись іще знайде своє відлуння і на сцені або й кіноекрані.

Оскар Вайлд «Саломея» 

Вайлд написав «Саломею» французькою, коли жив у Парижі взимку 1891 року. До постановки її почали готувати у Лондоні в червні 1892 року. Головну роль мала виконувати Божественна Сара – сорокасемирічна Сара Бернар. Однак цензура скасувала виставу на підставі того, що в ній було зображено біблійних персонажів, а це в англійському театрі було заборонено ще з XVI ст. 

Вайлд, певна річ, дуже обурився. Заборона на показ вистави у Британії тривала аж до 1931 року. Тож уперше її поставили у Франції, в театрі «Евр», осередкові символізму, в Парижі 1896 року. Режисувати взявся Люньє-По – поборник поетичного театру і керівник «Евру». Сам Вайлд на той час уже був ув’язнений у Редінґській тюрмі за «особливо непристойну поведінку». 

Оскільки заборона вистави не поширювалася на публікацію тексту, Вайлд довірив переклад «Саломеї» на англійську своєму коханцю лорду Альфредові Дуґласу, а Обрі Бердслі узявся створити до неї візуальний ряд. Переклад автора не задовольнив, тож він допрацював його. А ілюстрації Бердслі теж не пройшли цензуру як надто непристойні для публікації. Відтак «Саломея» побачила світ спершу французькою (1893 рік), а потім англійською (1894 рік). Після Вайлдової смерті у 1900 році «Саломею» на теренах Європи чекала неабияка популярність, а в 1905 Йоган Штраус написав за нею оперу. 

В оформленні використано ілюстрації Обрі Бердслі.

ВИДАВНИЦТВО ЖУПАНСЬКОГО

Себастіан Гаффнер «Гітлер. Примітки до біографії»

«Гітлер. Примітки до біографії» – найвідоміша книжка Себастіана Гаффнера (псевдонім знаного німецького журналіста, письменника, публіциста та історика Раймунда Претцеля), в якій він у лаконічній формі аналізує життєвий та політичний шлях Адольфа Гітлера, висуває сміливі припущення щодо неоднозначних та химерних поворотів історії Другої світової війни та намагається подати об’єктивний аналіз постаті Гітлера і його значення в історії Німеччини і всього світу, уникаючи при цьому поширеної практики сліпої та неконструктивної демонізації цієї одіозної історичної постаті, яка відвертає увагу від виваженого аналізу найпринциповіших помилок та хибних поглядів Гітлера.

Автор намагається уникати кліше, штампів і табу, які поширюються на саме ім’я «Гітлер», іронічно зауважуючи, що не обов’язково автоматично заперечувати, що двічі по два буде чотири, лише тому, що Гітлер теж так вважав. 

«Чимало теоретичних ідей Гітлера живуть далі, навіть довше, ніж можна було припустити, і не лише серед німців, і навіть не лише серед свідомих послідовників Гітлера. А з іншого боку, допоки в цих ідеях хибне не буде чітко відмежоване від більш-менш правильного, правильне перебуватиме у небезпеці бути табуїзованим лише тому, що Гітлер теж так думав».

Книжка стала справжнім бестселером у Німеччині і отримала низку літературних премій: премію міста Дюссельдорф ім. Гайнріха Гайне, премію Йогана Гайнріха Мерка, Літературну премію Фрідріха Шіделя і Літературну премію Вінґейта.

Пітер Воттс «Сліпобачення»

Пітер Воттс /1958 р. н./ – всесвітньовідомий письменник першого ешелону жорсткої наукової фантастики. Попри таке визначення жанру, більшість його творів виходить навіть за межі самої фантастики, і їх можна умовно назвати літературою (про) людей майбутнього. Послуговуючись здобутками сучасної науки у царині психології, психіатрії, антропології, фізики, хімії та біології, Пітер Воттс у своїх творах постійно фокусує увагу на важливій для сьогодення та критично важливій для дня прийдешнього проблематиці подальшого шляху розвитку людства і можливості його трансформації у щось інше, окреслює питання транс- та постгуманізму, розмірковує над можливостями людського самоусвідомлення, а також розглядає ті ймовірні виклики, перед якими людство ризикує постати вже у зовсім недалекому майбутньому.

Обшир проблем, які Пітер Воттс порушує у своїй творчості, надзвичайно широкий і розмаїтий: починаючи від класичних – «чим є людина?», «що таке розум?» та «чи так вже нам потрібне самоусвідомлення для ефективної конкуренції з іншими організмами?» – аж до самої (не)можливості контакту з «іншими», а також «яким може виявитися наш творець (бог) і чи варто нам взагалі з ним зустрічатися?»

Твори Пітера Воттса можна справедливо вважати літературою майбутнього, і не лише в сенсі фантастики, але й у найширшому значенні літератури як такої. А його майстерний письменницький хист і чималі знання в найрізноманітніших галузях сучасної науки забезпечують потужне підґрунтя для його текстів, якими справедливо захоплюється увесь світ і які своєю появою суттєво змінили значення і ландшафт сучасної фантастичної літератури.

Роман «Сліпобачення» є одним із найвідоміших і найважливіших творів Пітера Воттса, а читачі і критики одностайно вважають його головним і вершинним здобутком письменника.

Кінець ХХІ століття. Розбалансоване людство, яке і без того стоїть на порозі багатьох викликів і невідворотних змін, зіштовхується з новою проблемою принципово іншого рівня – першим контактом. Та чи так легко контактувати з тим, хто, роздивляючись тебе майже упритул, сам не бажає з’являтися у фокусі твого зору? Надто, якщо і зір, і всі інші чуття, на які людство покладалося протягом мільйонів років своєї земної еволюції, виявляються нічого не вартими, коли справа доходить до комунікації з «іншими», які формувалися за геть інакших умов, і для яких всі людські поняття і концепції поведінки нічого не варті, як позбавлене сенсу навіть саме розуміння контакту.

Космічний корабель «Тезей» – вершинне досягнення земних технологій – вирушає на периферію Сонячної системи, щоб спробувати дізнатися про тих, хто кілька років тому несподівано відвідали Землю, за одну мить просканували її у всіх можливих спектрах і так само блискавично зникли, останньої миті надіславши кудись за межі Сонячної системи сигнал невідомого змісту. Лік іде на місяці, адже невідомо, з якою метою «інші» здобували інформацію про Землю та її мешканців, водночас уникаючи жодних контактів.

Джеймс Джойс «Улісс»

Джойсів «Улісс», який був уперше опублікований 1922 року, вважається не лише найвизначнішим модерністським твором, а й узагалі найвизначнішим літературним твором ХХ сторіччя. Завдяки своєму таланту, своєрідному гумору та надзвичайній ерудованості Джеймс Джойс майстерно сполучає опис одного-єдиного дня із життя рідного йому Дубліна 16 червня 1904 року та захопливу мандрівку історією культурних здобутків усієї людської цивілізації.

Головний герой Леопольд Блум, подорожуючи вулицями Дубліна, водночас мандрує чисельними світами античних міфів та ідей, історичних фактів та іронічних містифікацій. Він прокладає заплутаний маршрут дублінськими вуличками й тавернами початку минулого сторіччя і заразом проникає за лаштунки часопростору, демонструючи, що в одному місці й упродовж одного дня за певних обставин можна торкнутися всього культурного надбання людства, а значить — певною мірою торкнутися вічності.

Завдяки складній поліморфній стилістиці твору, чисельним алюзіям, парафразам і цитуванням «Улісс» і понині вважається одним із найскладніших і найзаплутаніших творів в історії літератури. Йому присвячено не одну сотню наукових робіт, досліджень, монографій і книжок, а коментарі до нього часом значно перевершують обсяг самого роману.

Це вже друге видання «Улісса» українською, доповнене ґрунтовною передмовою Дмитра Вахніна «Прочитати Дойса», а також супровідними матеріалами – схемою загальної історії видання «Улісса», таблицями літературних співвідношень Гілберта та Лінатті, а також таблицею хронології життя і творчості Джойса, накладених на культурне та історичне тло епохи. 

 Вінстон Черчілль «Спогади про Другу світову війну» (у двох томах)

Сер Вінстон Черчілль /1874–1965/ – один із найвідоміших державних і політичних діячів ХХ сторіччя, за час своєї політичної кар’єри встиг двічі побувати прем’єр-міністром Великобританії, водночас перебуваючи на посаді міністра оборони у найтяжчі для країн Британської співдружності часи Другої світової війни. Дуже важко, а то й неможливо переоцінити внесок Вінстона Черчілля у справу перемоги союзницьких військ над країнами Осі, адже, коли світ постав перед загрозою масштабної катастрофи, саме його мудра і виважена політика багато в чому зробила можливим створення альянсу країн-союзників, що у подальшому дозволило їм здобути перемогу над військами Німеччини, Італії та Японії.

Водночас активна й успішна політична кар’єра Вінстона Черчілля дещо затьмарила у свідомості загалу його здобутки письменника і публіциста. Проте вже 1953 року Вінстон Черчілль отримує Нобелівську премію з літератури з формулюванням «за неперевершеність історичного й біографічного опису і блискуче ораторське мистецтво, за допомогою якого відстоювалися найвищі людські цінності». Цю премію він здобув саме завдяки своїй головній літературній праці, книжці мемуарів «Спогади про Другу світову війну», в якій розмірковує про найтяжчі часи, які випали на долю людства у ХХ сторіччі, і детально аналізує перебіг і всі аспекти Другої світової війни, як лише може це робити безпосередній і один із ключових її учасників.

Аналізуючи перебіг Другої світової війни, а також усі її ключові події, Вінстон Черчілль подає напрочуд широку і детальну панораму останньої великої війни, яка охопила майже увесь світ. Зайве казати, що дуже багато акцентів у цій праці розставлені геть інакше, ніж до цього звикло радянське і навіть пострадянське суспільство. Тому це видання буде особливо корисним не лише для вивчення подій і механізмів Другої світової війни, а й для кращого розуміння різниці в їхній інтерпретації, яка широким історично-культурним ровом і досі пролягає між російсько-радянським табором і рештою цивілізованого світу.

 ВИДАВНИЦТВО "АССА" 

Володимир Арєнєв «Дитя песиголовців»

Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами…

«Дитя песиголовців» — довгоочікуване продовження «Пороху із драконових кісток», роману, що потрапив до фіналу премій «Рейтинг критиків», «Літакцент» та «Книгуру» та був рекомендований Міністерством освіти України для додаткового читання у шкільній програмі з української літератури.

Улісс Мур «Крамниця забутих мап»

Другий щоденник Улісса Мура нарешті розшифровано! Це була справа не з легких, бо старий власник вілли Арго, схоже, навмисно сплутав усі карти і підготував ще складніші головоломки....

Відчинивши потаємні двері, Джейсон, Джулія та Рік знаходять корабель, на якому можна мандрувати у часі. На хвилях власної уяви (чи, можливо, за чиєюсь вказівкою?) вони вирушають до Стародавнього Єгипту, де на них чекають секретні лабіринти, нові друзі, небезпечні вороги і, звичайно ж, надскладні завдання й загадки. Але хто й навіщо відправив їх у минуле? І що так надійно сховано у місці, якого вже давно не існує?

Анна Каньтох «Таємниця покинутого монастиря»

Добре бути Обраним чи Обраною, коли живеш у вигаданому світі. А якщо це реальність повоєнної Польщі? І якщо ти один із тринадцяти підлітків, яких янголи зібрали в покинутому монастирі?

Навіть те, що тебе покликали янголи, не дуже заспокоює. Бо щось із ними не так. І щось не так із цим покинутим монастирем, і з містечком, біля якого він розташований, і з тими підлітками...

І з тобою теж?..

Не ходи вранці до саду…

Не гуляй під час грози…

Не довіряй янголам…

Залишайся серед живих, щоб розгадати таємницю покинутого монастиря.

Ерін Гантер «Коти-вояки. Сходить місяць»

Продовження другого циклу «Нове пророцтво» серії світового бестселера «Коти-вояки».

Обрані коти мають повернутися до лісу і передати Кланам повідомлення від Півночі. Але чому Зореклан вказав їм найскладніший шлях додому? Навіщо їм чужі проблеми, коли і власних вистачає по самі вуха? На кожне питання є багато відповідей, але треба обрати правильну, і при цьому зберегти відданість рідним Кланам, одне одному і зоряним предкам.

 ВИДАВНИЦТВО #КНИГОЛАВ

Хізер Морріс «Татуювальник Аушвіцу»

Дебютний роман австралійської письменниці, який виник завдяки знайомству Хізер з літнім чоловіком Лалі Соколовим, чиї спомини лягли в основу «Татуювальника Аушвіцу». 

Це історія любові під час жахіть Голокосту. Лалі зустрів своє кохання в таборі смерті. Переживши всі випробування Аушвіцу, розлуку, Лалі та Гіта возз’єдналися, щоб прожити разом щасливих 56 років. Історичний документ, щира й зворушлива книжка про те, що любов рятує й надає сили продовжувати життя далі, навіть попри найстрашніші випробування й травми. 

 Фредрік Бакман «Брітт-Марі була тут»

«Брітт-Марі була тут» ‒ дотепна, мила, сентиментальна історія про те, що життя по-справжньому відкривається тим, хто готовий до змін і має здатність любити інших.  

Роман «Брітт-Марі була тут» розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана «Моя бабуся просить їй вибачити», що стала бестселером The New York Times. У ньому йдеться про 63-річну жінку, що переживає родинну кризу. Її зрадив чоловік, який був всім життям для Брітт-Марі. З розбитим серцем жінка вирішує змінити свою долю, вирушаючи у закинуте містечко Борг, щоб отримати першу за останні сорок років роботу. Брітт-Марі опиняється серед людей, які є фанатами футболу. Ця гра гуртує й підтримує їх, але героїні книжки ще доведеться це збагнути. Попри те, що економічна криза майже спустошила Борг, у ньому ще залишилися люди, які не збираються здаватися, і навіть мають сили підтримувати інших. У будь-якій незрозумілій ситуації Брітт-Марі починає прибирати. Що ховається за цією нудною звичкою? Які випробування випали на долю головної героїні? У своїй авторській манері Бакман перетворює зануду з манією чистоти на людину, що викликає емпатію.  

 Наталія Самойленко «Їж, пий, худни: здоров’я без дієт»

Книжка лікарки у сфері дієтології та ендокринології Наталії Самойленко допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильно харчування. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації Наталки Гайди надають книжці стилістики дружніх порад, а не заборон і повчань. 

Діагностика ваги, міфи про схуднення, корисна інформація про гормони, жири, білки та вуглеводи, про вплив переїдання на організм – все це та багато інших, необхідних для здоров’я та молодості відомостей, структуровано й подано у книжці Наталії Самойленко. «Їж, пий, худни» стала результатом сімнадцятирічної лікарської практики авторки. Серед пацієнтів Наталії Самойленко: Наталія Могилевська, Катя Осадча, Маша Єфросініна, Юрій Горбунов, Марічка Падалко. 

 Кетрін Перлман «Ігноруйте!»

Як дати раду незмінним супутникам батьківства ‒ ниттю, рюмсанню та вередуванню? Одна з провідних американських експерток з виховання, докторка Кетрін Перлман має просте та революційне рішення: ігнорувати їх!

«Ігноруйте!» базується на процесі виховання дітей, що базується на чотирьох етапах. Поєднуючи високоефективні стратегії з перевіреними часом підходами, Перлман навчає батьків вдосконалювати поведінку, замість повторювати дії, що не змінюють ситуацію або погіршують її.

«Ігноруйте!» допомагає зрозуміти, як перестати торгуватися, сперечатися та вмовляти дітей, щоб не заохочувати примхи. Ця книжка навчить уникати боротьби за владу, не використовувати увагу як винагороду за неправильну поведінку, використовувати ефективні методи коригування поведінки, щоб знизити частоту або усунути проблеми поведінки.

 Ольга Купріян «Щоденник Лоли»

Книжка-приквел популярного телевізійного серіалу «Школа», написана відомою дитячою письменницею Ольгою Купріян ‒ розповість передісторію його першого сезону.

Через які випробування пройшла Лола на шляху до своє популярності? Чим переймається 15-річна дівчина, втративши коханого й опинившись через нього у дуже складній ситуації? Чому відома блогерка так не любить школу? Дізнатися про потаємне життя Лоли можна з її секретного щоденника. 

Відвертий, провокативний – «Щоденник Лоли» написаний у кращих традиціях сучасної літератури для підлітків. Книжка розкриває проблематику, з якою стикаються старші школярі, проговорює низку важливих тем, допомагаючи читачеві знайти вихід з аналогічних ситуацій.

 ВИДАВНИЦТВО АРТБУКС

Стефані Леду «У лікаря. Моя перша енциклопедія»

Чи може книга врятувати життя? Так! Ми в це віримо!

Саме тому видавництво Артбукс випустило енциклопедію для наймолодших «У лікаря».

Увесь прибуток від продажу книги буде передано у благодійний фонд «Твоя опора», під опікою якого знаходиться 12 дитячих будинків та понад 1000 дітей.

Хто такий педіатр? Навіщо чистити зуби? В якому випадку треба звертатись до швидкої допомоги та як проходить операція? Ця книжка пояснить дитині, що лікарів не треба боятися. Що люди в білих халатах допомагають нам видужувати й піклуватися про здоров’я.

Люк Пірсон «Гільда й Опівнічний Велетень»

Другий том коміксу про дівчинку з блакитним волоссям. Вирушай разом із Гільдою назустріч новій неймовірній пригоді – спробуйте разом порятувати її дім!

Гільдине життя пішло шкереберть. Здається, вона мусить змінити рідну домівку, оточену сніговими вершинами, на гамірне місто. Але з якої причини потайні ельфи так прагнуть її прогнати? І чому лише вона одна здатна їх бачити? Нарешті – що то за таємничий велетень, який приходить щоночі?

Клодін Ґастон, Крістіан Камара «Тіло людини. Пізнавальна книжка-гра»

Уяви подорож усередину людського тіла, під час якої ти дізнаєшся таємниці роботи цього бездоганного механізму…

У сімнадцяти лабіринтах ти зможеш прогулятися посеред кісток та м’язів, пройти шляхом повітря в легенях або крові в артеріях та венах. А також зустрінешся з мікробами, відстежиш обіг води та поживних речовин у організмі.

Після екскурсії по мозку й органах чуття, після прогулянки по дорозі здоров’я та подорожі до початку життя в тебе вже не залишиться сумнівів у тому, що навчання – це захоплива гра!

Карл-Йохан Форсен Ерлін «Кролик, який хотів заснути»

Ця книжка створена, щоб допомогти дитині швидше заснути, чи то вдома, чи то в групі дитсадка. Вигадав і написав її шведський психолог Карл-Йохан Форсен Ерлін. Казка ґрунтується на низці перевірених психологічних технік для розслаблення. Кожне слово у ній продумано та розташовано у такий послідовності, щоб допомогти дитині підготуватися до сну.

Історія про кролика підкорила світ – книжка перекладена 46 мовами світу і продана у кількості більше 2 мільйонів примірників. Нарешті, вона прийшла на допомогу і українським батькам!

Форумні новинки від видавництв BookChef, Vivat, «НК-Богдан», «Джура», «Час майстрів», «Академія», «Кальварія» та Meridian Czernowitz шукайте за посиланням

За цим посиланням  шукайте форумні новинки від видавництв «КМ-Букс», «Комора», «Легенда», «Смолоскип», «Рідна мова», «Брайт букс» і «Ранок».

Форумні новинки від видавництв «Фабула», «Наш формат», Yakaboo, «Фонтан казок», «Чорні вівці», «Школа», «Свічадо», Yakaboo, «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», Pabulum та Discursus– за посиланням

poster