Улюблені книги: Ярослав Маринович

11.09.2018

Переглядів: 1350

http://chytay-ua.com/

Видання книг – душевна справа, що потребує не лише титанічних зусиль, а й всеохопної наснаги. Українські ж видавці – люди сміливі й самовіддані, адже відроджують книжковий ринок та невтомно радують читачів новими перекладними виданнями світових бестселерів та сучасних українських письменників, асортимент яких на поличках книгарень справді тішить! Тож цікаво дізнатись, чим живуть та надихаються люди, що колись наважились пов’язати свої життя з такою складною і, без перебільшень, магічною справою – виданням книг!

Розпитали видавця Ярослава Мариновича (Видавнича група «КМ-Букс») про те, що створює йому настрій та дає мотивацію: улюблену музику, фільм, що вразив найбільше, та особистостей, які надихають. І звісно, не могли не запитати, які книги він вважає улюбленими.

Книга: паперова чи електронна?  Для мене це не має значення. Читаю як паперові книги, так і електронні видання.

Книга, з якою асоціюєте себе.  «Джерело» Айн Ренд. 

Книги, котрі читати НЕ будете.  «Ілюзія бога» Річарда Докінза. Попри те, що автор здобув величезну популярність та армію екзальтованих прихильників, я залишаюсь противником його ідей та тверджень.

Недочитані книги.  Таких немає. Все, що я починаю читати, – дочитую до кінця. Але ретельно добираю літературу для читання.

Особистість, котра надихає.  Луї Замперіні. Важко переоцінити героїчну витримку цього мужнього американського олімпійського легкоатлета, який у травні 1943 року через авіакатастрофу разом з двома члена екіпажу провів 47 днів у Тихому океані, після чого потрапив до табору військовополонених в Японії. Його історія – це неймовірний приклад незламності духу, історія про мужність стояти до останнього подиху, не маючи морального права «впасти». У 2016 році в КМ-Букс вийшов з друку переклад книги про Луї Замперіні «Незламний» Лори Гілленбранд. 

Музика, що створює настрій.  Надаю перевагу лаунж музиці, яка дозволяє розслабитись.

Фільм, що вразив.  «Інтерстеллар» Крістофера Нолана

Життєве кредо.  Закон Бумеранга.

«Видавничий бізнес надзвичайно цікавий. Ми намагаємося заповнити всі ніші і розвиваємося як універсальне видавництво, яке видає книги з усіх напрямків та жанрів.» –  говорить Ярослав Маринович. Зрештою, і сам він явно полюбляє книжкове та жанрове різноманіття. Принаймні, книжкові улюбленці видавця дають підстави так вважати:

- «Ефективний керівник» Пітера Фердинанда Друкера,

- «Принцип 80/20» Роберта Коха,

- «Зброя, мікроби і сталь» Джареда Даймонда,

- «Від хорошого до величного» Джима Коллінза,

- Вірші Роберта Бернса у перекладі С. Маршака.

 

На фото: Ярослав Маринович та Роджер Філд, автор ідеї книги «Війна з  Росією» на минулорічному «Книжковому Арсеналі».

poster