ФОРУМ ВИДАВЦІВ 2018: на що чекати? (частина 2)

05.09.2018

Переглядів: 4454

http://chytay-ua.com/

Підпишіться на Телеграм-канал Читай і отримуйте цікаву інформацію першими.

ВИДАВНИЦТВО MERIDIAN CZERNOWITZ

Сергій Жадан «Антена»

«Антена» – 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років. Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами.

Андрій Любка «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан»

П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї. 

Андрій Тужиков «Тривожні маки»

«Тривожні маки» – це тексти, які інтерполюють гіперсексуальність, містицизм і саєнтологію в один репозиторій. Тут кожен вірш має гіперпосилання на інші, утворюючи генеалогічне дерево рефлексій і рефлексів, рецепцій і перцепцій. На основі однієї лексеми автор схильний поєднувати абсолютно різні сфери, різні порядки, різні сумісності, різні регістри.

Педро Ленц «Мій друг машиніст крана»

У віршах Педро Ленца насправді багато Швейцарії, багато топоніміки, назв містечок, імен, суто місцевих ситуацій. Просто Швейцарія тут не надто впізнавана, не надто характерна, не надто схожа на ту, яку ми звикли собі малювати в нашій стереотипній уяві. Не надто туристична, не надто респектабельна, Швейцарія робітників і пияків, Швейцарія лузерів і невдах. Справді, багато ми знаємо про швейцарських лузерів? А про швейцарський пролетаріат?.. У цьому сенсі поезії Педро є чудовим путівником по той бік швейцарської ночі.

Ігор Померанцев «Ви мене чуєте? Щоденник: проза, поезія, есеїстка»

Ігор Померанцев народився 1948 р. в Саратові. Виріс і навчався у Чернівцях. Працював сільським учителем в Карпатах і технічним перекладачем у Києві. В 1978 р. емігрував із СРСР і того ж року вперше вийшов у ефір («Радіо Свобода», українська та російська редакції). Близько семи років працював на Бі-бі-сі (Російська служба, 1980-1987). Останні тридцять із лишком років – співробітник «Радіо Свобода» (Лондон, Мюнхен, Прага).

Редактор радіожурналу «Поверх барьеров» та авторських передач «Красное сухое», «Мои любимые пластинки» та ін. Його радіоп’єси «Вы меня слышите?» (із Джоном Шрепнелом), «Любовь на коротких волнах» (із Валентином Гафтом), «Любимцы господина Фабра» (із Сергієм Юрським), «Краткий разговорник для приезжих» (із Іваном Шведовим) звучали на хвилях Бі-бі-сі (World Service), France Culture і Радіо Свобода.

Проза, вірші та есе Ігоря Померанцева перекладені українською, англійською, німецькою, польською, чеською та іншими мовами. Лауреат міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм «Эфирная шкатулка» (2011 р.).

ВИДАВНИЦТВО VIVAT

Джессіка Таунсенд  «Невермур. Випробування Морріґан Кроу» 

 

Морріґан  Кроу  значиться  в  Реєстрі  Проклятих  Дітей.  Її  звинувачують  в  усіх можливих гріхах — від граду до серцевих нападів. Проте найгірше те, що Морріґан, згідно з прокляттям, приречена на смерть опівночі в одинадцятий день народження. Але… з’являється дивна людина на ім’я Юпітер Норт. Він наполягає, щоб дівчинка виборола місце в престижному Товаристві Дивообраних, тож їй доведеться витримати чотири важкі й небезпечні іспити разом із сотнями інших дітей, кожен із яких має надзвичайний дар.  

А в Морріґан, як вона сама наполягає, жодного дару немає. Щоб урятуватися, дівчинці  таки  доведеться  пройти  випробування  —  або  ж  покинути  місто,  щоб протистояти долі…

Марія Семпл «Де ти поділась, Бернадетт?» 

Бі ― дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато — один із комп’ютерних геніїв компанії «Майкрософт», а мама… Мама  —  надзвичайно  ексцентрична  жінка.  Назвала  доньку  Балакрішна.  Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю й живе там із родиною. Для вирішення поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії.  

За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона шукатиме маму всюди…

Марк Ґетлайн, Аннабель Говард «Арт-візіонери» 

У цій книжці йдеться про 75 митців, творчістю яких характеризувалося мистецтво в XX столітті: від революційних ентузіастів ранніх років до показної упевненості останнього десятиліття. У статтях, впорядкованих хронологічно, відстежено історію століття, розказано про життя і творчість митців, наведено їхні вислови. У ХХ столітті мистецькі школи народжуватимуться цілими гронами: фовізм, кубізм, експресіонізм, футуризм, метафізичний живопис, супрематизм, конструктивізм, неопластицизм, дадаїзм, сюрреалізм, спаціалізм, інформалізм, абстрактний експресіонізм, поп-арт, арте повера (бідне мистецтво), мінімалізм, концептуалізм, лендарт і чимало інших. Декотрі віднаходили й іменували критики, пишучи на льоту перший начерк історії мистецтва; інші засновували художники чи поети, які проголошували свої наміри у заявах та маніфестах.

Джим Лоер і Тоні Шварц «Живи на повну!» 

Наш світ постійно змінюється. Через зростання навантаження ми намагаємося оптимізувати  кожен  робочий  день,  але  управління  часом  уже  не  допомагає розв’язувати  проблеми.  На  прикладах  із  життя  реальних  людей  у  книжці  подано рекомендації, як витримати жорсткі вимоги часу, не втративши духовних орієнтирів, як стати сильнішим, упевненішим і підвищити продуктивність.  

Ґрунтуючись  на  результатах  багаторічних  досліджень,  автори  сформулювали принципи управління різними типами людської енергії для досягнення максимальної ефективності як у роботі, так і в особистих стосунках.

Маріано Сіґман  «Таємне життя розуму: як ми мислимо, відчуваємо й вирішуємо» 

Сенсаційна  подорож  у  глибини  людського  інтелекту  від  світового  лідера нейронауки! 

Написана  на  основі  найновіших  досліджень  книжка  «Таємне  життя  розуму» Маріано  Сіґмана  пропонує  революційне  бачення  ролі  нейронауки  в  нашому  житті, розкриваючи  таємничі  процеси,  що  відбуваються  в  мозку  і  визначають,  як  ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо.  

По двадцяти роках дослідження внутрішніх механізмів людського мозку доктор Сіґман  обстоює  унікальний  погляд.  За  допомогою  досягнень  фізики,  лінгвістики, психології, педагогіки й інших дисциплін він намагається пояснити, чому в людей, що розмовляють кількома мовами, рідше розвивається деменція, як новонароджені, ще не вміючи говорити, розрізняють добро і зло, а також як «прочитати» думки пацієнтів у вегетативному стані, розшифровуючи показники активності їхнього мозку.

«Велика книжка для малят» 

Місто, село, море, будинок, пори року: п’ять тем у кумедних та яскравих малюнках! Велика різнокольорова книжка з безліччю цікавих деталей — ідеальна для малюків. На кожній сторінці — понад 30 слів для вивчення! Дитина відкриватиме для себе світ, дізнаючись нові слова.

 ВИДАВНИЧИЙ ЦЕНТР "АКАДЕМІЯ"

 

Прозобукет «Перше побачення»

Скільки несподіванок пов’язано з першими побаченнями: в дуже недоречний момент у Нати розстебнуся ліфчик; Коля запрошував у кінотеатр одну дівчину, а за руку в кінозалі тримав іншу; непорозуміння Лалі й Уляни «розрулили» друзі… А в шістнадцятирічної Юльки перше по-крутому нормальне побачення відбулося після провальної спроби звабити того самого хлопця. Конфліктів і непорозумінь — море. Саша тролить Лалі, що посміла закохатися в «її хлопця». Уля підступно мстить Наді, вважаючи її суперницею, хоч насправді Надя робить усе, щоб Уля зустрілася із Сергієм. У героїв оповідань — свої драми. Вони дивуються собі, шукають себе й відчувають велику потребу випустити на волю власні почуття. Уявляють своє перше побачення на всю фантазію. А складається в них не завжди так, як уявляли. Від фейлів не застрахований ніхто. Невдачі теж багато дають.

Олена Рижко «Король Даркнету»

Зовсім несподівано вони натрапляють на сліди злочину й опиняються в епіцентрі кримінального розслідування. Через це під загрозою подорож Стефи до Парижа — приз за перемогу в журналістському конкурсі. А в Яра ще гостріші підстави уникати розмови з поліцією. Про них навіть Стефі не наважується розповісти. Урешті Стефа і Яр вирішують самотужки з’ясувати обставини вбивства журналіста-розслідувача. Їм довелося приймати складні рішення, витерпіти погрози і навіть, скориставшись допомогою загадкового хакера, зазирнути в тіньовий сегмент інтернету — даркнет. 

 Алевтіна Шавлач «Пампуха»

Звичне життя Гані враз різко змінилося. Їй приклеїли образливе прізвисько. На неї посипалися насмішки. Її затролили в мережі. Мама, погрузнувши в роботі, не бачила її проблем. Та ще й учителька неправильно повелася. Жорстокою до Гані була й вулиця. А «красень» Сашко, до якого відчувала щось бентежне, спокійно спостерігав, як над нею глумилися. Дуже багато неприємностей ламало її. Але Ганя не змирилася з таким ставленням до себе. Зрозуміла, що може стати іншою. Вона зайнялася собою, знайшла цікаві справи. І зустріла Ярика…

 Ольга Семиляк «Людина без людей»

Єва гнівається на тата, який покинув їхню родину. І на матір, яка дозволила йому це зробити. Повінь різних переживань жене її з дому. У велике і незнайоме місто. Там Єва зустрічає дивакуватих людей, які наближають її до осягнення себе. Обділена батьківською увагою, вона шукає тепло в обіймах різних чоловіків. Із кожним цвіте по-різному. Ненаситна в любові, холодна й ніжна, вільна й скована комплексами, Єва відчайдушно випробовує свою долю. Намагається збагнути світ незбагненних людей. Бореться зі своїм другим «я». І завжди чинить так, як нашіптує серце. Випадковості приводять її на Майдан. Спонукають думати про людську свободу, життя і смерть. Вона по-новому відкриває любов. І себе в любові.

 ВИДАВНИЦТВО "ЧАС МАЙСТРІВ"

 

Пйотр Соха «Бджоли» 

Щоб розкрити магію книжки «Бджоли», її варто взяти в руки, побачити реальний розмір (27,5 на 37,5 см), бо жодна фотографія не в змозі цього передати, зануритись у бджолине життя-буття від часів динозаврів і до сьогодні! 

Тут є все, що стосується бджіл: міфи та легенди, особливості їхньої життєдіяльності, процес створення меду, використання меду у побуті та косметології, особливості праці бджолярів у давнину і сьогодні, прогнози щодо того, що загрожує світові у разі зникнення бджіл, і ще багато-пребагато бджолиних фактів. 

Автор та ілюстратор Пйотр Соха створив книжку разом із вченим-біологом Войцехом Грайковським. Перевірені факти викладені доступно, цікаво, з безліччю кумедних ілюстрацій, які одночасно нагадують і постери, і аплікації, і сучасну інфографіку. 

Це не просто енциклопедія: читаючи її, ви мандруєте бджолиним всесвітом! Чим більше про них знаєш, тим більше віриш у диво!

Видання яскраве, піднімає настрій, розширює кругозір, тож воно стане чудовим подарунком для допитливої людини незалежно від віку!

 Валерій Роньшин «Про Мар’яна Морквяна та Маринку Мандаринко» 

 

Мар’ян Морквян та Маринка Мандаринка – пригодники. Це значить, що з ними постійно трапляються неймовірні, дивовижні, а то й просто дивні пригоди. То до Мар’яна крихітні інопланетяни завітають, то він на інший континент випадково потрапить... Та й Маринка від нього не відстає! Незвичайні історії із життя звичайного хлопчика та звичайної дівчинки не тільки розважать та звеселять читача, а й дадуть привід замислитися над буденними, але важливими речами!

 Анна Коршунова «Комп і компанія»

Довгоочікуване перевидання.  Книжка перемогла у конкурсах "Коронація слова" та "Книга року ВВС", посіла перше місце Всеукраїнського рейтингу "Книжка року". 

Це книжка  про літо, яке хочеться побажати кожному!  Це книжка про те, як знайти себе у цьому зеленому, сонячному, галасливому світі, повному пригод і несподіванок – варто лише натиснути кнопку «Вимкнути комп’ютер» і зробити крок назустріч життю! 

 Ларс Клінтінг «Кастор пече пиріг та вирощує квасолю» 

Довгоочікуване перевидання. Гарні книги спонукають читача до роздумів, гарних вчинків, а ще до випікання пирогів, та вирощування квасолі! 

Бобер Кастор  разом зі своїм помічником Фріппе зможе навчити малюків всьому тому, що вміє сам. Цікаві та дотепні розповіді з неперевершеними ілюстраціями ― одночасно і розвага, і пізнання нового, і детальна інструкція, як своїми руками зробити щось корисне. Це книжка, до якої дітей – як магнітом.

 ВИДАВНИЦТВО "НАВЧАЛЬНА КНИГА – БОГДАН"

Волтер М. Міллер-молодший «Кантика для Лейбовіца» 

Гюґоносна «Кантика для Лейбовіца» Волтера Міллера в історії наукової фантастики XX ст. — річ не просто велика чи видатна, вона — ВЕРШИННА. По суті, це — біблія постапокаліпсису…

Про світ, що пережив ядерну катастрофу, про темні століття, що прийшли після неї…

І, звичайно, про віру — промінець світла посеред безмежного океану пітьми. Хай береже нас святий Лейбовіц!

 Роджер Желязни «Ніч у самотньому жовтні»

Роман «Ніч у самотньому жовтні» Р. Желязни неможливо просто читати: ним потрібно дихати. Кожна його сторінка пахне осінніми дощами й опалим листям, древньою магією і… не менш древніми страхами. Зрештою, це не звичайний роман, а радше жовтневий щоденник сторожового пса на ймення Нюх, який спільно зі своїм хазяїном Джеком (тим самим Різником), а також з іншими друзями й недругами та їхніми сумнозвісними господарями бере участь у Великій Грі, що відбувається в місячну ніч на Геловін. І не дай боже в цій Грі програти, бо долі переможених не позаздриш. 

 Рей Бредбері «Смерть — діло самотнє»

У новому романі Р. Бредбері порушується одвічна тема боротьби Добра зі Злом, Світла з Мороком, викладена в досить незвичній для письменника детективній формі. Атмосфера, в яку поринає читач, відразу ж приголомшує своєю понурістю та страхом. Тут усе просякнуте вмиранням, і здається, що сама Смерть уже дихає тобі в спину у пошуках Самотніх душ. Але прагнення жити перевершує цей смуток і зневіру, а пам’ять про минуле допомагають зберегти численні побутові дрібнички, які оточують нас усіх, але на які мало хто по-справжньому зважає: старі газети, котрими встелені пташині клітки, конфеті з використаних трамвайних квитків чи навіть платівки з голосом Карузо. 

 Ред’ярд Кіплінґ «Як вигадали абетку»

Це вже друга зі знаменитих «Таких собі казок» Ред’ярда Кіплінґа, у якій юні читачі знайомляться з чудовою печерною родиною — Теґумаєм, Тешумай і їхньою донею Тафі. Цього разу непосидючій дівчинці та її неймовірному татові доведеться вигадувати абетку — всі-всі літери нашого алфавіту! Саме ці печерні люди вирішили, що «о» буде кругла, як яйце, а «у» — схожа на короповий хвіст. А на що подібні інші літери, які ми всі щодня читаємо і пишемо? Про це можна дізнатися лише з нової кумедної та вигадливої казки Ред’ярда Кіплінґа.

Книжкою «Як вигадали абетку» видавництво «Навчальна книга — Богдан» не лише продовжує видання казкової трилогії Кіплінґа про Теґумаєве плем’я, але й дарує читачам неповторні ілюстрації київського художника Володимира Штанка, які було високо відзначено навіть у Кіплінґівському товаристві Великобританії.

Для молодшого шкільного віку. 

 Джаклін Вілсон «Дівчата запізнюються» 

Третя частина славетної «дівчачої» тетралогії Джаклін Вілсон не розчарує тих, хто вже встиг потоваришувати з трьома подругами-нерозлийвода: Надін, Маґдою та Еллі. Готична Надін, жвава і гарненька Маґда, харизматична Еллі знову в пошуках пригод, розваг і... справжнього кохання. Чим це закінчиться цього разу і чи вдасться подругам вчасно потрапити додому – читайте у книжці з промовистою назвою «Дівчата запізнюються».

Для старшого шкільного віку.

 ВИДАВНИЦТВО "ДЖУРА" 

 

Богдан Береза «Hometend: люди і долі»

Літературознавець, директор гімназії Богдан Береза разом із дружиною втікають від бідності до Нью-Йорка, залишивши на Батьківщині рідних серцю людей. Тепер вони – українці-ґастарбайтери, які шукають щастя в чужій державі. За час перебування тут разом з'їдають «не один пуд солі». Звикають до шуму, до швидких «трейнів», до людей, часто ницих і підлих, опановують англійську (і це у понад 50 років!). 

Перша книга Богдана Берези «Homesick. Той, що сумує за домом» вміщує реальні факти семи років життя за океаном, після яких герої врешті повертаються додому. «Hometend: люди і долі» – це про-довження розповіді, яку автор написав на прохання читачів. У книзі йдеться про останній рік роботи в Америці і людей, з якими він зустрівся за океаном. 

Письменник працює хомотентом – доглядає за хворими людьми похилого віку. «Усі підопічні украї-нця-доглядальника, колишні емігранти з СРСР, мають різне соціальне походження й неповторні життєві долі, однак на схилі літ дістали спільне випробування самотою».

 Богдан Пиндус «Настасів і настасівчани: історико-краєзнавчий нарис»

В історико-краєзнавчому нарисі, присвяченому селу Настасів, що на Тернопільщині, автор викорис-тав реальні фактологічні матеріали, почерпнуті з історичних та архівних джерел, а також почуті ле-генди, перекази та спогади старожилів, власний архів й особисті спостереження з галузі лінгвогеог-рафії, топоніміки, ономастики, етно- і демографії.

У контексті багатопланової історії всієї України в книжці вперше подається ґрунтовна археологічна характеристика села і краю, висвітлюється їхнє історичне минуле, природно-географічні особливості та адміністративна приналежність. Книга ілюстрована великою кількістю світлин та картографічним матеріалом.

Значну увагу в книзі приділено господарській і культурно-просвітницькій діяльності, розвитку та ста-новленню Церкви, Школи, але найбільше – людям, жителям села.

Книжка розрахована на всіх, хто цікавиться краєзнавством і хоче знати історію тих місць, де народив-ся і задля яких треба боротися й жити.

 Микола Лазарович «Ілюстрована історія України»

Посібник «Ілюстрована історія України» перевиданий учетверте. Доповнений інформацією про най-новіші події в історичному житті України – тут висвітлено передумови Майдану та російсько-українську війну до 2018 року, тому можна вважати, що це найактуальніше навчальне видання з іс-торії України. Автор книги – професор Микола Лазарович – вважає: чим складніший період, тим час-тіше мають оновлюватись книги з історії.

 Валентина Семеняк «Баба Сяба»

Бабуся Сяба (Настунька) та Юрко – це реальні люди, які стали прототипами персонажів книги. Зараз Юрко дорослий та живе за кордоном. Цвяшки у гарбузи забивав інший хлопчик, який вперше приї-хав до села. Тож в основі оповідання Валентини Семеняк – життєві історії зі збірними образами.

За словами автора, книга вчить дітей не боятись зізнатись у поганих вчинках та як знайти сміливість сказати правду. Баба Сяба поводитися як справжній педагог – вона мудро навчає Юрка. І навпаки, заклопотані й нетерплячі батьки не мають часу, аби поговорити з дітьми, навчити, відповісти на їхні питання. Натомість вони стають агресивними. Відтак книга стане у пригоді також батькам.

 Олег Герман «Пастораль»

Для втамування спраги потрібен напій... цілющий напій слова: бентежного, стривоженого, ніжного, іронічного, змореного, збиточного. Слова подяки і слова-молитви... поезії. У поетичних роздумах Олег Герман прагне розкрити читачам світ своїх духовних цінностей, залучити їх до роздумів про одвічні протистояння почуттів любові та ненависті, правди й омани, честі і зрадництва.

 ВИДАВНИЦТВО «КАЛЬВАРІЯ» 

 

Валентин Терлецький «Книга Сили. Воля»

 

«Книга сили» — так називається серія романів запорізького телеведучого, фронтмена рок-гурту Декаданс» і письменника Валентина Терлецького. Частина перша — Воля — побачила світ до Дня Незалежності.

«Книга Сили» — це художнє дослідження легенд і феномену українського козацтва від його зародження до теперішнього часу, що ґрунтується виключно на реальних подіях, маловідомих фактах та численних загадках. Напружений сюжет, карколомні пригоди, знакові постаті, нерозгадані до цієї пори таємниці запорозьких характерників — все це створює абсолютно новий погляд на минуле українських лицарів, дає несподівані відповіді на болючі питання сьогодення, призводить до переосмислення української історії та допомагає повірити у майбутнє нашого народу.

Серед героїв першого роману серії «Книга Сили. Воля» не лише такі знакові імена, як Дмитро Байда-Вишневецький, Іван Підкова, Семерій Наливайко, Самійло Кішка та інші, а й багато майже невідомих широкому загалу козаків та козацьких старшин.

У цій книзі немає жодного вигаданого персонажа, жодної вигаданої події, жодного вигаданого явища. Усе це колись відбувалося в реальності. І все це тепер має стати відомим, бо «прийшов час»...

 Генефа Швиданенко, Ольга Пестрецова-Блоцька «Бізнес-економіка: 9Z»

 

Економіка може та має бути доступною для всіх, адже вона стосується та впливає на кожного з нас. Ця книга поєднує корисні матеріали, висновки та рекомендації, засновані на багаторічному досвіді одного з провідних українських фахівців з економіки професора Генефи Швиданенко та бізнес-консультанта підприємств Ольги Пестрецової-Блоцької. 

У книзі яскраво, образно і легко автори діляться з читачами ідеями та кейсами з фінансового менеджменту і фінансового аналізу, побудови управлінського обліку і бюджетування на підприємствах, а також інструментами прийняття рішень щодо управління витратами. Якщо ви віддаєте перевагу отриманню практичної інформації про реальний бізнес від професіоналів високого рівня, складної інформації в цікавих сюжетах і пам'ятних ситуаціях – тоді ця книга для вас. 

Книга буде цікава і корисна як фінансовим спеціалістам підприємств, так і керівникам різних напрямів, які приймають фінансові рішення. Ця книга також буде корисна всім, хто цікавиться економікою, а не лише професійній аудиторії. 

 Сара  трідсберг «Бекомберга. «Ода моїй сім’ї» 

 

Літературна премія Європейського Союзу за 2015 рік. 

Бекомберга — той випадок, коли літературна оцінка роману всіма сторонами, причетними до видання, однакова: чудовий текст, несподіваний, новаторський і неподібний до будь-чого в сучасній українській літературі. При цьому він залишається добре сторією. Проте в питанні змістовної оцінки — повністю протилежна картина. Відповіді на питання «про що ця історія?» — категорично різні. Редакція рекомендує цю книжку до прочитання, бо вона дарує дійсно несподівані думки та відчуття. Як на мене, це унікальний роман, історія про світло життя а любови, про різнобарвність кохання та смерті, зрештою, про інші відчуття цього світу, аніж це «загальноприйнято». 

Бекомберґа — відома психіатрична лікарня в однойменному передмісті Стокгольма. Коли головний герой Їммі Дарлінґ потрапляє до Бекомберґи, його донька Єккі проводить там разом із ним дедалі більше часу. Згодом лікарня заміняє дівчинці цілий світ. Там вона зустрічає лікаря Едварда Вінтерсона, котрий забирає Їма та ще кількох вибраних пацієнтів на гучні вечірки до своєї квартири на Лілл-Янсплан, і медсестру Інґер Фоґель, котра існує на межі впорядкованості й спустошення, і пацієнтку Сабіну, одержиму свободою і смертю, котра стає об’єктом бажань і Їммі Дарлінґа, і лікаря Вінтерсона. У лікарні Єккі також знайомиться з Паулом і любов’ю — справжнім божевіллям. 

«Бекомберґа. Ода моїй сім’ї» — це історія про мрію затримати на боці світла того, хто, можливо, ніколи не прагнув там бути, історія про страх і прагнення падіння. У цьому приголомшливо красивому романі Сари Стрідсберґ психіатрична лікарня набуває містичного виміру, перетворюючись і на місце покарання, і на простір, що може дати порятунок. 

 Крістоф Ван Герревей «Повідомлення» 

 

«Повідомлення» — дебютний роман бельгійського архітектора, нідерландськомовного письменника, професора теорії архітектури Швейцарського університету, що отримав низку літературних премій, зокрема Літературну премію ЄС 2016 року. Це роман-лист до коханої жінки, яку головний герой уже втратив. Він вирішує написати їй, аби розповісти про все, що змінилося з моменту їхнього розставання. І єдиною живою істотою, з якою оповідач ще може спілкуватися під час написання цього листа, є кіт Мишеня, який відновлюється після блошиної атаки і, мабуть, є справжнім головним героєм роману... 

 ВИДАВНИЦТВО BookChef

Ювал Ной Харарі «21 урок для ХХI століття» 

Це третя книга від автора світових бестселерів «Sapiens» і «Homo Deus». 

У світі, заваленому несуттєвою інформацією, ясність — це сила. Цензура працює не шляхом блокування потоку інформації, а швидше обрушенням на людей потоками дезінформації та відволіканням уваги на несуттєве. Книга «21 урок для XXI століття» збагачує ці брудні води, почасти очищаючи їх і вирішуючи деякі найактуальніші глобальні питання сьогодення.

 Естер Перел «Скок у гречку: переосмислення подружніх зрад»

Книги авторки перекладені на 25 мов світу, а виступи на TED збирають понад 20 мільйонів переглядів.

Любовна інтрижка: вона може зруйнувати стосунки пари, вкрасти щастя закоханих, їхню тотожність. І це явище, що притаманне людям, залишається надзвичайно незрозумілим. Що ж нам із цим робити — скрізь заборонено, проте всюди практикують? Чому люди зраджують — навіть у щасливому шлюбі? Чому любовні інтрижки так ранять нас? Коли кажемо «зрада», що саме ми маємо на увазі? Чи налаштовують на зраду наші романтичні очікування шлюбу? Чи існує така річ, як шлюб, що припускає любов на стороні? Чи можливо кохати понад одну людину водночас? Чи допомогла колись зрада в шлюбі? У цій аргументованій і динамічній книжці-есеї Естер Перель переплітає випадки з реального життя з критичним психологічним і культурним аналізом.

 Джо Диспенза «Надприродний розум» 

Третя книга автора світових бестселерів «Керуй своєю підсвідомістю» та «Ефект плацебо».

Читачі дізнаються, що ми фактично стаємо надприродними за своєю природою, якщо нам дані відповідні знання і освіта, і якщо ми навчимося  застосовувати цю інформацію шляхом різних медитацій.  Ми зможемо сильніше виразити наші креативні можливості.  У нас є здібність налаштуватися  на повторюваність за межами нашого матеріального світу і отримати більш  впорядковані і узгоджені потоки свідомості й енергії. Ми можемо за власним бажанням змінити хімічні процеси в нашому мозку, щоб запустити глибоко містичні трансцендентальні сприйняття. І якщо ми повторюватимемо це багато разів, яким чином ми зможемо розвинути в собі здатність створити ефективніше, збалансованіше, здоровіше тіло, необмежений розум і ширший доступ до царства духовної правди.

 Вікторія Мельник «Чизкейк всередині» 

Книга від відомого інстаграм-блогера, в якій запропоновані прості рецепти та передбачають використання доступних інгредієнтів.

Створіть свою персональну історію під керівництвом блоґера Віка-Бейкері. Розкішні, але цілком доступні рецепти, поради щодо вибору приладдя й продуктів, прості кроки до найліпших бісквітів, кремів і мусів. Світлини чизкейків і десертів скидаються на чарівні кулінарні листівки, які надихнуть кожного, хто візьметься до кондитерської справи. І ця книга не про звичайні торти з коржів і крему. Це книга, в якій поєднано надзвичайні смаки, текстури й техніки.

 Голлі Смейл «Дівчина-ґік. Міс Досконалість» 

Гаррієт Меннерс — уже шістнадцятирічна й геть незвичайна школярка і на дозвіллі вона вже не надто часто зазирає в «Оксфордський словник», хоча й знає абсолютно все, і навіть те — НАРЕШТІ! — як правильно одягатися, фарбуватися й знаходити спільну мову з однолітками. Щоправда, для здобуття таких знань і нового досвіду їй довелося перебратися з самісінького Лондона кудись до Ґрінвея, що в чорта на запічку й за півтори години електричкою від Нью-Йорка. Як знайти спільну мову з батьками, коханим хлопцем, знову повернутися в жорстокий світ моделінгу й заразом лишитися безпосередньої і натхненною радістю дівчиною, — саме про це йдеться у наступній книзі Голлі Смейл із серії «Дівчина-ґік».

ВИДАВНИЦТВО "МОНОЛІТ-BIZZ"

Андрій Степура «WOW-виступ по-українськи. Ноу-хау сучасного оратора»

Чи була у вас така доповідь або промова, після якої хотілося змінити зовнішність, паспорт та гайнути світ за очі?

Публічний виступ — це стрес і добряча порція адреналіну, а провальний — жахалка на решту життя. Та є світло в кінці тунелю. Прочитавши цю книжку, ви це світло побачите. Її відрізняють дві речі: практичність та актуальність. Завдяки QR-кодам ви зі смартфоном матимете змогу одразу дивитися відеоприклади вдалих ораторських прийомів, про які йдеться. Будьте готові, що ваш мозок закипить, вистигне і ще раз закипить.

Зокрема, ви дізнаєтеся:

• останні тенденції публічних виступів — що на часі та що буде затребуваним завтра;

• покроковий алгоритм проведення успішної презентації;

• як «перехитрити» власний мозок і без зайвих нервів підготуватися до виступу в три-п'ять разів швидше;

• коли варто прийняти «пігулку» мовного експромту та як виписати собі рецепт;

• як дотепно жартувати, щоб розтопити лід та здобути прихильність будь-якої аудиторії;

• як спонукати людей не лише уважно слухати, а й діяти та втілювати ваші ідеї.

Юлія Ілюха «Як Грицик Муху-Нехочуху переміг» 

 

Поринь у казковий світ пригод разом із відважним хлопчиком Грициком: дізнайся, хто поширює небезпечний вірус, застосуй секретне заклинання, урятуй чарівні джунглі й стань справжнім переможцем!

Ця книжка навчить малюка:

● вільно спілкуватися з однолітками;

● швидко долати поганий настрій;

● допомагати друзям і радіти успіху;

● бути сміливим і вірити у власні сили.

 

 

Про новинки від видавництв Жупанського, Анетти Антоненко, «КСД», «Астролябія», TheWill, «АССА», «#книголав», «Артбукс» читайте за посиланням.

За цим посиланням  шукайте форумні новинки від видавництв «КМ-Букс», «Комора», «Легенда», «Смолоскип», «Рідна мова», «Брайт букс» і «Ранок».

Форумні новинки від видавництв «Фабула», «Наш формат», Yakaboo, «Фонтан казок», «Чорні вівці», «Школа», «Свічадо», Yakaboo, «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», Pabulum та Discursus– за посиланням.

poster