Олег Чаклун "Мікробот і Той, кого нема"

04.11.2018

Переглядів: 2044

http://chytay-ua.com/

Фанати Мікробота, ви тут?! Радійте й веселіться, адже улюблене дитяче видавництво «Фонтан казок» випустило чергову книжечку про пригоди маленького супергероя – «Мікробот і Той, кого нема» Олега Чаклуна! Ну, а хто лише збирається познайомитись з ним завдяки цій історії, не журіться: від перестановки послідовності читання казок серії «Добра фантастика» міцність дружби з Мікроботом абсолютно не змінюється! Ба більше, вона лише зростатиме з кожною наступною пригодою!

Власне, «Мікробот і Той, кого нема» - це уже четверта книжка про маленького робота, «батьком» якого є відомий український письменник-казкар Олег Чаклун. Саме у ній автор привідкриє завісу таємничості дуже важливого питання – «Звідки взявся Мікробот?» По-перше, ми дізнаємося захоплюючу історію створення Робопланети: яка раса її збудувала, з якого диво-матеріалу було виготовлено перших дев'ятьох роботів та яка доля спіткала одного з них, чия сфера-ракета не спрацювала... Та найважливіше - разом з головним героєм доведеться добряче помандрувати в часі, аби попередити загибель не лише його рідної домівки, а й усіх-усіх... роботів!

...Якось хлопчик Пітер, друг Мікробота та роботів Веселки, викопуючи черв’яків для риболовлі, наткнувся на просто неймовірну знахідку. «Відчистивши її трохи від ґрунту, Пітер аж рота розкрив від здивування й захоплення: чудернацький пристрій ніби переливався під променями сонця, як діамант, хоча сам був з металу. Ззовні він нагадував яйце, вкрите візерунками, ніби хтось закопав тут дивовижну писанку. Торкаючись тих візерунків, Пітер завважив, що вони сяють різними кольорами». О, схоже, це дивне яйце має усі шанси стати справжнісінькою пригодою, однією з таких, котрі траплялися з хлопчиком лише у компанії друзів-роботів, що вже доволі давно не прилітали... Пітер під час дослідження знахідки з Амелією та автомобільчиком Ревуном виявляє цікаву властивість яйця - висвітлювати загадкові символи саме після того, як їх торкаються пальцями діти. Коли ж до нього торкався Ревун - нічого не відбувалося. І треба ж такому статися, що гра з невідомим предметом виявилася небезпечною, внаслідок якої автомобільчик та друзі-автівки неначе заснули глибоким сном! Діти спробували покликати на допомогу Мікробота і роботів Веселки, але й ті чомусь не виходили на зв'язок... Отже, сталося щось жахливе... Та чи поправне?

«Мікробот і Той, кого нема» Олега Чаклуна - це настільки динамічна та захоплююча історія, просякнута надсучасними технологіями та всілякими науково-фантастичними можливостями, котру просто не може оминути читацькою увагою кожна сім'я, де і діти, і батьки - отакі допитливі й відчайдушні пригодошукачі! Впевнена, вона подарує незабутні, буквально фізичні, відчуття часових мандрів сторінками книжки, чому неабияк сприяють виклад оповіді, а саме розділи-флешбеки, та жвава й багата мова автора. А ще - чудові ілюстрації Яни Любарської.

То хто ж це такий - Той, кого нема? Підказка: без нього - не уникнути неминучого!

poster